maandag 13 oktober 2014

Kindermaatjes, het is me een raadsel...

Tobias draagt momenteel maat 76.... en 80.... en 86. Vandaag op het consultatiebureau is hij gemeten en hij is 78,5 cm is momenteel, dus maat 86 zou te groot moeten zijn, maar sommige dingen in maat 86 passen hem dus al helemaal prima.

Eerlijk gezegd, en misschien klinkt dit heel dom, snap ik echt niks van die kindermaatjes. Ik snap dat 74 hoort bij 74 cm, maar welke maat hoort dan bij 77, dat precies tussen 74 en 80 inzit? En hoe zit het met die dubbele maten zoals 74-80 en 86-92? Wanneer stap je dan over van de ene maat naar de andere maat?? Ik ben er nog niet helemaal achter en doe dus altijd maar wat! ;)

Vandaag heb ik bij de Lidl een leuk skipakje / winter-overall gekocht in maat 74/80 én in maat 86/92. Zo kan hij er voorlopig mee vooruit, denk ik. Lekker warm voor op de fiets en ook voor straks in Disneyland lijkt het me ideaal (behalve bij het verschonen, maargoed.... ) Voor een skipak betaal je al snel €40 (al is deze wel echt héél schattig!!), maar deze waren met €9,99 per stuk, dus ik ben er erg blij mee :)




Vanaf wanneer stappen jullie over naar een grotere maat? Op het moment dat ze echt die lengte zijn, of al een paar centimeter van tevoren??

13 opmerkingen:

  1. Ik was geen fan van die skipakjes uit één stuk omdat het makkelijker is om 2 aparte stukken te hebben : dikke skibroek en aparte jas. De jas kunnen ze in herfst of winter aandoen met een gewoon broekje en soms is het gewoon te warm voor zo'n stuk uit één pak. Zo'n overal is ook niet makkelijk bij het verluieren.
    De maat die in een kledingstuk staat, maakt toch totaal niets uit : zolang het maar gepast is. De ene maat is al wat groter of de andere maat dus wat maakt het uit dat een kindje van 74 cm een 80 of een 74 maatje draagt ? Mijn jongste kleinkind is 6 jaar en past nog perfect in een maatje 92 (2 jaar).... Tja, het is en blijft een kleintje en een fijntje. liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eens! Echt waardeloos... En soms verschilt het ook nog per merk.
    Ik doe ook altijd maar wat. Wel pak ik regelmatig de kleding van een maatje groter erbij (ik heb vaak wel wat op voorraad liggen, gekregen of gekringloopt). Het kan maar zo zijn dat de kleding van een maat groter klein valt en dus al past..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onze dochter is 2 jaar, 86 cm en 11 kg en draagt maat 92/98 van truien en broeken 86/92. Dus jouw redenatie gaat niet helemaal op. Ik zou de skipakken dan ook nog maar even passen want vind de kleinste maat dan wel erg klein voor hem.
    En bij de ene winkel is een maat 74 ook niet gelijk aan een andere winkel maat 74.
    Onze zoon is 6, 18 kg en 114 cm broeken maat 110 en dan nog flink insnoeren en truien 122. Dus niet te blind staren op maten maar gewoon kijken wat past.
    En persoonlijk was ik ook niet voor zo'n pak gegaan en al helemaal niet als ze nog niet zindelijk of net zindelijk zijn, ondingen met verschonen. Je hebt ook wel ski broeken met een soort van bretels zodat ze in de kou geen bilspleet hebben zeg maar. En dan de jas apart.

    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het juist andersom denken: wel aantrekken voordat ze bezig gaan met zindelijk worden. Want als je zo'n pak uit moet trekken bij een kindje die net zindelijk is, is het al snel te laat....

      Verwijderen
    2. Dat bedoel ik ook, mss niet duidelijk neer geschreven of goed gelezen :-) Maar het komt er op neer dat ik het ondingen vind:-)
      Janneke

      Verwijderen
  4. En ik stap over naar een andere maat als het te strak dreigt te zitten of hoog water krijgen. En ik heb veel kleding voor dochter gekregen en daar zitten spul bij die ze nu niet eens meer past terwijl er maat 98 in staat. Heel erg jammer, dit was me ook al eens overkomen met kleinere maatjes. Dus nu bij het sorteren leg ik het op elkaar zodat ik kan kijken welke maat het ongeveer heeft.
    Janneke nogmaals :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gewoon op gevoel. Onze meid zit nu in 92, maar sommige dingen zijn al 98. Maten zijn nooit gelijk. Het ene valt kleiner en het ander groter. Ik heb dat ook altijd bij M.iss E.tam heb ik ook een kleinere maat dan bijvoorbeeld een H&M.

    Onze dochter is vorige week gemeten en gewogen bij de kinderarts, ze is 92 cm en haar gewicht is 13,7 kg. Bovenin de lijnen zij de kinderarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. lengte kijk ik niet naar, gewoon hoe het valt. tuurlijk is lengte handig om te weten om welke maatje ongeveer hebt, maar je merkt vanzelf wanneer een broek niet meer past.. :p zoontje draagt trouwens broeken maat 86 (is al 2 jr en 3 maanden..) en shirts 92 of 98.. hij was met 2 jr 88 cm. dochter heeft dat ook broeken 110 of 116 en shirts 122/128 zij is 113 cm (vorige week bij schoolarts gemeten). beide dus groot bovenlijf en korte/normale benen :p maar ik kijk gewoon of het past of niet, ongeacht welke maat het dus is. enook per merk (of niet merk zoals zeeman/wibra) verschillend hoe het valt.. zoontje heeft een broek van wibra in maat 86 die ik nog moet omslaan terwijl een name it broek al te klein wordt. valt gewoon erg verschillend...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. leuke blog, ik vondt u via andere blogger..zal zeker volgen...groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik pak een maat groter als de mouwen of pijpen te kort zijn. De jongste wordt in nov. 3 en voor hem heb ik nu 92/98 in de kast liggen. Hij heeft nog wat broekjes in maat 86 maar bij de een is dat aan de korte kant en een andere is precies goed. Daar bij heeft hij weer een shirt dat maat 104 is maar ook gewoon past, dat valt dus weer klein.
    Het is vaak gewoon een kwestie van passen wat goed zit.
    Voor zo'n kleintje als Tobias vind ik een skipak uit 1 stuk wel weer lekker. Ze hebben dan de neiging om in de sneeuw te zitten en te liggen/vallen. Dan kan er tenminste niets onder de jas komen. En met verschonen doe je vaak toch ook de jas uit binnen. En als je een losse skibroek hebt loopt de bretels onder de jas door. Ook lastig met verschonen. Met een losse broek kunnen ze vaak wel langer doen. Je kunt namelijk de bretels verstellen en een pak uit een stuk past dan gewoon niet meer.
    Ik zou als ik jou was wel even goed kijken bij dat kleinste pak wat je gekocht hebt of dat niet te krap is. Je doet er vaak toch wel een broekje onder zodat ze geen blote benen hebben als je het uittrekt.
    Het is wel een mooi prijsje hoor, dat is het altijd waard!
    Als je kind 78 cm is pak je meestal nar de maat die er boven zit, dus in jouw geval neem je dan maat 80.
    Groetjes Gerien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hm met die skipakjes deed ik altijd een beetje een ruime maat en sloeg dan arm en beenstukken een keertje om. Zo had ik er wat langer plezier van :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb jaren terug in de kinderkleding gewerkt en duidelijk dat de ene maat 74 echt de andere niet is. Het ene merk valt veel groter dan het andere merk. Vooral de goedkopere niet-merken vallen vaak veel royaler dan merkkleding die vaak toch wat beter aan de maattabellen gehouden wordt.

    Als Thomas nu 77 cm. is zou hij maatje 80 moeten hebben. Alles straks weer boven de 80 cm wordt kledingmaat 86 etc. maar ... blijft merk/fabriek-afhankelijk. Dus kan het best dat hij in een aantal dingen gewoon nog in 74 zal passen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik werk als kraamverzorgster en weet maar al te goed dat er niks van kinder ( in dit geval baby) maten klopt.
      Ik laat moeders ( want mogen natuurlijk altijd de kleertjes uit zoeken voor het badje) gewoon de kleertjes op een setje waarvan je weet dat het past leggen.
      Simpel en het werkt!
      groetjes, Franca.

      Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)