donderdag 23 oktober 2014

Waarschuwing: de nieuwe Hema

Vandaag ben ik bij "de nieuwe Hema" geweest. Voor wie het nog niet weet: de Hema heeft een hoop winkels (of misschien zelfs wel alle?) een nieuwe huisstijl gegeven. Alles ligt op een andere plek, ze hebben een hoop nieuwe producten enz. Uiteraard om de verkoop te bevorderen.

En dan gaat het bij mij dus direct mis he?! Ik ben normaal helemaal niet zo kooplustig, maar nu ging ik voor de bijl. Opzich heb ik allemaal best wel nuttige dingen gekocht, maar poehhh, wat moest ik mijn hoofd erbij houden om niet thuis te komen met een tas vol onnodige spulletjes! Die nieuwe indeling is écht heel erg goed bedacht vanuit commercieel opzicht, maar niet zo goed voor je portemonnee ;)

Waar ik uiteindelijk mee thuiskwam?

 • Een roze zak-agenda voor in mijn luiertas
 • Een grijze agenda voor thuis
 • Een magnetisch boodschappenlijstje voor op de koelkast (dit was dus zo'n impulsieve aankoop, maar hopelijk werkt het goed)
 • Een pietenpet voor Tobias (eigenlijk pas vanaf 3 jaar, maar hij paste hem al... Komt dat "grote hoofd" toch nog een keer van pas ;) ) Zijn jullie al bij de nieuwe Hema geweest? En hadden jullie ook last van dit probleem? 

13 opmerkingen:

 1. Ik ben er nog niet geweest. Dat veranderen doen ze idd uit commercieel oogmerk. Supermarkten doen dat ook. Normaal weet je waar de koffie, brood, wc papier staan en loop je er zo heen. Als je moet zoeken dan kom je in rijen waar je anders nooit komt en producten tegen waar je anders zo voorbij loopt. Als je moet zoeken koop je blijkbaar meer, dus voor de winkel is dat kassa.

  Ik vind dat je het nog netjes gehouden hebt hoor met je aankopen. Super lieve foto van Tobias, klein Pietje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies! Dat had ik nu dus ook!! Ik ging daar naar binnen voor vlaggetjes en ballonen en kom met iets heel anders terug naar buiten :P Ach ja, gelukkig inderdaad vrij bescheiden gehouden, ik was uiteindelijk nog geen 14 euro kwijt. Wat dat betreft kun je beter "losgaan" bij de Hema dan bij de Bijenkorf ;)

   Verwijderen
  2. Als jeer achteraf spijt van hebt kan jehet ook altijd not terugbrengen toch?

   Verwijderen
  3. Nee hoor, ik heb me uiteindelijk wel redelijk kunnen inhouden, maar als ik vandaag even wat minder sterk in me schoenen had gestaan dan had ik idd terug gemoeten ;)

   Verwijderen
 2. nee nog niet geweest. maar nieuwe producten wordt ik niet warm of koud van eigenlijk.. iig niet van agenda's.. heb er 1 besteld bij kruidvat, 2,00...:p vind het weer prima..gebruik er maar 1, een papieren voor het overzicht. dan nog een schema van mn opvangkids op t whiteboard, per maand, alles nog in mn mobiel.. maar vind dat niet overzichtelijk om even vooruit te bladeren of het rustig of druk wordt enz, maar wel fijn om bijv te kijken heo laat een opvangkindje komt.. dus ja erg dubbel haha maar bevalt goed zo.
  pietenspullen en spullen voor kids ben ik dan weer wel erg gevoelig voor ;) vorig jaar ook een pietenmuts gekocht impulsief idd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf ben ik niet erg enthousiast over de 'nieuwe' Hema. De indeling is erg chaotisch. Diverse afdelingen door elkaar. Geen overzicht meer. Ik kom wekelijks bij de Hema, maar heb juist heel weinig gekocht. Wel online. Wekelijks of bijna dagelijks zijn er kortingscodes. Nu ook weer 20%. Op deze manier koop ik bij de Hema bijna nooit iets voor de volle prijs. Toevallig ook een agenda en sokken besteld. Ik vraag me af of het wel goed gaat met Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben nog niet in de nieuwe Hema geweest. Ben ook niet echt een Hema type. Maar ben nu wel benieuwd :) Bedankt voor de waarschuwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hartje de hema maar ga bijna nooit, ik woon op een durrep vandaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog niet geweest nee. Nu gaat het wel kriebelen. Misschien dat ik morgen als onze dochter een middagje bij oma gaat spelen een poging wil gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de nieuwe Hema wel leuk geworden, net de Ikea, maar dan anders. Maar nee, hebberig wordt ik er niet van. Maar voor kinderen zag ik wel leuke dingen, gelukkig zijn die van mij al groot ;-)
  Eh....twee agenda's? Is dat wel handig? Moet je telkens alles overschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het! Is de eerste keer dat ik het zo probeer. Nu gebeurt het vaak dat ik mijn agenda niet bij me heb, omdat hij te groot is...

   Verwijderen
 8. Het voordeel van arm zijn is dat je impulsieve aankopen niet kan doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...