woensdag 26 november 2014

Kerstdorp in tussenstapjes

De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met het kerstdorp in elkaar zetten. Dit is het vierde jaar dat we bezig zijn met het dorpje en het tweede jaar dat we het wat serieuzer aanpakken, dus het is nog lang niet perfect, maar elk jaar leren we weer van de fouten van het vorige jaar en proberen we het beter te doen. Vorig jaar zaten we bijvoorbeeld met het probleem dat we de snoertjes niet goed weggewerkt kregen. Dit jaar doen we ons best om dat anders te doen.


Eerst alles naar beneden toe halen. (Dit is trouwens niet alles, maar ik was al bezig om het weer te verplaatsen toen ik me bedacht dat het wel leuk was om er een foto van te maken. Ook staat er een houten treintje op de foto die niet in het kerstdorp komt. )


Een eerste opzet gemaakt van hoe ik alles neer wilde gaan zetten. 


Alle snoeren zaten in de knoop! Dus ik ben eerst een half uur bezig geweest om alles te ontwarren. Dat is dus een van die beginnersfoutjes: de snoeren los opbergen. Volgend jaar gebruiken we tie-wraps om ze goed uit elkaar te houden. De lampjes van een kerstdorpje hebben een soort weerhaakjes om ze vast te zetten en daardoor blijven ze heel makkelijk in elkaar plakken. 


Vervolgens alle snoertjes door het dorpje heen geleid op een manier waarop ze hopelijk zo min mogelijk zichtbaar is. Uiteindelijk ga ik de snoertjes wel wegwerken, maar hoe minder dat nodig is, hoe beter natuurlijk. Sneeuwdeken erbij.... Moet natuurlijk nog wel een beetje bewerkt worden zodat het niet zo recht ligt allemaal ;)
En toen kwam mijn vader opeens met het plan om een klein tussenstukje te maken, waardoor we meer ruimte hadden en er een extra huisje bij kon + de carousel er nog bij paste. Dus toen mocht ik weer opnieuw beginnen met de lampjes neerleggen ;) .... en paste het geheel nét niet meer op één foto ;) (de verlichting links op de foto laat zich helaas niet goed fotograferen, waardoor het heel fel lijkt, maar dat valt gelukkig wel mee in het echt!)

Waarschijnlijk ga ik nog wel wat verder knutselen aan het dorpje, maar voor nu ben ik tevreden :) 


13 opmerkingen:

 1. Stop de snoeren in een lege wcrol om ze uit elkaar te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er nu al leuk uit hoor. Veel plezier met het verder bouwen en straks ervan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah, geweldig mooi! Ik ben jaloers op je kerstdorpje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg gezellig zit het er uit. Ben benieuwd naar de foto's als het helemaal klaar is. Maar zorg je er wel voor dat er niks over de tafel heen hangt waar Tobias aan kan trekken. Dat is namelijk een heel leuk spelletje en is er straks van alles stuk. Of dat hij zich er aan op trekt, ik weet niet hoe stevig het allemaal is maar dat zou zonde zijn.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor! Het is inderdaad een heel karwei. Dit jaar blijft ons kerstdorp op zolder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk! hier kan ik t helaas niet kwijt zonder t risico dat de kindjes het per ongeluk slopen omdat het zo mooi is met lichtjes enz dat ze eraan gaan zitten.. we hebben enkele huisjes die we hoog neerzetten en wat andere kerstversiering, maar geen heel dorp en dat komt er voorlopig ook niet zolang ik kindjes opvang.. die dingen zijn zo snel stuk helaas :( maar leuk om t bij jullie te zien!!! heel erg leuk! benieuwd naar het eindresultaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden het geluk dat we sta-tafels konden lenen van mijn zwager, anders had ik het dit jaar denk ik ook niet aangedurfd om het allemaal neer te zetten ;)

   Verwijderen
 7. Leuk! Wij zijn een kerstdorp van Lego bij elkaar aan het sparen, 5 december krijg ik mijn 2e set :)
  Tie-wraps is wel een beetje zonde, bij de Hema kan je van die kabelbinders met klittenband kopen, ook handig om te lange snoeren mee weg te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee!! :D

   Voor het opbergen had Sander nog iets bedacht: zip lock zakjes :) werkt perfect!

   Verwijderen
 8. Ziet er nu al leuk uit!! De dag na kerst word veel van dit spul verkocht met 75% korting. Ideetje voor uitbreiding voor volgend jaar??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo hebben wij een groot gedeelte van onze spulletjes ook bij elkaar verzameld :D Ik betaal eigenlijk nooit de volle pond voor huisjes. Altijd wachten op leuke acties, soms hebben ze ook 2 huisjes voor de prijs van 1 :)

   Verwijderen
 9. Leuk, foto's! Ik vind het een gezellig dorpje. Staan er nog huizen te koop?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...