vrijdag 30 mei 2014

Voordat ik boodschappen bestel....

Sinds de geboorte van Tobias heb ik al een paar keer boodschappen besteld bij Albert.nl. Lekker makkelijk, want het scheelt me minstens 3 keer heen en weer lopen met de kinderwagen naar de supermarkt. Uiteindelijk hoef ik dan alleen de vers-boodschappen nog zelf te halen...

Toch merk ik ook wel wat nadelen. Het grootste nadeel is dat je €100 moet uitgeven of anders extra moet betalen voor de bezorgkosten. Dus doe ik altijd erg mijn best om op die €100 uit te komen. En dat betekent dus wel eens dat ik wat boodschappen bestel die ik eigenlijk niet écht nodig heb. Vorige maand kreeg je bijvoorbeeld gratis bezorgkosten bij 3 verpakkingen borrelworsten. Ik zal maar niet vertellen wat er met die borrelworsten gebeurt is, maar laten we het erop houden dat die ook erg lekker zijn zónder borrel en dat ik ze dus nooit meer 'voor de visite' in huis haal!

Daarom hebben we besloten dat we niet meer elke maand de boodschappen online bestellen, maar dat we echt wachten tot we met producten die we nodig hebben aan de €100 zitten. Ook probeer ik te wachten op een actie met gratis bezorgkosten bij een product dat ik normaal gesproken ook zou kopen.

In de praktijk betekent dit dat we dus éérst de hele voorraadkast leegeten en daarna pas weer nieuw spul bijbestellen. En op die manier kom je soms op heel vreemde recepten uit, omdat er best weinig meer in huis is.... Maar gek genoeg kan dat dan weer leiden tot nieuwe gerechten die eigenlijk best wel heel erg lekker zijn :)

13 opmerkingen:

 1. Een goede oplossing lijkt me. Hoewel die wandeling drie keer daags natuurlijk eigenlijk heel gezond is. Dat zou ik ook niet onderschatten. Zo kom je mooi aan je beweegnorm van minstens 30 minuten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar :) Maar daar kom ik sowieso wel aan gelukkig

   Verwijderen
 2. Ik ben er niet voor om huishoudelijke aankopen online te bestellen en thuis te laten leveren. Eerst en vooral zie ik graag wat ik koop en beoordeel ik liever zelf de rijpheid van groenten en fruit die ik wil. Als je bij Albert Heyn elke keer voor minstens 100 euro moet kopen om gratis thuislevering te krijgen, koop je zaken teveel om toch maar aan die 100 euro te raken. Je koopt dan wellicht dingen die je niet direct nodig hebt en die een andere keer misschien in aanbieding staan. Ik ga net meerdere keren per week naar de supermarkt net omdat ik dan soms aanbiedingen zie die niet in de folders stonden bv goedkope groenten of fruit, producten die de vervaldatum naderen en afgeprijsd zijn.... Ik ben er zeker van dat je duurder uitkomt door je aankopen één keer te doen en te laten thuisleveren of dat je zelf je aankopen doet eventueel als de producten in aanbieding staan. Het is wellicht makkelijker om de boodschappen te laten thuisleveren maar zowiezo hangt daar ene prijskaartje aan. Voor de baby is het goed om regelmatig buiten te zijn en voor de mama (en papa) is een beetje extra beweging ook gezond.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat een slechte en dure service. Mijn odin-bestelling staat op een afhaalpunt. Boven de 15 euro kan ik het daar gratis afhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persoonlijk vind ik het ook duur, hoor! Maar ik zie ook vaak zat mensen die wekelijks €100 aan de boodschappen uitgeven... Voor hen zal het wel een uitkomst zijn. En voor ons ook, alleen moeten we wel elke keer wachten met bestellen tot we er ook echt aan toe zijn :)

   Verwijderen
 4. Ik doe wekelijks boodschappen en kook de laatse dag ook op die manier. Zo blijft er nooit iets liggen. Ik kan me voorstellen dat jullie nu de boodschappen laten bezorgen maar idd verstandig om te wachten tot je op 100 euro zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bestel minstens wekelijks of twee maal per week online de boodschappen. Dit ben ik opnieuw beginnen doen toen ik niet meer uit de voeten kon door de zwangerschap en nu ik pas bevallen ben doe ik het nog steeds. Tot ik weer op de been ben... Daarvoor deed ik de boodschappen ook gewoon met de wandelwagen. Heerlijk : die beweging. Hier moet je altijd een kost betalen van 5,50 Euro tenzij je producten koopt die gratis service aanbieden. Dat doe ik ook meestal. Er zitten vaak luiers tussen of koffie en laatst was het melk. Ik vind het fijn eens andere producten te gebruiken dus vind ik dat niet erg. Mijn boodschappen zijn wel altijd meer dan 100 Euro.
  Maar ik ga toch liever zelf. Alleen is het nu even erg handig. Ik ben blij dat het zo kan nu. Online en afhalen dus. In de winkel word ik wel makkelijker verleid om nog iets extra te kopen....dat heb ik online minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik doe de boodschappen altijd voor drie weken bij albert. kost dan voor ons drieën zo'n 125/150 euro. in de eerste week eten we de groente en fruit die minder lang goed blijven (sla, avocado, druiven etc.), in de tweede week de g&f die langer vers blijven (broccoli, wortels, appels etc). en in de derde week haal ik meestal nog voor een 10tje verse groente en fruit bij op de markt. daarna red ik het bijna altijd nog wel een halve week tot een week met restjes en kliekjes etc. en dan zijn we zo'n vier weken verder. Bij ons scheelt het vooral veel op de extra's die je toch bijhaalt als je vaker boodschappen doet, en die je helemaal niet mist als je ze niet in huis hebt. zo was bijvoorbeeld de mayonaise hier een keer op, en hebben we zelf mayo gemaakt en wat meer ketchup gegeten die hier vaak over de datum gaat. ik vind de bezorgdsten van de albert trouwens erg meevallen, eigenlijk altijd maar 3,95, een enkele keer 4,95, en vaak gratis of gratis bij aankoop van dingen die we toch kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben het met bovenstaand eens, je kunt ook een voorraad van producten van het basismerk kopen, ik verbruik echt niet meer waspoeder dan normaal omdat ik in mijn voorraadkast een doos extra heb staan.

   groeten van Marijke

   p.s. mee eens dat het bewegen goed is tijdens het boodschappen doen, maar als je regelmatig voor 9 personen op pad bent...

   Verwijderen
 7. Zelf bestel ik ook de boodschappen bij Apple. Ik kan steeds minder lopen en hoog pakken en bukken gaat niet. Hierdoor moet ik in winkels vaak hulp vragen, wat steeds meer tegen gaat staan. Ik bestel gemiddeld eens in de vijf weken. Voor de eerste week na het bestellen ook verse groente. Voor de rest van de maand hoef ik dan alleen eens per week verse groente te halen. Vlees bestel ik mee en dat gaat in de vriezer. Om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden bestel ik boven de 100 euri, het is wel even puzzel, maar ik koop nooit wat niet nodig heb. Een van de grote voordelen voorbij is dat je alles kan bestellen, ook dingen bij etos vandaan of een lampje. Zo hoef ik niet niet naar allerlei verschillende winkels, wat voor mij heel vermoeiend is. En het is handig met zware spullen als kattengrit of aardappels, dus ik ben blij met deze mogelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Apple, moet appie zijn natuurlijk. (Stomme tablet maakt woorden af, vaak de verkeerde)

   Verwijderen
 8. Ik doe het ongeveer hetzelfde. Om aan de 100 euro te komen bestel ik wc-papier en keukenrol van euroshopper extra, die is toch nooit in de aanbieding. Of van een houdbare aanbieding sla ik extra in zoals rijst, houdbare melk, bloem etc... Moet zeggen dat ik de laatste maanden niet meer bij Albert heb besteld. Ik bestel nu bij de biobezorger het meeste en heb ik met 1x wandelen naar AH ook alles in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey,
  HipHop kunstenaar ProvySuflayy gepubliceerd "A Star Brite Burnin 'de eerste single van zijn nieuwe album!

  Bekijk de video nu op YouTube!
  www.youtube.com/watch?v=X06H7IVEbAY

  Ga koop nu op iTunes en andere online retailers voor slechts 0,99 dollar cent
    iTunes link: bit.ly/1ex3cbq

  WAARSCHUWING: Video 'kunnen afbeeldingen van schattige kinderen bevatten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...