zaterdag 3 januari 2015

360 euro bespaard met 1 telefoontje

Sinds maart 2014 maken wij gebruik van een NS-abonnement, namelijk het Weekend Vrij abonnement. Hiermee reizen we van vrijdagavond half 7 tot en met zondag "gratis". Natuurlijk betaal je hier wel een vaste prijs voor, maar in principe halen wij dat er wel uit, met schoonfamilie in Friesland en Flevoland.

Vorig jaar hebben we dit abonnement met korting aangeschaft. In plaats van €80 betaalden we €49 per maand. Na een jaar zou het abonnement dan worden verlengd en zouden we per maand €80 gaan betalen.

Nu had ik van mijn zusje al begrepen dat ze bij de NS heel erg van het klantbehoud zijn en dat je direct een leuke korting aangeboden krijgt als je belt om af te zeggen. Dus dat heb ik gisteren gedaan. Gebeld en gezegd dat ik wilde opzeggen. En inderdaad: er werd me direct vertelt dat ik het abonnement opnieuw kon afsluiten, en ook weer opnieuw tegen het actie-tarief van €49 voor 2 personen!

In principe heb ik dus €360 bespaard door één telefoontje te plegen. Al moet ik wel zeggen: waarschijnlijk hadden we het abonnement niet voor €80 per maand gekocht, want dan zouden we het er nooit uithalen!

Hoe dan ook: ik blijf het een ideaal abonnement vinden. De ene maand reizen we veel meer met de trein dan de andere, maar de kosten zijn nu wel mooi verspreid over het hele jaar! :)

4 opmerkingen:

  1. Kijk, dat is leuk voor jullie. En voor ons, want wij hebben ook een abonnement. Door de aanrijding vorig jaar hebben we er helaas weinig gebruik van gemaakt. Voor ons drie kost het 69 euro per maand. Als we het voor dat bedrag nog een jaar voort kunnen zetten, dan ga ik dat zeker nog weer overwegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een mooie Daan, dat je het voor die 80 euro niet gehouden had, hoeven zij niet te weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. was dat in belgie ook maar zo gemakkelijk , hier gaat deze vlieger niet op

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)