zondag 21 december 2014

Tobias naar de kapper?!

Tobias is nog niet naar de kapper geweest, maar inmiddels begint zijn haar aan de bovenkant wel aardig lang te worden. Maar aan de zijkanten heeft hij nog steeds maar heel weinig haar. Dus ik wist niet of er al wat mee te doen was, qua kapsel kiezen. Daarom ging ik gisteren even bij de kapper langs, navragen of ze al iets konden met dat toefje haar bovenop zijn hoofd.

De kapster gaf aan dat ze het konden bijpunten, waardoor het iets meer op één lengte kwam, maar dat ze het nog niet echt in een model kunnen knippen. Daarna pakte ze direct de agenda en ik liet me wat overrompelen en maakte een afspraak voor komende dinsdag.

Toen ik lekker op de bank zat met Tobias en zijn zachte haartjes in mijn gezicht kriebelden kwamen de tranen... Ik wíl helemaal nog niet dat Tobias' zijn haartjes eraf gaan! En eigenlijk al zeker niet als het toch niet in een model kan worden geknipt.

Daarom ben ik 's middags direct teruggegaan en heb de afspraak toch maar weer laten verwijderen. Voor de feestdagen is dat nooit een probleem, zo'n gaatje vult zich supersnel weer op met iemand die nog snel zijn haar netjes wil laten maken voor de feestdagen. Maar Tobias blijft nog even ons kleine punkertje met zijn "freggle-haartjes"

Wanneer wat voor jullie het juiste moment om de haartjes van je kind af te knippen?! En had je het daar moeilijk mee?

18 opmerkingen:

 1. De eerste 1 1/2 jaar deden we het zelf. Gewoon de piekjes een beetje bijpunten. Bij oudste dochter (met weinig haar) hebben we het wel 2 jaar zelf gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dochterlief is bijna 2,5 en nog steeds zo'n beetje kaal... Het begint nu een beetje te komen, en bij de oortjes knip ik het zelf bij.

  Bij de kapper betaal je € 10,=. Een kappersschaar koste € 8,95 bij de Hema.

  Dat bijknippen kan ik zelf ook! Even op YouTube wat filmpjes kijken... Zolang er nog geen model in kan/hoeft, kan ik er ook zelf wel geen model in knippen ;).

  Zoonlief lijkt dezelfde kant op te gaan en voorlopig nog kaal te blijven... Best wel praktisch...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan heel makkelijk zelf de haartjes bovenop Tobias' hoofdje op gelijke lengte knippen : gewoon kam erin , natte haartjes rechtkammen en met een goedknippende schaar boven de kam knippen. Telkens een klein deeltje van zijn haar op de kam nemen, knippen en de kam dan weer verplaatsen en knippen op de gewenste lengte. 't Is echt niet moeilijk, je bespaart er een knipbeurt(je) van de kapper mee. Kleine kindjes hebben ook vaak schrik van de kapper omdat ze niet weten wat er gebeurt met hun haartjes. Knip je het zelf dan heb je dat probleem niet omdat jij voor je zoontje een vertrouwenspersoon bent.
  Ik heb regelmatig aan het haar van onze kinderen geknipt als ze baby waren. De oudste was ongeveer 2 jaar als we de eerste keer naar de kapper geweest zijn en dan hebben we het haar kort laten knippen. 't Was niet mooi want ze zag er ineens uit als een jongetje maar 't was wel makkelijk te wassen en dat was nodig want ze speelde heel veel in de zandbak en maakte in de groententuin heel vaak modder die dan tot in haar haar hing.
  Eens haar 'jongenskopje' terug uitgegroeid was, heb ik haar haar zelf geknipt in een korte carré met pony. 'Dat' kapsel heeft ze gehad tot ze een jaar of 10 was een haar haar wilde laten groeien. Ik heb altijd zelf haar haar geknipt.
  Ons middelste kind haar het eerste levensjaar amper haar dus daar viel niets aan te knippen. Toen ze ouder werd, kreeg ze dik krullend haar. Ik heb het ook altijd zelf geknipt.
  Onze jongste had bij de geboorte een enorme haardos : zijn haartjes waren zeker 3 cm lang. Bovenop het hoofdje stonden die volledig recht, het haar hing over zijn oortjes en was lang in de nek.
  Hij was een week oud toen ik de eerste keer aan zijn haar geknipt heb want door het liggen, knoopte dat lange haar en was het niet makkelijk te kammen. Ik heb zijn haar altijd zelf geknipt. Met hem ben ik enkel naar de kapper geweest tegen zijn eerste communie en zijn plechtige communie.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt zijn eerste geknipte haartjes ook bewaren! Mijn haartjes heeft mijn moeder in een zakje gedaan, mooi lintje erom en ze liggen nu in mijn kast. Ik ben al 46 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou gewoon wachten tot het zin heeft. Een beetje bijpunten kun je zelf denk ook wel doen en als hij nog niet overal echt 'genoeg' haar heeft, ziet het er misschien ook een beetje raar uit als dat te drastisch gedaan wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met 5maanden omdat het in haar ogen hing. Toen is er een bobje in geknipt. Inmiddels hangt het op 1 lengte bijna op haar billen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met acht maanden voor het eerst. Maar zoontje heeft dan ook wel een hele volle bos haar! Nu met bijna veertien maanden is hij al drie keer geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen idee meer wanneer mijn jongens voor het eerst hun haar hebben laten knippen. Ik had er ook totaal geen moeite mee.
  Wat ik jammer vond was dat de zwarte haren van jongste zoon uitvielen en dat er lichtblond voor terug kwam. Mijn man had destijds bijna zwart haar en het leek me zo leuk om donkere kindjes te hebben. Oudste zoon was bij de geboorte al blond, jongste na een paar weken. En meer kindjes hebben we niet gekregen :-)

  Mijn genen blijken nogal sterk te zijn, blond met een rode gloed. Oudste is blond, jongste is blond en heeft een rode baard 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het haar van mijn dochters jarenlang zelf geknipt. Bijpunten bij de oudste van 28 jaar doe ik nog regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier was zoon 1 jaar, kreeg gelijk een stoere kuifje, stond zo leuk en die kuif heeft hij nog steeds..hij is bijna 16;)Dochter heb ik laten groeien het haar, geen idee dus wanneer zij naar de kapper ging, die heeft altijd lang haar gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dochter is pas rond anderhalf jaar voor het eerst geknipt.
  Is geboren met een grote bos krullen.
  Zoon was zowat kaal en is nu met 14 maanden al 3 keer geknipt.
  Eerste keer was denk ik zo rond de 9 maanden.
  Voordeel is dat een vriendin van me hem knipt tussen de koffie door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik knip iedereen hier zelf. Behalve mezelf, want dat ziet er niet uit:-) Maar ik ben in het verleden wel met de kinderen naar de kapper geweest. Ze mogen altijd kiezen of ze door mij of door de kapper geknipt worden. Als ik knip krijgen ze een gedeelte van het geld dat ik uitgespaard heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen de oudste twee gaan wel eens naar een kapper, de rest doen we gewoon zelf met tondeuse en schaar. Ikzelf ga ook nooit naar de kapper. Er zijn mensen zat die het leuk vinden om mijn haar te knippen. Alleen even bijpunten is dat meestal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah, wat een fijn verhaal :) Die babyhaartjes die zijn toch ook te schattig om af te knippen... Als het te lang wordt, kan je ook altijd nog op youtube kijken hoe je die drie haartjes netjes zelf eraf haalt toch?
  Knip alle kindjes ook zelf. Maar ook de ZL heeft hier redelijk lang haar. Kwestie van af en toe een beetje bijpunten.

  En van allemaal heb ik een zakje met de eerste haartjes. Gewoon, daarom <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi hoi,

  Ik lees ook af en toe mee op je blog ;-) Ik ben zelf kapster en als ik het haar zo zie, zou je dat best zelf kunnen ''bij punten'' Alles even nat maken boven op, met de kam alles omhoog halen (stukje voor stukje dan) en knippen maar...Wel even eerst even alles horizontaal met de kam omhoog halen en daarna nog even verticaal, zodat alles stukjes even lang zijn...(Snap je het nog? ;-) Succes!!!Kan niet mis....haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij de oudste was dit voor de kerst, hij was toen 10 maanden oud. Dit ging heel goed. Bij mijn andere kinderen was dit toen ze wat ouder waren, maar toen deed ik het zelf. Pas op hun derde gingen die voor het eerst naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mijne mama knipt mijn haartjes nog steeds zelf :)
  inmiddels knip ik ook mijn eigen kinderkopjes, met het voornemen: ik knip het zelf en als het er niet uitziet kan de kapper het oplossen... gaat nog steeds goed, ze hebben allemaal nog geen kapper gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Met mijn dochter ga ik wel naar de kapper toe. Hier betaal ik 5 euro voor om het bij te knippen, daar nemen ze enorm veel tijd voor. Ikzelf durf niet om te knippen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)