donderdag 9 oktober 2014

Family Fun Day 42: keutel-dagje met bezoek Markthal

Normaal gesproken is Sander om de week op vrijdag vrij, maar in verband met het theaterbezoek gisteravond had hij het omgezet naar donderdag. Dus vandaag hadden we een heerlijk dagje om eens lekker rond te keutelen.

Eerst moesten we wel even naar de kinderdiëtiste. We moeten inderdaad gaan provoceren, maar we mogen nog wel even wachten. Een machtiging wordt altijd afgegeven voor een half jaar en onze machtiging loopt half november af, dus we mogen in principe ook eind oktober de test gaan doen. En aangezien Tobias nu verkouden is en komende maandag een inenting krijgt (mits hij dan niet meer verkouden is!!) wachten we er even mee, anders is nooit helemaal duidelijk of het mogelijke eczeem door de koemelk komt of door de verkoudheid / inenting.

Hierna hebben we dus weer even thuis rondgekeuteld en toen zijn we vertrokken naar Rotterdam. Eerst hebben we een tussenstop gemaakt bij een taartenbakker die koemelkvrije taarten verkoopt. We hebben een leuke Nijntje-meptaart uitgekozen. Het viel me eigenlijk reuze mee qua kosten, gelukkig! Voor de visite moeten we dan nog wel iets van vlaai bestellen, maar dat komt tegen die tijd wel.

Daarna zijn we doorgereden naar de Markthal. Wow, echt imposant!! Echt een mooi gebouw om trots op te zijn als Rotterdammer <3 Dat doen wij toch maar mooi weer elke keer, na de Erasmusbrug en het nieuwe centraal station hebben we nu wéér een nieuw architectonisch hoogstandje erbij om trots op te zijn.

Voor mensen die het nieuws niet hebben gevolgd en het dus niet hebben gehoord: de Markthal is een groot gebouw waar een permanente markt is ingericht. Bedrijven kunnen een kraampje huren in deze hal en daar hun koopwaar verkopen. De kraampjes verkopen veelal wel wat luxere producten dan je op de gewone markt ziet, maar ik vind het superleuk en we hebben er ook direct een leuk adresje gevonden voor onze kruiden. €2 voor 200 gram gemalen gember! Ik vind dat niet duur!! En het is ook nog eens fijn dat het in een plastic zakje zit. Normaal koop ik elke keer 25 gram, dus nu bespaar ik 8 potjes! Goed voor het milieu nog ook, dus :)

Daarnaast heb ik ook een oosterse kruidenmix gekocht. Ik kende het helemaal niet, maar het rook echt lekker. Het heet Ras el hanout ("het beste van de winkel"). Het is Marokkaans volgens zeggen. Ik ga het binnenkort eens gebruiken, ik ben erg benieuwd!! Als iemand recepten heeft met ras el hanout, laat het me weten ;)

O, en ze hebben daar ook een leuk initiatief dat "uit eigen stad" heet. Ze verkopen daar dus lokaal geteelde groentes, fruit, maar ook honing uit Rotterdam. En dat alles van een stadsboerderij die middenin de stad ligt. En volgens mij is dat ook nog eens allemaal biologisch, dus voor de Rotterdamse groene lezers onder ons: TIP!

Hierna hebben we nog even een bezoekje gebracht aan de bieb. Ik wilde wat boeken lenen over antroposofie om me wat meer in te lezen over het gedachtengoed van de vrije school. Zit ik daar op de computer te zoeken in de catalogus, draai ik me om... staan daar alle boeken van Rudolf Steiner zo'n beetje!! Echt eng toevallig.... (Hoewel niet helemaal toevallig, er is momenteel een expositie over dhr. Steiner in de Kunsthal, dus vandaar dat die boeken daar allemaal uitgestald stonden)

Uiteindelijk heb ik ze daar wat doorgebladerd en doorgekeken en kwam er al snel achter dat deze boeken een hoog zweef-gehalte hebben. Niet echt iets voor mij, eigenlijk. En inmiddels werd Tobias ook erg moe dus zijn we zonder boeken weer naar huis gegaan. Vanderweek nog maar een poging doen...

Echt lekker af en toe zo'n keuteldagje... en eigenlijk hebben we best veel gedaan :)

8 opmerkingen:

 1. Ik had iets opgevangen over de hal, maar wist niet dat het rotterdam was. Zaterdag toevallig er heen. Kijken of we er aan toe komen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk!! Ik zou zeker een kijkje nemen, het is erg mooi :)

   Verwijderen
 2. Ras el hanout gebruik je in couscous ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bedankt voor de uitgebreide info! las er af en toe een half woord over, maar geen idee wat het nu was. of het een bestaand gebouw was of iets nieuws en wat het dan was.. woon 15 km van rotterdam.. maar wist er dus niets over :p leuk om eens te gaan kijken (ooit als ik én tijd heb, én de auto :p aangezien ov ook een stuk duurder is als je het bijna nooit gebruikt en dus geen ov chip kaart hebt). maar leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me een leuk uitje zeg, die markthal. Ik had er geloof ik een tijdje geleden op het journaal over gehoord. Maar goed om te weten dat hij er inmiddels ook echt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. even wat betreft het kopen van kruiden: je woont volgens mij bij mij in de buurt en daarom zou je eens moeten gaan kijken bij de kippenboer aan de Capelseweg. (achter het Schollebos).Planken vol met kruiden (wel in plastic doosjes).
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn zus was er ook al geweest, maar in het weekend is het erg heeeel erg druk (en dat was een understatement). Maar het ziet er wel prachtig uit. Toch maar snel weer eens bij mijn zus op bezoek, want wat is Rotterdam toch leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Râs al hânout vind ik een heerlijk mengsel. Ik gebruik het eigenlijk overal waar ik een beetje pit aan wil toevoegen.

  Zo gebruik ik het bijvoorbeeld in dit gerecht om de kipfilets mee te kruiden: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882628/geblakerde-kip-san-fran-quinoasalade

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...