vrijdag 22 augustus 2014

Badkamer plaatsen + kleine bespaartip

Maandag beginnen ze met het slopen van onze oude badkamer. De afgelopen week heb ik dus druk de badkamer leeggeruimd; elke dag een kwartiertje. Zo was het overzichtelijk voor mij, want als ik het in één keer doe dan raak ik halverwege ontmoedigd, terwijl ik nu elke dag juist blij werd van hoeveel er was gedaan in een kwartiertje.

Vandaag heb ik dus de laatste dingetjes opgeruimd. Natuurlijk staan er nog wel dingen als tandpasta en zeep, maar de rest is allemaal opgeruimd. Twee kratten vol met allerlei shampoo, zeep, tampons enz. Ik ga het nu écht allemaal opmaken voordat we iets nieuws gaan kopen!!

Ik merk wel dat ik het allemaal heel spannend vind. Het worden twee gekke weken met douchen bij mijn ouders en allerlei mensen over de vloer de hele dag. Eigenlijk hou ik daar niet zo van, maar ik heb een nog grotere hekel aan onze lelijke badkamer, dus het moet maar even... Ik ben ook benieuwd hoe het voor Tobias zal zijn. Ik denk dat we wel veel zullen gaan wandelen rond zijn slaapjestijd, meestal valt hij dan wel in slaap. Ik denk niet dat hij zal gaan slapen met dat lawaai van die bouwlui en zijn kamer ligt ook nog eens naast de badkamer...

Dit weekend gaan we een weekendje weg. Mijn ouders passen op Tobias en een vriendin past op ons huis. Vanavond is dus waarschijnlijk de laatste keer dat ik in ons oude badkamer ga douchen. O, o, wat erg. Niet dus ;) Het enige dat ik soort van jammer vind is de mooie herinneringen die aan deze badkamer kleven, omdat ik een groot gedeelte van de bevalling onder de douche heb doorgebracht, terwijl Sander gezellig naast me zat. Maargoed, die herinnering blijft toch wel, ook als de badkamer weg is.

---

En dan nu de totaal ongerelateerde bespaartip. Ik kwam er laatst achter dat Karvan Cevitam ijsthee-siroop heeft. Ik weet dat je ook zelf ijsthee kan maken met afgekoelde thee, maar ik moet eerlijk zeggen: ik vind dat echt smerig!! Dus ik ga lekker voor de ijsthee-siroop... Wachten op een 1 + 1 gratis aanbieding en dan betaal ik dus nog geen €3 voor 14 liter ijsthee! Als je het wat meer verdund kun je er zelfs nog wel meer uithalen :)

16 opmerkingen:

 1. Hier is de ijsthee siroop ook heel populair. De laatste keer dat dit in een aanbieding was is al even geleden. Dus moet dit binnenkort weer eens gebeuren. Fijn weekend toegewenst. Over een paar weken ben jij alle verbouwtroep en overlast alweer vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook altijd de 'kwartiertje-methode'! Dan blijft het tenminste te overzien, en ben je tenminste een keer klaar. Ik gebruik dit voor mijn werk in de tuin, waar ik geen fan van ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet vervelend bedoeld, maar als ik een kwartier in de badkamer op zou ruimen, zou er niks meer in staan....wat bewaar je daar dan buiten handdoeken en douche spullen? Wij hebben twee badkamers, een kleine en een grotere. De kleine poets ik meestal in een kwartier, de grotere kan wat langer duren, maar niet veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, betrapt ;) Wij zijn enorme rommelkonten dus er zwierf nogal wat door de badkamer en we hebben 5 kasten die allemaal vol zaten met doucheproducten die deels al wel en deels nog niet konden worden opgeruimd....

   Verwijderen
  2. Hihiihih eerlijk hoor, maar ik begrijp Kopka wel in een kwartier is bij ons ook alles leeg.

   Verwijderen
  3. haha ik dacht precies hetzelfde!

   Verwijderen
  4. haha Hier nog eentje. Ik heb een mand met douchespullen, de handdoeken en tandenpoetsspul.

   Verwijderen
  5. Eerlijk van je Daantje! Succes hoor de komende weken.

   Verwijderen
 4. Fijn dat de badkamer straks op de schop gaat! Daar zijn jullie qua plannen enzo al zo lang mee bezig, dan is het vast prettig dat het eindelijk zo ver is. En even doorzetten voor die twee weekjes, dat is het vast allemaal waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes met alle rommel!
  Als het achter de rug is denk je 'waarom hebben we dit niet eerder gedaan'.
  Lekker van gaan genieten straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ik heb mijn voorraad badspullen altijd in de kledingkast te liggen die op de slaapkamer staat. Dus in de badkamer staat alleen het hoognodige en dan is het allemaal zo schoon. En ik ben ook een rommelkont als je mijn bureau zou zien. (schaam) maar als ik moet schoonmaken, waar ik ook een hekel aan heb, moet het snel en makkelijk zijn. Mss dus een idee om de voorraad ergens anders te bewaren.
  Heel veel plezier dit weekend, geniet nog even van je laatste douche vanavond;-)
  En veel succes de komende periode in de bouwput

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben vorig jaar onze badkamer volledig gerenoveerd omdat we met een lek in de chauffagebuizen onder de badkamervloer zaten. Bij het openbreken van de vloer, kwamen nog meer gesprongen buizen tevoorschijn dus werd het een volledige badkamerrenovatie ipv het herstellen van de kapotte buizen. Lig bad werd vervangen door een inloopdouche, oude lavabo werd vervangen door 2 lavabo's met badkamermeubel, staande wc werd vervangen door een hangmodel omwille van onderhoudsgemak, nieuwe vloeren, nieuwe wandtegels, andere radiator kortom alles nieuw....Mijn man heeft de renovatie zelf gedaan maar er zat wel 6 maand tijd tussen het begin van de afbraakwerken en de in gebruikname van de nieuwe badkamer. We hebben dus 6maand zonder badkamer gezeten en pas dan besef je welke luxe een badkamer eigenlijk is. We zijn tegenwoordig niet meer gewoon van ons te wassen met water uit een bassintje.....Mijn man kon zich elke werkdag op het werk douchen dus hij had er minder last van dat we geen badkamer meer hadden.
  In elk geval was ik heel tevreden toen de badkamer eindelijk 'af' en gebruiksklaar was.
  Veel succes met de verbouwingen.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 5 kasten in je badkamer? En komen die ook allemaal weer terug? :)

  Ik heb een aardig maat badkamer met daarin een bad wat niet eens gebruikt wordt en hierdoor maar plek voor één smal kastje. Hoop over een aantal jaar badkamer aan te pakken met dubbele wastafel ipv bad en iets meer kastruimte, maar ... niet teveel. Voor je het weet, zitten ze allemaal vol. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we krijgen één ladekast en twee kleine nisjes terug, dus dat wordt wat :P Maar het is inderdaad wel zo: hoe meer opbergruimte je hebt, hoe meer troep je gaat verzamelen.

   Overigens gaat de wasmachine naar beneden toe en daarmee ook het waspoeder enz. Dus dat scheelt alweer wat :)

   Verwijderen
 9. Zo te horen mag ik blij zijn dat onze badkamer 1 deur breed is en 2 meter diep ;-P Daar kun e in elk geval geen 5 kasten kwijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is de badkamer ondertussen al af? ;)
  Als je zo lang doet over het opruimen, vraag ik het me af, haha!
  Ik heb zelf net zo'n grote badkamer als Rose Garden hierboven benoemd, dus bij mij valt het ook allemaal wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)