dinsdag 28 oktober 2014

Geefmaand: ik doe mee!

Begin van dit jaar heb ik voor mezelf als goed voornemen neergezet dat ik dit jaar niet wilde meedoen aan "weken van" en "maanden van". Ik heb dus diverse dingen aan me voorbij laten gaan, zoals de buy nothing new maand, de minimummaand en de d'r uitdaging. Maar nu ben ik toch overstag gegaan voor de geefmaand.

De belangrijkste reden waarom ik niet meer meedeed aan dit soort dingen, was dat ik erg perfectionistisch ben. Als ik me voorneem om 100 dingen weg te gooien, dan word ik chagrijnig als ik erachter kom dat ik mijn doel niet ga bereiken. Ik ben dan eigenlijk veel te streng voor mezelf.

Toch heb ik besloten om mezelf een nieuwe kans te geven om met een milde houding tegenover mezelf mee te doen aan de geefmaand. Tenslotte hoeft óók mijn goed voornemen om nergens aan mee te doen niet perfect uitgevoerd te worden ;)

Dus: ik ben heel benieuwd en zal proberen om elke week een korte update hier te plaatsen over wat ik heb weggegeven. :)


7 opmerkingen:

 1. O, je kan naast spullen ook hele leuke gratis dingen geven...zoals een half uurtje blad ruimen in de tuin...of soepje koken voor een ziek iemand...een kaartje bij iemand door de bus doen...een boodschapje meenemen...samen een middagje soesjes bakken en thee drinken...dingen die weinig kosten en vooral aandacht voor een ander meegeven.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha herkenbaar ;) ik zou het ook perfect willen doen, half meedoen "heeft geen zin" in mijnhoofd ;)
  de geef maand doe ik dus ook echt niet aan mee. elke dag geef ik aandacht aan mn kinderen, geef ik mijn tijd aan mn gezin door het huis leefbaar te houden, te koken etc,, we geven tijd aan onze dierbaren, door er voor elkaar te zijn, niet perse elke dag, wel als het nodig is, of als we (de dierbaren of wij) er behoefte aan hebben, we geven een deel van mans groentepakket weg, wat hij van zn werk krijgt (bruto 12 euro per maand..) omdat we het niet op krijgen en weggooien zonde is, we geven genoeg, maar niet perse 30 dagen in 1 maand...

  en voor extra dingen geven heb ik ehlaas geen tijd met 2 jonge kinderen, fulltime baan, fulltime huishouden (of meer dan fulltime, omdat ik vanuit mn huis werk, het wordt dus meer vies en omdat ik met kleine kinderen werk, moet het wel schoon en netjes.. geen onveilige kleine speelgoedjes (strijkkralen, lego) op de vloer enz, ) er blijft al erg weinig tijd over ;) ik hou t er maar op dat ik mn tijd dus geef aan mn gezin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is toch ook hartstikke mooi? :) Ik zal ook niet elke dag grote dingen gaan geven, denk ik. Ik heb ook echt geen tijd om enorme acties te bedenken.

   Verwijderen
 3. Leuk, zag het laatst ook voorbij komen. Dus wie weet dat ik er ook nog wat mee ga doen. Is wel heel mooi initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Zou wel leuk zijn als je ook meedoet :D

   Verwijderen
 4. Fijne actie toch, dit kun je met je hart doen en alles is goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...