dinsdag 3 februari 2015

Geld overhouden Challenge: de tussenstand

Vandaag is de 10e dag van de geld overhouden challenge en werd gevraagd om de tussenstand op te schrijven. Dat heb ik dus gedaan en ik wil het graag met jullie delen:

Dag 1: portemonnee thuislaten
Deze challenge viel op zondag, dus dat was een makkie. ;) Maar ik heb er dus ook niks mee bespaard, omdat ik altijd op zondag mijn portemonnee thuis laat tegenwoordig.

Dag 2: koken met een seizoensproduct
Ik maakte preisoep. Deze maaltijd kostte me ongeveer €3 en ik heb er één keer mee geluncht en één keer avondeten. Dus ik heb hier schat ik zo'n €3 mee bespaard. Misschien iets meer, maar het blijft altijd schatten.

Dag 3: stoppen met een gewoonte die geld kost
We zijn vanaf deze dag gestopt met (te) lang douchen. Aangezien we wekelijks de meterstanden bijhouden kan ik vertellen dat dit een besparing van €0,60 per dag oplevert. Aangezien we dit nu een week doen is het dus een besparing van €4,20!

Dag 4: opruimen en verkopen
Op dag 4 heb ik wat spulletjes op Marktplaats gezet. Nog niet alles is verkocht, maar in elk geval verkocht ik een setje kleding voor €5 en donderdag komt een kennisje langs om wat kleding te passen. Daarnaast staat de Quick Chef ook op het punt om verkocht te worden.... Maar voor nu hou ik het even op €5!

Dag 5: zet de verwarming een graadje lager
Nou.... Nee ;) Onze verwarming staat al zo laag als mogelijk is en als ik het niet koud heb staat ie zelfs uit. Hier beginnen we dus niet aan.

Dag 6:  kiezen voor een B- of C-merk
Dit doen we eigenlijk altijd al. Ik heb het een maand echt heel erg streng gedaan en toen bespaarde ik €84 in een maand tijd! Nu zijn we wat gematigder, maar we kopen eigenlijk nooit meer A-merken, dus een echte besparing is hier niet te behalen.

Dag 7: snoeien in de vaste lasten
Helaas heb ik geen vaste lasten die ik per direct kan opzeggen, maar per juli gaat het sportschool-abonnement eruit! Heb het vast in mijn agenda gezet. Maar nu dus geen besparing!

Dag 8: goedkoper reizen
Toevallig hadden we deze dag een verjaardag en konden op de heenreis meerijden met mijn ouders, maar dan moesten we terug met het openbaar vervoer. We hebben dit aanbod toen afgeslagen en zijn gaan fietsen. Besparing van €3!

Dag 9: besparen door korter te douchen...
Dit hadden we allang besloten op dag 3 ;) Dus dat loopt al lekker :D

Dag 10: op een rijtje zetten wat we hebben bespaard tot nu toe....
Klik hier ;)

WAAAAHHHHH....... Geld overhouden Challenge loophole :P ;)

9 opmerkingen:

 1. Je sportschool kun je ook nu al opzeggen. Het gaat wel pas in in juli, maar dan vergeet je het tenminste niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben helaas bij de challenges nog niets tegengekomen wat nieuw was. Veel open deuren vond ik - jammer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij ook niets nieuws hoor, maar sommige dingen zijn toch wel fijn om regelmatig aan herinnert te worden of het ook écht te doen ipv alleen maar weten ;)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen! Zo kan ik (zonder mee te doen) nu ook voor de eerste helft concluderen dat het (inderdaad) geen zoden aan de dijk zou zetten hier. Ben benieuwd naar de tweede helft!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker thuis sporten als je sportschool abonnement eruit gaat! :-)) Zo knap dat jullie zo zeunig kunnen leven. Echt top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's maar mooi weer binnen dan :) En zoiets als douchen levert natuurlijk - als je het blijft doen - op de lange termijn meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! En ja, misschien bekende challenges, maar wat maakt het uit. Je doet het allemaal met hetzelfde doel!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)