zondag 25 januari 2015

Vaarwel-hapsnap Februari

Een van de dingen waar we (nog steeds!) teveel geld aan uitgeven is eten buiten de deur. En dan bedoel ik niet uit eten gaan, maar gewoon hapsnap hapjes tussendoor....

 • Een pistoletje voor Tobias, omdat hij toch wat eerder honger heeft dan verwacht
 • Een patatje op het station, omdat het zo koud is en de trein vertraging heeft
 • Eventjes bij de Starbucks naar binnen om herinneringen op te halen aan onze verkeringstijd
 • Een hamburger omdat het etentje op Sanders werk erg gezellig was, maar we niet echt veel hebben gegeten

Het loopt flink op!
Het is elke keer €3 hier, €7 daar, maar al die kleine bedragen bij elkaar lopen toch wel flink op! Ik heb het van de afgelopen weken uitgerekend bij elkaar opgeteld en ben hier best van geschrokken, hoe hard het oploopt:
 • Week 1: €26,85 - €21,90
 • Week 2: €4,75 - €0,00
 • Week 3: €11,20 - €11,20
 • Week 4: €8,62 - €6,62

De bedragen die vet gedrukt staan zijn de bedragen die we hebben uitgegeven op het station. Oftewel, producten die we hebben gekocht terwijl we onderweg waren en dus eigenlijk opeens spontaan besloten dat we wel trek hadden in iets lekkers. (In week 2 zijn we niet met de trein weggeweest) 

Hier is dus nog best wel een flinke besparing te behalen, dus daar gaan we mee in de slag vanaf volgend weekend. Het wordt dan vaarwel-hapsnap februari. We gaan proberen om de hele maand februari niets op het station te kopen.  

Hoe we dat gaan doen?
 • Broodjes meenemen voor onderweg
 • Een thermosfles met thee meenemen als het koud is, zodat we iets warms kunnen drinken op het station
 • Niet meer onderweg uitstappen, tenzij het strikt noodzakelijk is
 • Als we kunnen kiezen tussen verschillende treinroutes kiezen we de route met de minste overstappen
 • Aan het eind van de maand zullen we onze uitgaves hier verantwoorden en mogen jullie met de zweep erover als we wél wat op het station hebben gegeten. 

13 opmerkingen:

 1. Goed dat je dit zo inzichtelijk hebt gemaakt voor jezelf! Mensen vergissen zich snel in specifiek deze uitgaven! Wij nemen al jaren zelf brood mee en drinken, als we (onder)weg zijn. Af en toe mag daar nog best iets lekkers bij, maar dan doen we het bewust, niet omdat er (lekkere) trek is. Zoals je ziet in jouw berekening, scheelt dat veel geld, wat je aan andere zaken uit kan geven. Maar dan heel bewust, welke keus je ook maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de ah hebben ze fruitreepjes van t eigen merk. Heerlijke thuiskomertjes van gedroogd fruit die onderin je tas ook maanden goed blijven. Elk jasje tasje dashboardkastje wat je hier opentrekt vind je van die dingen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die ene keer dat wij per jaar met het OV reizen kan er wel wat lekkers of een patatje af. Ik kan me voorstellen dat het in de papieren loopt als je het vaak doet. Goed dat het jullie zelf is opgevallen en misschien hoef je het niet helemaal af te schaffen maar wat minder.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en wat is een warm patatje heerlijk als je staat te blauwbekken op het station.
   Nic

   Verwijderen
  2. Een patatje op het station is zeker heerlijk! Maar wij reizen wekelijks met het OV, en dan gaat het toch wel aardig bij elkaar optellen inderdaad. Dus nu in februari de teugels héél strak, en wie weet gaat het dan in maart al zo goed dat we ze weer wat losser kunnen doen ;)

   Verwijderen
 4. Bewust ervan zijn wat de kosten zijn, lijkt mij erg goed. Maar je kunt er ook een beetje budget voor vrijmaken.Bv helft van wat je nu uitgaf. Wij hanteren een uit eten budget inclusief hapsnap per maand. Dus dan is het kiezen of 1x wat duurder of vaker frietje. Het is toch ook leuk af en toe even een frietje. Inzake thee en broodje Tobias zou ik dat wel meenemen. Ik ben benieuwd, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lastig soms he! met kids heb ik ook altijd veel mee, ook in de auto. wij gaan nooit met ov eigenlijk, vind dat maar lastig met 2 kids en vreselijk duur... maar ja de luxe van een auto voor de deur.. en familie is geen doen met ov.. met de auto 10 min naar schoonouders maar met ov moet je om via rotterdam, denk 3 kwartier onder weg ?

  maar onderweg kopen we ook niet vaak meer iets idd. meestal wel drinken en of eten mee. vorige week naar verjaardag van een vriendin geweest, 2 u rijden, 11u vertrokken dus etenstijd in de auto, gewone boterhammen mee en drinken. helaas moest dochter plassen.. en we stonden dus ruim 5 minuten te wachten recht voor het horecadeel van het tankstation.. ze was superlief in de auto.. had ik niet verwacht op zo'n lange rit.. ze vroeg om een croissantje.. dus dat mocht wel.. natuurlijk ook voor papa en zoontje 1 (ik had aan een halve van zoontje meer dan genoeg ongezonds.. ) 4,50.... t kan uit, maar toch ook wel balen hoe makkelijk dat gaat en hoe duur dat is idd.. ;) doen we gelukkig niet vaak..

  ben benieuwd of het julle lukt om erop te besparen en of het bevalt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Standaard een overlevingspakketje mee dat je niet elke keer hoeft klaar te maken aan de kapstok zo voor het meenemen? Zakjes met rozijntjes, nootjes, babybellkaasjes, pakjes drinken, salamiworstjes, van die voorverpakte gevulde wasacrackers, muesli- of fruitrepen... neemt weinig ruimte in en dan hoef je alleen nog aan je thermosfles te denken als je vertrekt... Maar oh, er gaat toch weinig boven warme friet en koffie op een ijskoud station hoor ;)
  (weer een dappere post van je, mooi :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Dat is echt een goede tip. Want waar ik bang voor ben is dat ik, als ik altijd snoeperij meeneem, dat allemaal tussendoor ga opeten. Maar misschien als ik er een pakketje van maak dat ik ergens neerleg en probeer te vergeten dat het er is, dat het dan beter gaat ;)

   Verwijderen
 7. Je kan ook wat gedroogd fruit, rijstwafel en nootjes meenemen, ook veel gezonder voor Tobias ipv een pistolaeje wat alleen meel en water is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat gaat je vast veel geld schelen, Toen wij moesten besparen was dit eigenlijk het eerste waar me mee begonnen en dat scheelde veel geld.
  Later ben ik onderscheid gaan maken: onderweg bij een benzinepomp een klef broodje kaas kopen: nee. Maar lekker op een terras zitten met warme chocomel: ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk! Wij hebben dus maandelijks €150 gebudgetteerd om leuke dingen te doen, maar als daar elke maand €50 vanaf gaat voor eten onderweg, dan vind ik dat best zonde. Dan stel ik liever het budget bij naar beneden en neem voortaan dingen van thuis mee voor onderweg ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)