woensdag 26 november 2014

Schuiven met meubels - tussenresultaat

Gisteravond zijn we druk bezig geweest om met de meubels te schuiven, op basis van de foto's die ik op Funda had gezet. En.... we hebben nu eindelijk een gezellig, knus (misschien zelfs iets té knus ;) ) zithoekje gemaakt. En als er visite komt is de bank zo een klein stukje gedraaid, waardoor we meer ruimte creëren.


Er moet nog steeds worden geverfd, gordijnen etc. Maar het begin is er in elk geval!!

En achter de bank gaan we aan de slag om een leuke speelhoek voor Tobias te maken:


De eethoek staat nu waar de bank stond. Het canvas moet nog verplaatst. En we moeten nog even uitvechten of er wel of geen kleed onder de tafel komt. Ik vind dat het de boel wel gezelliger zou maken als de tafel op een kleed zou staan.


Het is nog heel erg work in progress, maar we zijn er alledrie wel blij mee hoe de meubels nu staan in elk geval :) Tobias kwam vanmorgen beneden, ging middenin de kamer op zijn knietjes zitten en begon overal naar te wijzen terwijl hij dat! dat! zei.

22 opmerkingen:

  1. Fijn dat je al resultaat ziet!
    Grappig hoe Tobias reageert. Kun je zien hoe klein ze dingen toch duidelijk merken.
    jullie kamer is inderdaad er wit. Die kan best nog wel wat kleur gebruiken.
    Succes met de volgende stap!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja inderdaad erg zwart/wit/grijs, ook het kleed doet niet zoveel voor de kamer, voeg wat rood toe!

    Doet me denken aan een kat die ik had, we hadden ook alles omgegooid, zitdeel en eethoek andersom terwijl de kat boven was. Die ging middenin de kamer zitten verbaast om zich heen kijkend duidelijk niet wetend waar ze was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig zeg, dat de kat er ook zo op reageerde :)

      We zitten inderdaad eraan te denken om wat rood toe te voegen, alleen is het direct zo'n heftige kleur dus ik vind het ook wel heel spannend. :)

      Verwijderen
  3. Haha,leuk zoals Tobias reageerde! :-)
    Denk dat een kleed onder de tafel wel erg mooi zal zijn trouwens.
    Succes met de verdere veranderingen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig!
    Een ander (kleuriger) kleed voor de bank en eenzelfde onder de eethoek zal het geheel meer samenhang geven.
    Hang de lamp boven de eethoek iets lager en doe er iets getinte lampjes in, dat geeft een veel mooier en sfeervoller licht! Succes verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er gezellig uit, je hebt eer van je werk.

    Grappig dat Tobias zo reageerde, zo zie je dat hij duidelijk meer opneemt dan je zou denken op zijn leeftijd. Maar ja, aan de andere kant, hij woont zij hele leventje daar, en het zal voor hem misschien best vreemd zijn als het dan opeens anders is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je merkte dat hij het echt vreemd vond, maar ook wel weer leuk want nu kan hij veel makkelijker rondlopen en overstappen van de tafel naar de bank enzo :)

      Verwijderen
  6. Jullie woonkamer is inderdaad erg kleurloos. Op zich is er niks mis met zwart/wit maar dan moet je wel kleurige accenten aanbrengen. Ik zou dan idd gaan voor een paar kleurige kleden bij de bank en onder de eettafel. Of de eettafel een kleur geven.
    Leuk he, hoe kinderen reageren op veranderingen. Mijn zoon ziet ook altijd dat ik naar de kapper ben geweest en meld dat ook terwijl manlief zegt wanneer ga je naar de kapper:-)
    En de tv moet nog even verhuisd worden zie ik op de foto.
    Heel veel succes verder nog met intern verhuizen.

    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, de televisie gaat pas dit weekend verandert worden, want daar moeten we voor boren. En vaak als Sander thuiskomt is het met zijn drietjes eten, daarna Tobias in bad en dan gaat hij slapen. Dus daarna kunnen we geen klusjes doen waarbij we veel lawaai maken :)

      Verwijderen
  7. Ik denk dat een houten vloer (laminaat misschien, ook nog te betalen)) echt wonderen zou doen om er een echt warm en knus "thuis" van te maken. Ik zou in jouw situatie echt gaan voor een nieuwe vloer. Die witte tegels doen koud en kil aan.
    Ik vind je kachel trouwens super en maakt het erg gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. denk bij een kleed onder de eettafel even heel goed na.. tobias gaat meer en meer zelf eten en vooral veel knoeien.. ;) niet erg.. maar op een kleed misschien niet handig schoonhouden? let hier dus goed op als je het wel doet, op de kleur en niet hoogpolig enz.. ;) en let er ook op dat stoelen nog wel goed geschoven kunnen worden bij aanschuiven enz ;) (ben erg praktisch ingesteld :p zie overal leeuwen en beren en doe zelf ook wel eens iets impulsief hoor om er later achter tre komen dat t misschien niet handig was :p )

    maar t lijkt me zeker wel mooi staan! en een leuk knus hoekje idd! super!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een kleed onder tafel zou ik ook niet doen.
    Misschien een fleurig kleed of zeil OP tafel?
    En lamellen doen altijd een beetje kil aan/ kantoorachtig.
    Bij I.kea hebben ze prachtige gordijnen kant en klaar voor weinig geld. Daar hebben ze zowiezo veel leuke accesoires
    Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Dat is ook een erg leuk idee, om juist op de tafel iets neer te leggen waardoor het geheel vrolijker wordt.

      Verwijderen
  10. Jullie zithoek zal wellicht knus zijn/worden maar ik vind het jammer dat de speelhoek van jullie zoontje achter de zetel ligt. Als jullie in de zetel zitten en de kleinen is aan het spelen, zien jullie hem niet en omgekeerd. Voor een kind dat aan het spelen is, is het altijd leuk dat er interactie is met de ouders en daarvoor zullen jullie jullie in 't vervolg altijd moeten omdraaien (en dat is niet echt handig)
    De speelhoek van onze kinderen lag centraal zodat we hen zowel vanuit de zetels als vanaf de eetkamertafel konden bezig zien.
    liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou zeker de muren een mooie warme kleur schilderen, moet jij eens opletten wat dat doet voor je kamer. :-) en Tja een andere vloer zou het geheel beslist gezelliger maken en hoeft niet de wereld te kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O ja en meer schemerlampen, een plafondslamp geeft altijd minder gezellig licht tenzij hij een kleurtje heeft. Dus misschien warmere lampjes erin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gaan we voor kijken!! Sowieso brandt die lamp nu niet meer zo vaak (vroeger wel) , maar tijdens het schuiven was wat extra licht wel fijn :)

      Verwijderen
  13. Even out of the box denken... Je meubels zojn prima, niets aan doen. Je vloer kan mooier, maar dat kost (veel) geld.
    Misschien is het een optie om de muren in een warmere kleur te schilderen? Denk aan klei, leem, greige. Vloerkleed bij de bank in eenzelfde effen teint, nieuwe kussentjes, kaarsen, nieuwe lamp in dezelfde teint en een paar planten. Helemaal leuk!
    Een kleed onder de eettafel zou ik niet aanraden; lig je iedere avond op je knietjes aardappelresten uit je kleed te peuren... Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij hebben een tijd een tapijt onder de salon- en eettafel gehad. Dat is inderdaad wel gezellig en knus, maar met een peuter die zindelijk moest worden en een puppy in huis hebben we ze toch moeten verwijderen. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-).
    Schuiven met de meubels doe ik ook regelmatig, tot wanhoop van mijn echtgenoot. Het ziet er gezellig en ruim uit bij jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het is de combi van je vloer en witte muren die het wat killer maken. Ik zou ook gaan voor een naturel tint op de muren en laminaat als er budget voor is. Zwart-wit-grijs kan echt een hele mooie combi zijn zonder dat je kleur hoeft toe te voegen, maar juist wat hout(kleur) om het stoerder te maken. Kijk eens op pinterest voor inspiratie of op wat woonblogjes. Ik denk gelijk aan Pure by me of Lisanne van de Klift als blogspiratie, veel zwart-wit maar met geweldige sfeer!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk! Hier is het eens in de zoveel tijd feest dan gooien we de hele kamer om :)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)