maandag 9 februari 2015

Cadeaudoos leegmaken

Een van mijn doelen voor dit jaar is om de cadeaudoos leeg te maken. (Een doos waar ik al mijn eigen "ongewenste" cadeautjes in heb gedaan waarvan ik dacht dat ik misschien iemand anders er wél blij mee kon maken. Ik krijg nogal wat ongewenste cadeautjes, omdat ze bij mijn schoonfamilie met Sinterklaas vaak rommel kopen om een gedichtje mee op te leuken, in plaats van dingen die je echt wilt hebben.)

Tot nu toe gaat het alleen echt bar slecht met het leegmaken. Er is nog geen enkel cadeautje uit de doos verdwenen, terwijl ik wél cadeautjes heb gekocht. Dat moet dus echt beter!! Afgelopen weekend hebben we bijvoorbeeld een douchegelletje gekocht voor een jarige, terwijl we zelf nog 4 douchegels hadden liggen in de cadeaudoos. Dom van ons!

Vandaag twijfelde ik heel erg of ik Sander een klein cadeautje voor zijn nieuwe collega mee moest geven naar het werk. Op het personeelsfeest heb ik heel gezellig met hem staan kletsen en vandaag was zijn eerste officiële werkdag, dus ik dacht: een klein gekkigheidje zou wel leuk zijn. Maarja, ik twijfelde en heb het uiteindelijk maar niet gedaan....

7 opmerkingen:

 1. Hier puilt de kast vaak uit, maar dan ineens weer een hele rits verjaardagen en kun je er echo-en. Misschien nu in de doos kijken en meteen op de kalender kijken wie er de aankomende maanden jarig zijn? Ik plak hier met een memo een naam op een cadeau, dan weet ik voor wie het bedoeld was. In de agenda zet ik er dan ook bij wat de bedoeling was. Op die manier heb je toch een bepaald doel voor ogen. Spullen die lang blijven zitten in de kast, daarvan kijk ik nog eens goed of het wel zo handig is om ze te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad ook mijn bedoeling... Als er nog cadeautjes in de doos zitten eind 2015, dan breng ik die naar de kringloop. Iedereen is dan een keer aan de beurt geweest qua verjaardagen, dus als ik het dit jaar niet heb gegeven, waarom zou het dan volgend jaar opeens wél lukken, toch? :)

   Verwijderen
 2. Goed voornemen!
  Kun je het concreet maken voor jezelf? Misschien een lijstje in de doos leggen van mensen waar je al een kadootje bij bedacht hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef veel 'ongewenste' cadeautjes weg als prijzen voor de tombola van het school of de sportclub van de kinderen. Die zijn er meestal wel blij mee, en ik heb weer wat 'rommel' minder...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sta erom bekend dat ik geen rommeltjes wil (en dat ik heeeeel kritisch ben), dus ik heb geen cadeaudoos :) ik vraag meestal gewon geld voor mijn verjaardag, vriend idem.

  Voor de kids heb ik wel zo'n bak. Soms krijgen ze zoveel op een verjaardag, dat ik een deel op zolder leg, en deels weg geef.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mijzelf heb ik niet zo'n bak, ik vraag altijd geld, hekel aan rommeltjes :)

  Voor de kids daarentegen, heb ik wel zo'n bak. Werkt erg goed!

  Juaniblogt.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...