vrijdag 2 januari 2015

Vliegend starten met de goede voornemens

Gisteren hebben we een vliegende start gemaakt met onze goede voornemens. Ten eerste gaan we €400 aflossen op de hypotheek. Dat is al direct 33% van wat we extra willen aflossen in dit jaar. Maargoed, dit is ook de enige keer dat we rente krijgen over ons spaargeld, dus vandaar dat het ook opeens zo hard kan :) De rest van het jaar moeten we er wat meer voor doen om geld over te houden voor het aflossen.

Daarnaast ben ik weer gestart met FlyLady, oftewel: elke dag in een vaste volgorde een aantal stappen doen, waardoor het huishouden weer wat beter op de rails komt te staan. En al binnen 2 dagen merk je weer verschil. Er ligt minder troep, dingen worden sneller opgepakt.... Hopelijk lukt het me dit jaar om het hele jaar zo door te gaan!

En als laatste ben ik de laatste dagen ook elke keer een half uurtje per dag op ons kantoortje gaan zitten. Hier kan ik me beter concentreren, dus dan kan ik lekker wat schrijven voor Positief Besparen. Ik heb nu al 4 stukjes klaar staan die de komende weken gepost gaan worden. Vandaag postte ik 3 acties om het nieuwe jaar lekker goedkoop te beginnen :)

Oja, en als aller, allerlaatste voornemen had ik ook om minder vaak uit automatisme de laptop erbij te pakken, dus ik laat de laptop straks ook lekker op het kantoortje liggen. ;)

9 opmerkingen:

 1. Goed bezig zeg!! Een goed begin is het halve werk :) Hier ook al een mooie start gemaakt, heerlijk op zo'n vrijdag die eigenlijk voelt als maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig!
  Fijn dat je nu al zoveel af kan lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goed begin is het halve werk!

  Flylady is een prima manier om je huishouden op poten te zetten. Ik heb zelfs nog de cd : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is daar een CD van dan??

   PS: ik heb de woordverificatie uitgezet, dus bij mij hoef je geen linkje meer onder je bericht te zetten :)

   Verwijderen
 4. Inderdaad een goede start en met goede voornemens. Ik geef je op flylady wel een schop onder je kont als je die nodig hebt.

  Ook hier weer begonnen met kleine stapjes hoor. Ik loop gewoon met de rest mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is al een prima begin van het nieuwe jaar. Al 1/3 deel afgelost van je doel. Super hoor. Daarnaast is inderdaad een vast ritme wel erg gemakkelijk om orde te krijgen in huis. Doe ik eerlijk gezegd ook iedere dag, maar zonder flylady.
  Succes dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed bezig! moet me eens gaan verdiepen weer in flylady, hoe ik handig aan kelly's klusjes kom en die proberen bij te houden naast de dagelijkse dingen (die vaak echt niet allemaal afkomen.. )

  goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig is de financiën goed op orde brengen en bijhouden een van mijn goede voornemens! Ik heb de pagina positief besparen direct even geliked :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)