maandag 27 oktober 2014

Wat aten / eten wij?

Vanaf deze week ga ik het weekmenu anders opschrijven: ik schrijf achteraf pas op wat we het weekend hebben gegeten en vul dan de gegevens tot en met donderdag of vrijdag in.

Waarom??

Sander vond het erg geslaagd om in het weekend helemaal de vrije hand te hebben wat we gaan eten, zonder dat ik me ermee bemoei. En hij werkt niet graag met een vooropgesteld plan, maar kijkt liever op de dag zelf waar hij wat gaat kopen en wat hij gaat kopen. Dus ik bemoei me er niet meer mee wat er in het weekend gegeten wordt ;) We hebben afgesproken dat we dan elk weekend kijken hoeveel boodschappengeld we nog over hebben voor die maand, dat delen we dan door het aantal dagen zodat we het bedrag per dag weten, en dat bedrag gebruikt Sander dan per dag.

Voor mij, als control-freak, is het wel een enorme omschakeling eerlijk gezegd. Ik weet dat Sander prima zelf zijn boontjes kan doppen; hij woonde tenslotte ook al 4 jaar op zichzelf toen hij mij leerde kennen. Dus ik moet het gewoon loslaten en hem zijn gang laten gaan! Maar al weet ik dat hij het prima kan, toch wil ik graag een vinger in de pap hebben. Maar dat wil Sander dus niet, dus ik moet het écht loslaten!

Omdat Sander vaak kookt met recepten waar dan bijvoorbeeld 3 worteltjes in moeten, hebben we nog wat groentes over: een halve bos wortels, een aantal stronken bleekselderij en een zoete puntpaprika. Die ga ik komende week door de risotto heen doen.

Zaterdag:
Couscous "Marokko style"

Zondag:
's Middags erwtensoep gegeten, want 's avonds waren we uitgenodigd om bij mijn ouders te eten, maar we hadden de ingrediënten al in huis

Maandag:
Wedges met snijboontjes en een vegetarische hamburger

Dinsdag:
Risotto met diverse groentes die we nog hebben liggen

Woensdag:
Pizza (recept schuift alwéér door, opzich een goed teken!)

Donderdag:
Couscous "Marokko style" (was zó lekker, gaan we nog eens eten!)

Vrijdag:
Macaroni "Marokko style" (met dezelfde saus als voor de couscous, dus één keer koken, twee verschillende maaltijden)

4 opmerkingen:

 1. Heb je ook een recept van je couscous "Marokko style"? Ben nu wel nieuwsgierig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt lekker! En ook leuk dat Sander dan nu in het weekend kookt, het is misschien even loslaten, maar vast ook wel fijn om dan eens verrast te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik heb ook graag een vinger in de pap als manlief gaat koken ;-)
  Gelukkig vindt hij dat nog goed ook....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, bof jij even :D Mijne dus niet meer ;) Nu hij eenmaal aan de vrijheid heeft geroken wil hij niet meer terug :P

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...