zaterdag 7 februari 2015

Vaarwel hapsnap februari - week 1

Februari is begonnen en vandaag was de eerste keer dat we met de trein weggingen. Een bezoekje aan mijn schoonouders in Lelystad stond op de planning. Grootste verleiding: de Burger King op station Lelystad. Maar ook de Starbucks of Broodzaak op Utrecht Centraal en de Doner Company op Duivendrecht zijn plekken waar mijn wilskracht het nogal eens laat afweten.

Maar: een goede voorbereiding is het halve werk en zodoende had ik al lekkere pistoletjes, kaas, komkommer en tomatenspread in huis gehaald, die we vanmorgen hebben belegd en meegenomen. Daarnaast hadden we voor Tobias gewoon brood en een lekker banaantje bij ons. 

Op de terugweg had ik het moeilijker dan op de heenweg. We waren moe en we waren het zat om in de trein te zitten (ruim 3 uur in totaal, voor een bezoekje dat 2,5 uur duurde!) en dan heb ik toch wel sterk de neiging om comfort food te gaan halen. Zeker bij de overstap op Duivendrecht, maar ook bij onze aankomst op Rotterdam Alexander. Sander heeft me er echt doorheen gesleept even ;) 

Maar nu het de eerste week is gelukt ben ik toch ook wel weer trots op mezelf :)

7 opmerkingen:

 1. Knap van jullie. Goed zo. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat probleem helemaal niet ken. Wij zouden daar nooit iets halen. Als je eenmaal voorbij bent gelopen zal het nu ook goed gaan.
  Gewoon Vlijtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het voor jullie echt een probleem of gewoonte is dan is de eerste keer het moeilijkste.
  Je kan het dus de volgende keer hoeft het ook niet!

  Zelf had ik ook nooit de neiging iets te kopen, slecht voedsel en thuis eet ik echt lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat je gelijk hebt :) We weten nu in elk geval hoeveel eten we mee moeten nemen en welke momenten het lastigste zijn...

   Verwijderen
  2. En realiseer je ook dat het een soort verslaving is als je het zo moeilijk hebt om er langs te lopen. Zoveel honger zal je niet hebben gehad.

   En je wil toch zoonlief goede voorbeeld geven!

   Verwijderen
 3. Wat zijn jullie ontzettend kort gebleven voor zo'n lang durende reis, wat zonde. het is bijna de moeite niet om te gaan. Waarom heb je niet bij je schoonouders gegeten? Veel gemakkelijker/ gezelliger toch? En dan had je wat langer tijd voor elkaar.
  Zelf vind ik een patatje van Smullers op het station wel eens lekker (die geur alleen al, als je voorbij loop) Maar dan moet ik echt trek hebben, anders niet. Steeds de drang hebben om iets te eten te scoren ken ik gelukkig niet. Lijkt me lastig.
  Met al die andere tentjes die je noemt geen moeite om te passeren. Ik reis trouwens niet vaak meer met de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorheen deden we dat inderdaad vaak, maar omdat Tobias tegenwoordig niet meer in slaap valt in de trein willen we toch wel graag uiterlijk half 7 thuis zijn, zodat hij op tijd in bed ligt. :)

   Smullers ruikt inderdaad erg verleidelijk!! ;) Maar we hebben thuis ook een Airfryer dus ik hoef daar eigenlijk niet meer voor naar de Smullers ;)

   Verwijderen
 4. Goed dat je hebt volgehouden! Na een tijd wordt dit steeds makkelijker en is het een gewoonte geworden. Nu ik zelf nog maar heel zelden een patatje haal als ik daar onwijs veel zin in hebt valt het eigenlijk altijd een beetje tegen. Zo wordt het steeds makkelijker om gewoon door te lopen.

  Groetjes,
  Niet-bloggende-Marion

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...