donderdag 1 mei 2014

Van lineair naar annuitair

De papieren zijn vandaag eindelijk de deur uit gegaan: vanaf 1 juni gaan we onze hypotheek niet meer lineair aflossen, maar hebben we een annuïtaire hypotheek. De maandlasten dalen daarmee direct met ruim €250 per maand! Maar hierdoor lossen we ook minder snel af en worden dus iets kwetsbaarder voor rente-schommelingen in de toekomst.

Toch ben ik (soort van) blij en opgelucht dat we deze keuze hebben gemaakt. Het geeft ons net iets meer ademruimte.

….

Verder zitten we te overwegen om een chromebook aan te schaffen van een gedeelte van het vakantiegeld dat straks binnenkomt. Op het moment hebben we wel twee laptops, maar eentje daarvan is van Sanders werk en die gebruiken we dus het liefst zo min mogelijk voor privé-zaken. Ik gebruik Sanders privé laptop nu vaak en eigenlijk wil hij hem wel weer een keertje terug ;) En de chromebook heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een gewone laptop, zoals de prijs, maar ook dat er maar 1 webbrowser op zit, waarop ik een programmaatje kan installeren waarmee ik in één klap het internet voor bijvoorbeeld een uur afsluit.

Ik ben namelijk nogal verslaafd aan internet en ik heb al 100 keer geprobeerd om op wilskracht te minderen, maar dat ding blijft maar naar me roepen. Vaak sluit ik dan de computer af, begin met een klusje en na een kwartier denk ik 'even pauze'… En blijf vervolgens weer een uur op de laptop plakken. Hartstikke zonde natuurlijk!! Met dat programmaatje is dat verleden tijd. Je kan dan op zo'n moment dat je beslist dat je (bijvoorbeeld) een uur aan het huishouden wilt besteden instellen dat de laptop een uur lang niet op internet kan.

Ik vergelijk het maar met afvallen. Je kan proberen om van de koekjes af te blijven, maar dat gaat vaak mis. Dan kan je maar beter gewoon geen koekjes in huis halen als je weet dat het je zwakte is….

2 opmerkingen:

  1. Je kan via de router/wifi ook je internettijd beperken. Of een duur tijd instellen, of van-tot tijden. Dat deed ik beiden bij mijn kinderen, om zo te voorkomen dat ze snachts op internet gingen. Misschien een tip voor de tijd dat je nog geen chromebook hebt.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 250 euro per maand is een flink bedrag! Ik kan me voorstellen dat dit fijn is. Dat programmatje klinkt handig.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...