maandag 30 juni 2014

Overzicht juni

Juni is alweer bijna voorbij, dus vandaag maar eens kijken hoe we het deze maand gedaan hebben.

We hebben op sommige gebieden wat teveel uitgegeven, maar het zijn wel allemaal spulletjes die hopelijk weer een flinke tijd meegaan. Onder andere een fietszitje voor Tobias, tuinstoelen en een parasol en nieuwe kleding voor ons allemaal.

In totaal moeten we nu ongeveer 30 euro van de spaarrekening afhalen, maar als we geen belastingteruggave hadden gekregen deze maand dan was dat wel meer geweest. Maargoed, zoals ik al zei: voorlopig zijn we nu wel weer even klaar met kopen; Tobias heeft weer voldoende kleertjes in de volgende maat, we kunnen lekker in de tuin zitten en heerlijk fietsen*…. Nu het lekkere weer nog!

We gaan dit jaar niet op vakantie, maar mijn moeder kwam met het leuke idee om rond de kerst naar Disneyland te gaan. We hebben het geld er opzich wel voor, maar ik vind het gewoon heel lastig om die beslissing te nemen, want sparen gaat tegenwoordig niet meer zo hard als toen we nog samen werkten. Gelukkig hebben we nog even om de beslissing te maken, want de prijzen voor de Thalys in november / december zijn nog niet eens bekend….


* Ik weet dat Tobias nog niet op de fiets mag als hij niet zelfstandig kan zitten….Blijkbaar wil hij zelf ook graag mee op de fiets, want de afgelopen dagen was hij opeens hard aan het oefenen en tadaaaaa, het begin is er:


15 opmerkingen:

 1. Met de auto naar parijs is sowieso goedkoper (en flexibeler en betrouwbaarder) dan met de thalys. Zeker als je met zn vijven in 1 auto gaat, maar met tweeen ook al gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben geen auto en mijn moeder durft niet met de auto ivm eventueel gladde wegen in november/december dus met hun meerijden gaat ook niet :)

   Verwijderen
 2. Wij. Hebben voor november ook disney geboekt, gaan met eigen vervoer scheelt ons een hoop geld! Kijk er nu al naar uit! Heerlijk disney in kerst sfeer. Succes met je beslissing

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vergeet je thermo (onder)kleding niet, het kandan zo koud zijn!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip, daar had ik nog niet aan gedacht!!

   Verwijderen
 3. Wij gaan in oktober, en lekker met de trein, zo veel relaxter dan met een auto. Ooit geprobeerd als chauffeur een dutje te doen of een boek te lezen tijdens het rijden. Of even een rondje te lopen. Nee, geef mij de trein maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je zeker dat je met de kleine wel naar Eurodisney wilt? Wij zij we met onze zoons geweest toen die de basisschoolleeftijd hadden en het geluk hadden dat ze flink lang waren voor hun leeftijd en overal in mochten. Ik vond dat er toen voor kleine kinderen heel weinig te doen was. Dan lijkt de Efteling me leuker en iig stukken voordeliger.
  Begrijp me goed, we vonden Eurodisney helemaal leuk maar om er zo'n groot bedrag aan uit te geven met een klein kind...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! :) Mijn moeder gaat mee en die durft bijna nergens in, dus die past op Tobias als hij ergens niet in mee kan.... :D

   Verwijderen
 5. Ik weet niet waar je exact woont, maar vergeet niet de prijzen te vergelijken op de NMBS (= Belgische spoorwegen) en de DB (=Deutsche Bahn). Het is soms veel goedkoper om een retourtje tot aan de grens te kopen en dan met de buitenlanders verder te reizen. Dan praat ik over een ruime halvering van de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat wordt ie groot opeens joh! En fietsen met een kindje voorop is zooo leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, groot he? Hij is in 2 weken ook 2,5cm gegroeid... Bizar!! :o

   Verwijderen
 7. Persoonlijk zou ik met mijn dan 1-jarige er niet naar toe gaan. Hij moet dan, naar mijn mening veel te lang in een buggy of wagen zitten. Ze kunnen dan echt nog niet lang lopen. Vanwege de beperkte bewegingsvrijheid van de kleine zou ik dus niet gaan. Is over eenjjaar of zes veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke plannen, veel plezier alvast! En je hebt met de Thalys idd regelmatig aanbiedingen, dus houd het gewoon mooi in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. voor Tobias is het nog niet heel leuk idd, maar volgens mij vinden jullie het zelf ook super.. wel duur.. maar ja ook wel superleuk ;) als jullie ervan genieten, gewoon doen. wij willen ook graag een x met de kids, maar moeten t zelf betalen en gaan dan gewoon met ons gezinnetje, dus echt gericht op de kids. wil dus wachten tot jongste minstens 4 is en het wat bewuster mee krijgt en van kan genieten. maar wel heel erg leuk hoor! dus alvast veel plezier!! en fijn dat juni verder een prima maand was!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n fietstoeltje is echt een goede investering! Wat zit hij daar parmantig in de box. En net op tijd voor de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)