dinsdag 23 september 2014

Droger of niet?

Afgelopen weekend begaf het droog-gedeelte van onze was-droog-combinatie het. Sander heeft gelijk met een witgoed-specialist gebeld en die is gisteren langsgeweest. De zekering was doorgeslagen, waarschijnlijk doordat we de droger te zwaar beladen hadden. Oeps!!

Waar we dus niet bij hadden stilgestaan toen we deze wasmachine/droger kochten was dat de wasmachine tot 7 kilo gevuld kon worden, maar dat de droger maar 5 kilo aankan. Dus met andere woorden: we hebben twee keuzes: óf kleinere wasjes draaien en de droger er gelijk achteraan knallen, óf na het wassen eerst een gedeelte van de was eruit halen en ophangen... Beide opties vinden we niet zo fijn, want bij optie 1 moeten we dus vaker wassen, wat weer een hogere stroom- en waterrekening betekent, maar bij optie 2 ben je best veel tijd kwijt met uitzoeken wat je dan wel en niet in de droger stopt, ophangen etc.

We zitten nu dus te twijfelen of we een losse droger zullen gaan kopen... Natuurlijk niet direct, maar dat we er gewoon wat geld voor opzij gaan zetten.

Argumenten voor:

 • Tobias wordt groter en gaat dus steeds meer was produceren
 • We kunnen dan een zuinigere en efficiëntere droger kopen (huidige droger in de wasmachine heeft een C als energiekenmerk en doet best lang over het drogen vergeleken met wat ik van mijn ouders hoor)
 • Tijdsbesparing doordat we gewoon de hele was door kunnen hevelen naar de droger (Jup, alles gaat hier in de droger in de winter)
 • We kunnen dan veel sneller achter elkaar wasjes draaien (eerste wasje in de droger, tweede wasje ophangen)
Argumenten tegen:

 • We kunnen ook alles ophangen (tegenwerping: ik word enorm onrustig van wasrekjes. Je huis is dan nooit écht netjes en als het niet echt netjes is wordt de rest ook weer veel sneller een rommeltje)
 • Een droger is duur
 • Een droger is een luxe-product
 • Tobias gaat ooit minder knoeien en daardoor misschien minder was produceren? (duim, duim)  

Wat zouden jullie doen in onze situatie? Hebben jullie zelf een droger of doe je het zonder? En als je het zonder doet: word je dan niet helemaal gek van de wasrekjes? 

55 opmerkingen:

 1. Hoi
  Als je een droger erbij koopt heb je gelijk ook weer een heel apparaat erbij, ik zou het zeker niet doen dus. Wij hebben een rekje in trapgat hangen binnen een dag droog. En meestal, oftewel bijna altijd, droog ik buiten, soms meerdere wassen op 1 dag als het heel hard droogt. anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben geen droger (meer) en gebruiken dus alleen rekjes of hangertjes. De was hangt voornamelijk in de badkamer of op het balkon. Als het slecht weer is weleens binnen maar de was is hier zo snel droog dat ik er weinig last van heb. Ik heb sowieso veel kleding wat niet in de droger mag dus dit is sowieso de beste optie (zodat manlief miet opeens iets in de droger gooit wat er absoluut miet in mag bijvoorbeeld), ook bespaart het natuurlijk energie en dat is voor ons ook een grote plus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb 2 kids, 2 en bijna 5. wij hebben een droger, gekocht toen ik nog 3 dagen buitenshuis werkte, en alle was op woensdag wou wassen, evt drogen (beddengoed/handdoeken, de grote dingen). en de rest op en rekje, maar anders paste het niet als je 4/5 wassen op 1 dag wil doen. (en ik was van huis van 6.45 tot 20.30... dus elke dag een wasje ging niet) .
  nu ben ik fulltime thuis, werk als gastouder, ook bijna fulltime, maar wasjes doen lukt nog wel, evt pas ophangen als dekleintjes slapen. of desnoods een x savonds. ik gebruik de droger nu vooral voor handdoeken (man wil graag zachte..) en de kleding die anders gestreken moet worden even 10 min in de droger en daarna ook ophangen bij de rest. (ondertussen haal ik de vorige was af, vouw gelijk op en opruimen, de huidige was ophangen en daarna is de droger ook klaar, en kan de strijkwas er bij.. een enkel kledingstuk moet alsnog gestreken.. het wasrek staat op zolder, waar ook onze slaapkamer is. er staat een kast tussen was en slaapgedeelte. het wasrek staat eraltijd. het is niet rommeliger als er een was hangt want dat zie je nauwelijks.
  als de droger nu stuk zou gaan, zou ik geen vervanger kopen (ook al vind ik het lastig om tijd te vinden om te strijken met fulltime kleintjes in huis)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. droger die ik in de winter 2x gebruik per week. in de zomer gebruik ik hem niet dan gaat alle was naar buiten. niet al mijn kleding kan in de droger dus ook hier wel een rek.

  zou liever niet meer zonder droger willen, maar als het moet dan moet het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben wel een droger. Ik vind het heerlijk. Ik doe alleen de handdoeken ed, onderbroeken, rompertjes ed erin. De kleren hang ik altijd gewoon te drogen op de zolder. Voordeel, lekker zachte handdoeken en ik kan twee wassen op een dag doen. Als ik dit allemaal zou moeten ophangen heb ik daar geen ruimte voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben een droger: ik heb wel de meest energie zuinige gekocht die ik kon vinden, met een warmtepomp. Dit was wel duurder in aankoop, maar hij verbruikt slechts de helft aan stroom, in vergelijking met een gewone droger. Ik gebruik de droger enkel als ik mijn was op de lijn buiten niet droog krijg wegens te koud of nat weer. Ik heb ook nog een rekje in de berging waar ik in de winter was kan op drogen. Voor lakens en handdoeken vind ik het wel handig, een droger, dat is zo groot om op een rekje te drogen in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier geen droger, ook nooit gehad, ook niet toen de kids kleiner waren en er ook nog weleens een luizenplaag heerste... Ik vind het prima zonder kunnen en droog altijd alles op rekjes. Buiten kan het hier niet ivm vogels, maar binnen droogt het ook goed in het trappengat. In de huiskamer hangt dus regelmatig was zichtbaar, maar ik stoor me er niet aan. Het scheelt me veel teveel geld en het is een stuk beter voor het milieu. Maar een ieder maakt z'n eigen afweging.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben wel een droger maar als ik 'm 2x per jaar gebruik is het veel. In de zomer hang ik de was meestal buiten op en bij slecht weer en in de winter hangt ie op 2 rekken op zolder (en dus uit het zicht). Maar als onze situatie anders zou zijn (lees: minder ruimte waardoor de was in de leefruimtes zou hangen en geen plek buiten) dan zou ik de droger ook vast vaker gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook een droger maar die gebruik ik amper. Ik hang het op in het trapgat, daar droogt het echt als een gek door de luchstroming. Misschien zo'n ophijsrek in het trapgat maken ( als je tenminste een trap hebt), het scheelt zoveel energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik de droger zo weinig mogelijk maar heb geen kinderen meer thuis en buiten (ook overdekt) ruimte zat om de was op te hangen. In jouw geval zou ik gewoon een goede droger kopen. De was bijna altijd binnen drogen staat niet alleen rommelig maar is ook niet altijd even goed voor voor de gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had een hele oude droger (meer dan twintig jaar oud toen die kapot ging) die waanzinnig veel energie gebruikte (blijkt achteraf). Heb een jaar zonder gedaan en dat was prima te doen en wij hebben veel minder energie verbruikt. Maar ik ben van plan toch weer een droger aan te schaffen (de allerzuinigste). In de zomer wil ik veel was buiten blijven drogen en als het kan qua weer ook op zolder met de ramen open. Maar ik merk dat in de winter, ook met goed luchten, ons huis veel vochtiger is zonder droger met al die natte was. Is niet goed voor het huis en voor ons, dus voor in de winter maanden en als het lang nat weer is in de zomer, schaf ik toch weer een droger aan. Maar ik zal hem niet gebruiken als het niet perse nodig is. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In principe niet meer gebruiken. In ieder geval goed voor je stroomrekening. Anders nieuwe zekering erin. Best zelf te doen. Kosten, ik kan me vergissen, maar denk nog geen 2 euro.Eerst de zekering eruit halen en dan meenemen naar de winkel (of via internet bestellen.Op internet kun je wellicht ook vinden waar dat ding zit, en anders even rondvragen voor hulp.
  Kosten van de aanschaf van een nieuwe haal je er waarschijnlijk niet echt uit met wat minder stroomverbruik. Reken maar eens uit, hoeveel KWh je op jaar basis minder denkt te gaan verbruiken x 0,25 euro. Ben benieuwd wat je doet. Ik kan me voorstellen dat je ook niet voortdurend tegen de was aan wilt kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. N.B. Kijk voor de aardigheid eens even op de blog van huisvlijt. (monteur die op afstand even met je mee kan kijken via skype).

   Verwijderen
 13. Hebben jullie een zolder of een kamer die je weinig gebruikt? Ideale plek voor een rekje. Verder heb ik ook eens gezien dat iemand een waslijn onder een carport had, dat was behoorlijk ideaal want ook bij regenachtig maar winderig weer droogde het toch lekker fris. Bedenk wel dat je nu veel knijperen hebt omdat je kind zo klein is, maar naarmate hij ouder wordt, heb je een was sneller aan en van de lijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb ook geen droger. Had hem wel maar gebruikte 'm nooit. Maar ik had ook een goede ruimte om te drogen, en een goed geïsoleerd huis.
  Zou niet zo snel een droger kopen, het verslijt ook nog eens je kleding heel snel, naast dat het veel stroom kost en weer een extra apparaat is.... Dat sjacherijnig worden is natuurlijk vooral iets in je hoofd. Als je je voorneemt dat je geen droger wíl gebruiken, dan boeit een wasrekje je vermoedelijk ook minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In mijn vorige huis stond de wasmachine en droger op zolder en had ik een rek in het trapgat. Dekbedspul ophangen en handdoeken, ondergoed etc.in de droger.

  PAS OOK OP: als ze beiden samen wilt gebruiken, dus de eerste was in de droger en dan 2e wassen moet je groepenkast daar ook op berekend zijn anders slaan de stoppen door.

  in mijn huidige huis staan alles op begane grond en droog ik zoveel mogelijk buiten waar een ouderwets lijnen tussen betonpalen in de tuin staat.
  Sommige dingen droog ik op hangertjes.
  Als het slecht weer is bijna allesin de droger.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij hebben een droger, maar ik gebruik hem echt alleen voor de handdoeken, die wil ik lekker zacht ;) verder hebben we een grote zolder waar we de was makkelijk kunnen drogen, dat gaat prima

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb zelf een droger, maar gebruik hem bijna nooit. Heel soms is het wel handig, bijvoorbeeld met slecht weer/winter en dan voor dingen als handdoeken. Qua kleding kan er van mij echter niet zoveel in (dan blijft er niets van over), dus daarvoor heb ik een rekje en een droogmolen (binnen en buiten). Ik vind het moeilijk om te zeggen wat voor jullie het handigst is. Het bespaart tijd en het kost stroom, ongeveer een euro per keer heb ik me wel eens laten vertellen. Dan denk ik dat je moet kijken wat voor jullie het zwaarst weegt: de tijd of het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou me kunnen voorstellen dat als je allebei werkt zo ' n droger wel handig is, maar je bent de hele dag thuis dus dan lijkt me wat extra werk door de was niet onoverkomelijk. Ik heb overigens geen droger en ook nooit gehad. Als het mooi weer is droogt de was buiten en anders op zolder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je wel een zolder hebben ;)

   En ik zie niet in wat wel of niet werken hiermee te maken heeft. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. En die van mij liggen iig niet bij onnodige taken in het huishouden. Toen ik werkte niet, en nu ook niet

   Verwijderen
  2. Je schrijft zelf dat je een groenere levensstijl nastreeft. Dat mag toch wel wat inspanning kosten?

   Verwijderen
  3. Ja, natuurlijk. Maar dan alsnog hoef ik niet alles 100% perfect te doen.

   Verwijderen
 19. hier pas de droger vervangen door een warmtepomp droger. de helft energiezuiniger dan onze condensdroger. Ik vind het heel nobel hoor, mensen die de was buiten ophangen, of hun hele huis altijd vol wasrekjes hebben staan, maar aan mij is dat gewoon niet besteed. Ik trek een mand was uit de machine en schuif hem 60cm opzij om de hele bult in de droger te schuiven. Geen wasverzachter nodig, en het meeste hoeft niet gestreken te worden als je het ophangt/opvouwt als het nog warm is (en de rest strijk ik ook niet trouwens).
  bij aanschaf van de nieuwe droger uitgerekend dat het me per jaar zo'n 100 euro verbruik kost. soit, voor 2 euro ga ik niet elke week vier/vijf keer manden op en neer zeulen tussen zolder en tuin/huiskamer (door het traphekkenstelsel) en alle kledingstukken twee keer extra vasthebben. dat bespaar ik wel ergens anders op. maar ieder zo z'n keuze. let idd wel op dat je vaak een aparte groep voor de droger moet hebben, al kun je ze ook gewoon niet tegelijk aanzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vindt ik veel is ruim 25% van onze jaar nota :(

   Verwijderen
  2. Vandaar dat ik zeg 'ieder zo zijn keuze'. Ga vooral zo door. Doe ik dat ook

   Verwijderen
 20. Hier gezin met 4 kinderen en hebben ook geen droger waarom je was droogt ook wel gratis :)

  En met droger haal brandgevaar nr1 in huis :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gebruik jij een handdoek na het douchen? Je droogt zelf tenslotte ook gratisch...
   Enne, die kinderen zijn brandgevaarlijker dan welk huishoudelijk apparaat dan ook. Overigens, in de afdeling electra is de meterkast zelf het grootste brandgevaar. Gauw afsluiten die electra ;)

   Verwijderen
  2. Weet niet hoe jij je kinderen opvoed maar volgens cijfers is een droger echt een veroorzaker van honderden branden in Nederland.

   Laatste maak je een karikatuur van leuk maar niet geloofwaardig.

   Verwijderen
  3. Toe maar, 'cijfers', je neemt het wel erg serieus op hoor... goed, i'll play :)
   Gelukkig ben ik niet te lam om de filters van de droger leeg te halen, is de hele boel goed geaard, hebben we de nodige extra groepen geplaatst, hangen overal goedgeplaatste rook en co2 melders, hangen op elke verdieping brandblussers, ontsnappingsladders en branddekens, zijn alle snoeren goed uitgerold en staat hij vrij om zijn warmte kwijt te kunnen, en overleefd mijn gezin de droger waarschijnlijk wel. Nu mijn onbehoorlijke en levensgevaarlijke opvoeding nog :)

   FYI, Het zijn trouwens zo'n 6,000 branden per jaar op 7,500,000 huishoudens. Oorzaken gecategoriseerd in o.a.: falende apparatuur 15%, menselijk handelen 61%. In de kleine cijfertjes o.a.: Wasdroger 5%, televisie 3%, kookgerelateerd 32%, onvoorzichtigheid 17% (vallen ook de kindertjes met kaarsjes en lucifers onder)...
   'cijfers' van het nibra.

   karikatuur... ach, gelukkig lach ik liever dan dat ik zuur kijk.

   Verwijderen
 21. Woon alleen in een 100 jaar oud huis. Op sommige dagen is de droger gewoon heel hard nodig. Dan droogt het zelfs in het trappengat voor geen meter. Maar dan nog gaat er lang niet alles in. Lingerie, stretchkleding, sokken etc. Dus een wasrek heb ik altijd wel ergens hangen of staan. Maar ik wil de droger niet missen in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Daantje als je wilt mag je de mijne hebben. Hij is wel oud maar doet het nog prima. Ik gebruik hem nier meer want vind het annu 2014 eigenlijk niet meer kunnen. Maar ik heb makkelijk praten hoor want 3 van onze kinderen zijn al op kamers! Wel even zelf ophalen, ik woon in Bussum

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Toen 3 jaar geleden onze droger het begaf ging ik over tot het ophangen van de was. Het heeft me veel geld opgeleverd, er hoefde geen nieuwe droger te komen en ook in de energierekening scheelde het. De oplossing voor de vele wasrekjes? Nou, kijk! http://seealadybird.blogspot.nl/2011/02/wasrek-plafond.html Een katrol-wasrek aan het plafond! Inmiddels heb ik er zelfs 2 en ik ben heel tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier sinds een half jaar een droger. Met zoonlief in aantocht leek het me toch wel errug makkelijk. En dat is het ook!! Niet om zomaar alles in te gooien, ik zoek elke was uit. Kleding gaat er sowieso niet in. Met ongeveer 3 wassen heb ik 1 keer de droger vol.
  Gemiddeld staat de droger ongeveer 1 keer per week aan.

  Wij zijn gelukkig gezegend met een ruime voorzolder. Daar hangen 5 lijnen en staat een droogrek. Bij elkaar kan ik 3 wassen kwijt.

  Ik heb geen seconde spijt gehad van de aankoop van onze droger. Scheelt een boel werk en levert veel gemak op. Doordat de droger 1 keer per week draait (de rest van de tijd haal ik de stekker er ook uit), valt het qua energieverbruik ook wel mee denk ik..

  Succes met beslissen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik woon in een woongemeenschap. Hier is een gezamenlijke wasruimte. Met een paar wasmachines en een droger. Op vijftig huishoudens is er één droger. Voor de enkeling die hem eens gebruikt.
  Eigenlijk raar dat we in Nederland allemaal een persoonlijke wasmachine en droger willen nietwaar? In Zweden of Amerika is een gezamenlijk wasruimte veel gewoner dan hier.
  Succes met je keuze, ik hoop dat je een groene keuze maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik snap ook niks voor een keuze je hebt immers een droger en er hoeft ook niet alles in.

  En die combi apparaten zijn ook knusjes gaan veel eerder stuk maar zelf niet op de gegevens letten vindt ik wel heel erg dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat telt? Wat is voor jou praktisch, dat telt. Bij ons plenty mogelijkheden om de was buiten te drogen, maar ik ben bijzonder blij met onze droger op die dagen dat het buiten echt niet droogt of die enkele keer dat bij ons ies met spoed schoon en droog moet. Dus nogmaals: kies dat wat voor jou praktisch is! JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jaaaaaren geleden bij de geboorte van ons derde kind een droger aangeschaft. Werd heul vaak gebruikt tot onze volle tevredenheid. Nu ze bijna allemaal de deur uit zijn wordt de droger nagenoeg niet meer gebruikt. Maak gebruik van het gemak en als je het niet meer nodig denkt te hebben laat je het gewoon

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Sja, mijn keuze is ophangen.. Sinds ik verhuisd ben heb ik de droger niet meer gebruikt.
  Ik heb buiten een droogmolen, twaalf meter lijn onder een overkapping en op zouden een rekje en zes meter lijn plus een meter roede voor de dingen die ik op een hanger droog. Het rekje klap ik in en zet het tegen de muur als het leeg is. Dan staat het mij niet in de weg. En niet in het zicht.
  Voor de verhuizing had ik de droger wel nodig, geen tuin, geen zolder, de was moest in de woonkamer droger, en een was droogde in ongeveer een week..
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik heb een droger van bijna 20 jaar oud. Een stroomvreter dus.
  Binnenkort vervang ik hem door een warmtepompdroger.
  Kleding gaat er nooit in maar lakens, vaatdoeken, handdoeken en washandjes, theedoeken e.d. allemaal wel. In herfst en winter levert dit me veel te veel vocht op jn huis als ik het ophang.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik had een droger, maar in de praktijk gebruikte ik 'm nauwelijks. Een kind wordt groter maar de hoeveelheid was verandert niet veel want nu gebruik je veel verschillende kledingstukken, maar de kleding ansich wordt snel groter. Wij kijken wel of iets echt gewassen moet worden, dus hebben we maar 2 of 3 wassen per week. Soms gaat nood gedwongen alles bij elkaar omdat anders de trommel niet vol is maar je was ook niet 2 weken wilt laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Stop je dan werkelijk alles inde droger? T-shirtjes met opdruk en de werkshirts gaan hier aan de lijn. Net zo als spijkerbroeken of welk soort broek dan ook maar.
  Wij zijn een gezin met 4 personen waarvan 2 pubers. En die produceren wat was! Maar ik was zo gemiddeld 3x per week waarvan alleen de witte was de droger in gaat. En de sokken, hemden en ondergoed.
  Succes met het nemen van de juiste beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mowah, er zijn wel wat dingetjes die niet in de droger gaan hoor... Maar vooral de kleine dingen doe ik liever in de droger. Als ik een was heb met vooral rompertjes, sokjes enz dan word ik gek als ik die allemaal moet gaan ophangen...

   Verwijderen
  2. Ik bezondig me er tegenwoordig ook wel eens aan dat ik de sokken en ondergoed in de droger gooi omdat ik ff geen zin heb om ze op te hangen. Zo heerlijk alleen de grote stukken ophangen. En dat voor een alleenwonende, kinderloze vrouw. Foei, met pek en veren het dorp uit.....
   . ;)

   Verwijderen
 33. Hier wel een droger, maar niet alles gaat erin. Kleding gaat er niet in maar de rest wel. Hij gaat hier 2x p.week aan, zeker als het beddengoed wordt vervangen. Ik heb geen ruimte om die grote lappen op te hangen van de bedden en trouwens ook geen ruimte om al de was binnen op te hangen. Vind het namelijk geen gezicht een wasrek in de woonkamer als je er zelf ook zit, zo armoedig.
  Als het droog buiten is dan hang ik de was wel buiten op maar moet wel zeker weten dat het dezelfde dag nog droog is, dus het mag niet te vochtig zijn. En als het niet buiten kan de kleding in de bijkeuken, voor de rest dus geen ruimte om het op te hangen.
  Misschien dat we ooit achter in de tuin nog een overkapping maken waar ik de was kan laten drogen, en waar we zelf ook kunnen zitten of het buitenspeelgoed van de kinderen neer kunnen zetten.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wij kochten, toen we huwden, een droogkast maar ik heb die op de 25 jaar dat we de droogkast hadden, misschien 5 keer gebruikt. Toen ze tenslotte, na jaren niet te gebruiken, kapot was, hebben we ze weggedaan en geen nieuwe meer aangeschaft.
  Vroeger hing ik mijn natte was altijd op op zolder en omdat het er goed tochtte was de was er vlug droog. Sinds de zolder geïsoleerd zit, hang ik mijn was daar niet meer op omdat ik schrik heb dat het vocht dat niet zal wegraken en er condensproblemen zullen ontstaan. Ik kan op zolder wel de veluxen open zetten om te verluchten maar in het koude seizoen heeft koelt de zolderruimte en de onderliggende kamers dan teveel af. We hebben geïsoleerd om de warmte binnen te houden dus ga ik dan niet de veluxen openzetten om te verluchten om het vocht kwijt te raken.
  Als het droog weer is, hang ik de was buiten op de wasdraad en bij vochtig weer hang ik hem op een rekje in huis. We zijn wel maar met twee meer dus ik heb niet zoveel was meer die dan moet drogen of toen de kinderen nog thuis woonden

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik heb hem een paar jaar geleden weg gedaan en nooit gemist. Alles droogt hier in het trapgat en zonder knijpers want daar word ik ook krankjorem van met die kleine kleertjes en sokjes. Ik hecht dan weer weinig waarde aan strak opgevouwen was en ik strijk ook niet. Zo bespaar ik toch weer veel tijd op het gebied van de was.
  Je kan altijd nog een droger kopen toch? Probeer het eerst even zonder joh, wie weet valt het je wel mee.
  (En er is idd gemaild als je begrijpt wat ik bedoel haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hallo! Wij zijn een gezin met twee jonge kinderen, hebben wasbare luiers gehad en nog steeds geen droger ;)
  Ik zelf heb een droogtoren (drie verdiepingen boven elkaar) en een rekje voor de lange was (handdoeken en lakens en broeken van volwassenen). Dus ik vind het zelf wel meevallen wat betreft 'huis vol droogrekjes'.
  Verder knijper ik niets op de droogtoren, binnen valt er toch niets af (geen wind) en dat scheelt me een hoop tijd. Washandjes en spijkerbroekjes leg ik over twee 'lijntjes' heen. Maar ik heb ook een wasmolen buiten en daarmee prijs ik mezelf erg gelukkig, want ik wordt heel blij van buiten was ophangen en daar knijper ik wel. Verder ben ik (ook) liever lui dan moe hoor, dus voor een miezerbui haal ik mijn was niet binnen! Het is me al te vaak overkomen, dat de 'geredde' was binnen nog steeds nat was, terwijl de was die ik buiten had laten hangen toch nog eerder droog was!
  Succes met keuzes maken!
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 37. De lange was hangt overigens in het trapgat.
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wij hebben een droger maar probeer hem zo min mogelijk te gebruiken.
  Op sommige momenten ben ik wel blij met mijn droger.
  Bij zieke kinderen of als dochter 2 x in 1 nacht een nat bed heeft.
  Of als ik er weinig tijd heb gooi ik ook wel eens een wasje in de droger

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hier nog een die helemaal sjacho word van overal wasrekjes. ik heb nog 2 kinders thuis van 19 en 21 en je wil niet weten hoeveel was ik wegwerk in een week. Gewone kleding, werkgoed, sportkleding, paardrijkleding en ontelbare sokken en handdoeken.
  Zonder wasdroger zou ik wanhopig worden haha.
  Gewoon een nieuwe droger kopen, een beetje gemak mag je wel hebben.. of je nou thuis bent of werkt.
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Niets lekkerder dan de geur van net gewassen wasgoed dat lekker buiten gedroogd is. Maar ja, dit is Nederland he?
  Ik heb een kelder waar ik wasgoed kan drogen, maar in deze tijd van het jaar duurt dat te lang waardoor het gaat stinken, brrrr.
  Overhemden hang ik aan een gordijnroede op een van de slaapkamers, maar ook hier absoluut geen rekjes of was in het trapgat waar je mogelijk je nek over breekt of door de katten als schommel tevens klimrek wordt gebruikt...
  Daarom ook hier een wasdroger, ondanks dat we met zn tweetjes zijn en ik hele dagen tijd heb om zelf de was droog te blazen ;-). Mijn droger vertoont kuren en als ie echt kapot gaat, komt er onmiddellijk een andere!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. ik heb nooit een droger gehad, ook niet toen zoonlief klein was en katoenen luiers had. Ik hing de wasjes op in de extra kamer van de flat (waar ook de administratie lag, de strijkplank en de klusspullen), zodat het uit het zicht was. Deur dicht, raam open, en het was snel genoeg droog.
  Dus het kan wel, kost je even een nieuwe gewoonte ontwikkelen (was uitzoeken en deels ophangen) en klein plekje vinden voor de was. 2 kg is niet zo veel, dat past misschien wel ergens?
  En die moeite scheelt dan de aankoop van een droger EN het draaien er van. Da's best veel, in een jaar gezien. Zo een paar honderd euro - voor het uitzoeken en voor een nieuwe gewoonte. Wat is dan je uurloon?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik heb een zolder waar ik het ophang, wel een droger staan van "vroeger " maar word niet gebruikt. ( ik heb 1 dochter van nu 8 jaar ) onze vaatwasser is vorig jaar stuk gegaan ook die word niet vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hier even een vraag van een stille meelezer ;-)
  Mijn wasmachine heeft het onlangs begeven, en ik wil graag een was-droogcombinatie aanschaffen.
  Mag ik vragen of jij tevreden bent over je wasdroogcombinatie en hoelang het duurde voor hij kapot ging?
  En ik vind het een hele logische keuze dat je een droger wilt. Die keuze wil ik ook maken, gemak dient de mens toch? ;-)
  Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)