vrijdag 24 oktober 2014

Wat te doen met kinderkleding?

In onze kantoorruimte hebben we een flinke hoeveelheid babykleding liggen. Eerst kon ik er geen afstand van doen, maar inmiddels begint het een beetje door te dringen dat het niet echt nuttig is om alles te bewaren, want:

 1. Sander heeft duidelijk aangegeven dat hij één kindje voldoende vindt. Niet omdat het vaderschap hem nou zo tegenvalt, maar juist omdat we het zo leuk hebben met zijn drietjes.
 2. Mocht Sander zich bedenken: De kans dat we weer een jongetje krijgen is 50%
 3. En als het dan toch een jongetje is, dan is de kans ook aanwezig dat hij in een andere periode wordt geboren en dat hij dus winterkleding nodig heeft in de maanden dat we van Tobias vooral zomerkleding nodig hadden. 
 4. Niet alle kindjes hebben dezelfde bouw, dus er zit ook een kans in dat een ander kindje heel andere kleding nodig heeft dan Tobias met zijn lange, slanke bouw. 
Kortom: ik wil afscheid gaan nemen van een flink gedeelte van de babykleding. Er zijn wel dingen die ik echt niet wil wegdoen, zoals zijn eerste kleertjes, maar het meeste kan weg. *slik* 

Ik hoor wel eens mensen over een kinderkledingbeurs waar ze hun spullen inleveren en dan daar geld mee verdienen, maar ik heb geen idee hoe dat werkt. Toch maar eens gaan uitzoeken of zoiets hier ook in de buurt wordt georganiseerd.

Wat doen jullie met oude babykleding? 


17 opmerkingen:

 1. Een klein deel heb ik weggegeven maar het overgrote deel heb ik bewaard, net als alle andere babyspullen. Man wou eerst ook maar een kindje maar afgelopen zondag toen D vier werd is hij compleet omgeslagen en wilt hij toch een tweede kindje. Omdat ik ook al een jaar geen anticonceptie gebruik hoop ik dat het snel raak is. Heb jij ook vrede met een kindje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kledingsetje wat de jongens na de geboorte aankregen heb ik bewaard. De rest is weggegegen aan bekenden, verkocht op de rommermarkt/vrijmarkt. Wat ik aan niemand kwijt kon is in een kledingcontainer van het leger des heils gegaan.

  Je zou het ook kunnen aanbieden op marktplaats. Er is ook een initiatief op internet: krijgdekleertje.nl. Misschien vind je dat wat. Dan ruil je kleding.
  Sommige plaatsen hebben ruilwinkels. Weet niet of die ook in jouw stad zitten. Dat zou ook een mogelijkheid zijn.

  Momenteel gaat al de te kleine kleding naar een kennisje met een zzontje van een jaartje jonger dan mijn jongste. Ze kan net goed gebruiken en ik geef het haar graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. deel bewaren voor vrienden/familie met kinderen en het daarnaan geven. deel verkopen, deel in kledinbak (oud/lelijk/vlekkerig). van dochter eerst alles bewaard voor een tweede, maar dat is een jongen, dus alleen de witte rompers kunnen hergebruiken :p wat ik verder nu al weg doe, gaat meestal via fb groepen, maar het kost best veel tijd om fotos te maken enz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier heb ik van de beide kinderen elk 1 bak met kleding en andere dingetjes die ik niet weg wil van dat ze zo lief klein zijn. En nu krijg ik de meeste kleding voor de jongste en die gaat weer terug als het niet pas want dan gaat het weer naar iemand anders van haar. En de kleding van de oudste deed ik altijd naar het leger des heils. Want geen merkkleding en dan willen de 2e handswinkels het niet en mp heb ik geen zin in. Het heeft mij ook bijna niks gekost want het komt bijna allemaal van de opruiming van c&a. En de schoenen zijn afgesleten dus die gaan in de grijze container. Maar de vriendin van vriendin wil de jongenskleding ook wel hebben dus nu bewaar ik het voor haar.
  En ik had eerst wel veel bewaard voor een tweede maar dat is een meisje geworden dus toen kon er ook heel veel weg.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beurzen gaan pas lopen vanaf maat 80/86 in mijn ervaring. Kleinere maten verkopen slecht (aanbod is groot). De tijd die je erin steekt om te labbelen etc. Is dan echt zonde van de tijd.

  Ik had heel veel van mijn oudste dochter bewaard en dat was niet echt lonend. Ze hebben beide een totaal andere bouw en zitten in een ander seizoen. Ik heb 10 bananendozen weggegeven aan een goed doel. Nu komt er geen derde meer dus per maat van de jongste gaat het nu het huis uit. Bewaar niks meer. Gooi de kleding 2x online in een aantal facebookgroepen en als het niet weg is gaat het alsnog naar het goede doel. Merkkleding bied ik nog 2x aan en gaat daarna weg.

  De eerste kleding setjes heb ik niet weggedaan die zitten in de bewaardozen van de meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben alles bewaard voor een (toen) nog eventuele tweede, nu komen er dus twee bij van het andere geslacht (heel handig, haha!)
  Ik kan je dus ook niet van de kleding afhelpen ;)
  Ik ga wel wat neutrale dingen weer gebruiken, maar de rest kan weg. Mijn ervaring is dat het op mp nog redelijk verkoopt als je het in een pakket aanbiedt (en dan niet de hoofdprijs wilt)
  Daarnaast is een kennis van ons zwanger van 2 jongetjes, dus daar kan ik ook een hoop kwijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zet de nette merkkleding 1 maand op marktplaats en wat niet verkocht is gaat in de kledingcontainer. Spullen met vlekken/gaten/versleten gaan in de voddenmand en nette merkloze kleding gaat direct in de kledingcontainer bij de supermarkt zodra het te klein is. Groet, Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omdat ik 5 kinderen heb is alle babykleding heel vaak gedragen. Volgens mij is het meeste naar de kringloop gegaan. En de bijzondere stukken heb ik nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het eerste pakje heb ik nog van beide jongens, verder een deel verkocht maar ook heel veel in kledingbakken gegaan, elke keer als er mensen zwanger waren in onze omgeving en wij vroegen of ze interesse hadden in alle zo goed als nieuwe kleding bedankte ze vriendelijk en gaven aan het nieuw te willen kopen. Jammer maar helaas, hopelijk komt het nu terecht bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Mensen in onze omgeving snappen ook niet waarom wij onze zoon af en toe wat 2e hands aan doen, ookal ziet het er nog goed uit! We hebben het geld toch om nieuw te kopen, zucht,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het eerste pakje nog. De eerste schoentjes en het eerste verkleedsetje want zelf gemaakt. Maar verder gaat alles door naar de andere kinderen van mijn ex. Wat we ook gedaan zouden hebben als we samen meer kinderen hadden gekregen. Het meeste is toch al gekregen en dus 2e of 3e hands. En vanaf mijn ex gaat het dan weer of naar een goed doel of naar andere familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop en verkoop de kleren van de kids via marktplaats.
  De truc is om vooral niet teveel geld ervoor te willen, want dan raak je het niet kwijt. Het aanbod is enorm! Duidelijke foto's en omschrijving helpen wel mee aan de verkoop.

  Via zo'n beurs zou ik het niet weten...

  Succes in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien dat je op deze site wat vindt?

  http://www.kinderkledingbeurs.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik had nog kleding van mijn babytijd in de 50er jaren. Door verhuizing veel weggedaan wat echt lelijk was, alleen nog sentimenteel omdat sommige dingen nog door oma en/of moeder waren gemaakt. Voor mijn dochter (nu bijna 40) heb ik mijn gehaakte cape nagemaakt en veel gebruikt. Toen was er nog nauwelijks 2ehands te koop, kreeg soms wel wat. Mijn wieg is ook weer in gebruik door neef die er zelf ook nog heeft ingelegen, er zit onderaan ook een papier met wie er in lagen. Het is een zeer milieubewust stel en doorgeven komt wel goed, ook ledikant is die kant op.
  Nu heb ik nog 1 tasje met wat echt niet weg mag en een wit pakje Van Harrods wat ik van mijn schoonvader mocht uitzoeken toen we er met hen waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alleen een en klein zakje kleding heb ik bewaard. de rest heb ik in pakketten op maat op MP gezet tegen een piepklein prijsje. Bijvoorbeeld een heel seizoen voor 15 euro. Ook nu met de grotere maten is het altijd binnen een dag weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op marktplaats kom je er wel met veel geduld en lage prijzen. Soms zo laag dat ik het liever weggeef. Sowieso wat overblijft geef ik weg. Kapotte/uitgelubberde/gevlekte kleding meteen in kledingcontainer. Daar wordt niemand blij van.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het verschilt hier heel erg wat we er mee doen. Het deel dat ik wil bewaren gaat in een grote doos. De overige kleding worden gesorteerd op maat en geslacht. Voor eventuele pleegkindjes, om weg te geven en ik heb een paar pogingen gedaan op marktplaats. Kwam laatst het initiatief ruiljekleertjes tegen en wil dat nu eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het leger des heils verkoopt de kleding per kilo door. Voor babykleertjes vind ik stichtingbabyspullen.nl een beter doel. Die verstrekt pakketten spullen/kleding aan gezinnen met babys die het financieel moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...