zondag 8 februari 2015

Rotterdampas: wel of niet?!

Afgelopen twee jaar hebben wij gebruik gemaakt van de Rotterdampas. Dit is een speciale pas voor Rotterdammers waarmee je allerlei bezienswaardigheden en attracties gratis of tegen een gereduceerd tarief kunt proberen. Je betaalt €60 per persoon, maar als je de pas een beetje actief gebruikt dan verdien je dat wel terug. Wij hebben hem dit jaar in elk geval terugverdient; We betaalden dus €120 voor 2 passen, maar hebben voor €417,65 aan korting gekregen, dus €297,65 meer korting dan dat we voor de pas hebben betaalt. (Hier staat een lijst met alles wat we hebben gedaan)

Ondanks de hoge korting die we afgelopen jaar hebben gehad, gaan we dit jaar waarschijnlijk geen Rotterdampas nemen. Je krijgt namelijk elk jaar korting op dezelfde dingen en alle dingen die we afgelopen jaar hebben gedaan kunnen we dan komend jaar weer doen. Dat hoeft voor ons niet zo nodig.

Bovendien is Tobias nu ook wat ouder en kunnen we nu ook steeds meer dingen doen die voor hem leuk zijn, zoals een speeltuin bezoeken of naar de kinderboerderij. Dat vinden we dan leuker om te doen dan bijvoorbeeld een dagje Duinrell, waar hij op dit moment nog niks aan heeft.

Misschien nemen we dit jaar wel een abonnement op Plaswijckpark, dat is echt geweldig leuk voor zijn leeftijd! Vorig jaar zijn we hier gratis heen geweest met de Rotterdampas en toen vond hij het ook al erg leuk....


7 opmerkingen:

 1. Slim denk ik anders ga je toch proberen hem eruit te halen en op die manier toch geld uitgeven wat jij anders niet gedaan zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, je moet betalen, om korting te krijgen op dingen die je anders niet zou doen. Slimme handel!
  Een abonnement op dierentuin of zwembad vind ik dan een betere invulling. Of zoals je zelf zegt de kinderboerderij en park.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Maar dat is wel met een reden. De pas wordt voor een groot gedeelte gesubsidieerd door de gemeente en is gratis voor mensen met een laag inkomen. Als je hem wilt hebben zonder laag inkomen dan betaal je er wat voor.

   Verwijderen
 3. Wij hebben 'm alleen voor de kinderen, met 25 euro korting op de sportverenigingen heb je die er gelijk uit. Dan de bioscoop, de bibliotheek en vereniging 2 heb je 'm er 3x uit. Voor de volwassenen is het te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel slim om per jaar te kijken of het uit kan. Voor kinderen is het soms juist voordeliger dan voor volwassenen.
  Wij lopen elk jaar onze abonnementen na. Na twee jaar dierentuin ( Antwerpen en Mechelen) zijn we nu gestopt. Misschien volgend jaar weer, maar nu we een hond hebben is het wel wat lastiger. Die mogen niet mee naar de dierentuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit jaar Blijdorpabonnement weer voor de helft van de prijs!!
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. plaswijck is erg leuk idd!!
  helaas kom ik te weinig in rotterdam(dochter naar school, geen auto doordeweeks.. ) om idd gebruik te maken van de rotterdampas (in t weekend vaak verjaardagen etc maar ook dochter scouting za-ochtend en zoontje slaapt nog smiddags dus zaterdagen doen we ook bijna nooit iets..)

  we hebben een abbonement op blijdorp. ging voorheen nog wel eens doordeweeks (man kan soms wel met de scooter naar werk nl, maar moet t dan dus wel plannen anders is hij gewoon met de auto weg :p) maar daar komen we door school van dochter dus ook niet vaak meer... we houden t abbo nog wel.. maar moeten dan dit jaar wel eens vaker gaan haha. ben benieuwd of het lukt.
  plaswijck wil ikd it jaar ook nog eens heen idd. jammer dat het best duur is geworden maar het is ook wel heel erg leuk idd.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...