maandag 25 augustus 2014

Ons weekmenu

Vandaag weer een nieuw weekmenu gemaakt. Ik heb daar trouwens een vrij snelle methode voor  via internet, namelijk via de website Trello. Heb hier omschreven hoe ik het tegenwoordig doe. Ik vind het sindsdien een stuk minder tijdrovend, omdat ik alleen maar de gerechten hoef aan te klikken en niet elke keer weer alle ingrediënten hoef op te zoeken. Hoera!

Maandag:
Ovenschotel met rijst en prei

Dinsdag:
Hartige taart met tomaat en ui

Woensdag:
Chili con carne met tarly

Donderdag:
Witlofsalade met wedges

Vrijdag:
Risotto met erwtjes

Zaterdag:
Patatjes

Zondag:
Restjesdag

9 opmerkingen:

 1. ziet er heerlijk uit! man lust veel niet wat er staat, meeste lijkt mij juist heerlijk ;) (man is een echte vleeseter en weinig groente, en ik juist graag groente! en lust nauwelijks vlees en geen kip of vis oid... lastig :p) handig zo'n site. ik hoef geen ingredienten op te zoeken van de simpele gerechten die we eten, heb een lijstje op papier staan met wat we lusten en kies daar uit, weekmenu maken, met agenda ernaast en gelijk alles op de boodschappenbriefjes zetten voor Dirk en Lidl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien moet ik dat ook eens proberen een week menu te maken. meestal kook ik wat er op dat moment op moet. ligt er meer groente die op zijn einde is maar ik roerbak met spekjes. dit komt bijna niet voor omdat ik 90% van de groentes verwerk en invries, dit omdat ik smorgens meer energie heb en dan savonds snel en gemakkelijk wat groente uit de vriezer kan pakken voor door bijvoorbeeld. macaroni, bami, nasi, in de wraps of roerbak door variatie in kruiden en groentes is onze roerbak nooit het zelfde.van een week menu ben ik altijd bang dat er bepaalde dingen over blijven. of dat ik ergens geen trek in heb. hoe is dat bij jullie? valt dat mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb niet veel tijd om boodschappen te doen. ik ben gastouder dus vaak meerdere kids in huis.. en jusit als iets op moet heb ik er geen zin in.. (zit tussen mn oren ik weet t :p) maar ook de ene dag meer tijd voo rkoken dan de andere en dmv een weekmenu kan ik daar rekening mee houden.. :)

   Verwijderen
  2. Het valt reuze mee. Ik heb vaak ook geen puf meer om 's avonds vanalles te gaan snijden, dus doen we eens per maand een "vrijdag snijdag", dan maken we zo'n 10 pakketjes roerbakgroentes die ik dan kan gebruiken voor gerechten als chili con carne of nasi.

   Groentes als tomaat gaan hier ook altijd wel op, Sander is dol op tomaten. Sterker nog: soms heb ik tomaten gekocht voor een recept en heeft hij ze alweer opgegeten voordat ik de kans heb gekregen om het recept te maken ;)

   En veel gerechten vind ik ook lekkerder als de smaakjes een beetje in elkaar zijn getrokken, dus die maak ik 's morgens klaar zodat ik alleen nog maar hoef op te warmen :)

   Verwijderen
  3. qua groenten door nasi en macaroni enz gebruik ik soepgroente van de lidl.. duur ik weet t.. maar gewoon geen tijd met een fulltime baan om zelf te gaan snijden, krijg mn huishouden al niet rond, opruimen al helemaal niet, dus is een bewuste keus om die dingen niet ook nog zelf te gaan doen (en man wil er toch maar weinig groente door.. ) en ook echt geen zin om alles zo superfijn te snijden (anders vist man het eruit omdat het te groot is... :p de soepgroente is net fijn genoeg (zou nog kleiner mogen zelfs van man..)

   Verwijderen
 3. Ik ben wel benieuwd hoe je in deze gerechten aan je eiwitten komt. Chili zal met bonen zijn, verder zie ik geen ei/vis/vlees/vleesvervanger genoemd staan. Is dat iets waar je in je planning op een of andere manier rekening mee houdt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij was het ook al opgevallen dat je nergens vlees, vis of vleesvervangers gebruikt.
   Restjesdag hebben wij hier nooit want als er al eens iets over is, wordt het ofwel 's avonds met de boterham opgegeten ofwel wordt de dag nadien verwerkt en opgebruikt. Ik kan me niet voorstellen dat het gezond is om de ganse week restjes op te sparen om die dan een paar dagen later op te eten....liesbet

   Verwijderen
  2. Ja hoor, qua eiwitten zit er (bijna) overal wel eiwitten doorheen. Ik noem tenslotte niet alle ingrediënten ;)

   Restjesdag eten we meestal een van de gerechten waar we die week niet aan toe zijn gekomen. Het gebeurt heel vaak dat we opeens tussendoor iets anders eten en dan blijven er groentes over, die verwerk ik dan op restjesdag. Of we hebben ergens teveel van gemaakt en dan gaat de rest de vriezer in en ontdooien we het weer op restjesdag. Het moet wel een beetje fris blijven natuurlijk, haha ;)

   Verwijderen
 4. Ideaal zo'n weekmenu. Deze week in minder dan 5 minuten ingepland en op het boodschappenbriefje vinkjes gezet. Nog even en ik hou tijd over :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)