dinsdag 3 februari 2015

Waar gaan we heen op vakantie?!

Een van onze goede voornemens voor 2015 is om een vakantie te boeken voor met zijn drietjes. Tot nu toe zijn we namelijk nog niet met zijn drietjes, dus zonder andere mensen erbij, op vakantie geweest en we vinden dat het er dit jaar wel eens van mag komen.

De afgelopen maand heb ik me dus georiënteerd op leuke vakantiebestemmingen met een dreumes. En met oriënteren bedoel ik dan vooral dat ik zo'n beetje iedereen met kleine kinderen heb gevraagd waar zij heen zijn geweest op vakantie en hoe het ze daar is bevallen. ;)

Uiteindelijk was er één vakantieverhaal dat er voor mij uitsprong, namelijk het verhaal van een mede-november2013-moeder die met haar baby en dreumesje naar Mallorca waren geweest, naar het stadje Calla d'Or. Hier werd ik erg enthousiast van en dus hebben we besloten dat we hier ook heen willen. Dat maakt de zoektocht al een stuk specifieker.... :)


Zijn jullie al bezig met vakantieplannen smeden? :)

20 opmerkingen:

 1. Dat klinkt wel erg goed. Hier voorlopig nog geen plannen. Komt vast last minute zoals vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan nooit op vakantie dus hier moeten geen vakantieplannen gemaakt worden.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er mooi uit, wij gaan in ieder geval met familie weg en ik weet nog niet of we zelf ook nog gaan. Ik vond trouwens het vliegen met een dreumes die natuurlijk precies in die week buikgriep had nogal een uitdaging ;) maar ja, dan kun je nergens meer heen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat lijkt mij ook erg spannend. Maarja, tegelijk denk ik: nu kan hij nog gratis mee in het vliegtuig, dus dit is natuurlijk wel hét moment om het nog even te doen :)

   Verwijderen
 4. waarom sprak dat verhaal je zo aan? Voordat je je vastpint op 1 plek: het kan ook zijn dat de fijne dingen ook ergens anders(en goedkoper? of makkelijker te bereizen?) te "halen" zijn.
  Leuke mensen? Is dat mazzel of een momentopname? Mooie stranden? (die zijn er heel veel op de wereld)
  Ik heb ook wel gehad dat een plek waar een collega heel lovend over sprak, mij niets deed. Bergen zijn mijn ding niet (grote stenen, tja). Terwijl zij niet snapte dat ik gelukkig wordt van een simpel bretons strandje met kelp in het water. Ieder z'n ding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bezienswaardigheden en het feit dat je daar ook zonder auto goed uit de voeten kan sprak me vooral aan. :)

   Voor mij werkt het toch altijd het beste om van andere mensen te horen wat zij leuk vonden en dan op basis daarvan steeds meer in te zoomen. Zodra ik zelf in het wilde weg ga zoeken dan gaan we de ene dag naar Griekenland, de volgende dag naar Terschelling en een derde dag naar Costa Rica. Ik heb het dus echt nodig om gewoon een plek uit te kiezen ipv echt op zoek te gaan ;)

   Verwijderen
 5. hier altijd voordelige vakanties vlakbij huis. in feb weekje weg met schoonouders en schoonzus, naar een park in NL. en in de zomer ook een weekje naar een park in NL. lang onderweg zien we niet zitten en een dure vakantie ook niet. we zien niets van t land met de kidsdus vind ik het t geld niet waard. (zoontje kan je overal mee naar toe nemen,vindt alles best. maar dochter is hsp en dit heeft heel veel invloed op haar gedrag en dus op ons, dus al 3 jr geleden besloten dat de vakantietijd er vooral is om tijd door te brengen met de kids en het dus in het teken staat van de kids! hier steleln we ons dus op in en genieten er enorm van! geen huishouden wat roept doe iets, maar echt samen tijd voor elkaar! spelletjes doen, zwemmen, spelen, genieten van hoe de kids samen spelen, ouder worden en dus meer zelf doen.. super!

  en ja ik zou ook dolgraag zon, strand en zee hebben.. maar alleen d ereis al met dochter nu.. nee zie dat niet zitten..bekaf voor we aankomen :p ooit vast wel ;) merk dat ze nu al verandert nu we weten dat ze hsp is en dec weer voor bij is. maar voo rnu kiezen we voor genieten in de vakantie! en dat is aanpassen aan de kids.. de cliche geldt dus voorons.. als de kinderen t leuk hebben, hebben wij t ook leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zeker zo! Ik denk dat Tobias qua karakter het meest op jullie zoontje lijkt. Voor hem is eigenlijk alles wel best. Hebben we in Disneyland ook gemerkt. Zo lang hij zijn eten en drinken op tijd krijgt, hoor je hem niet klagen ;)

   Verwijderen
 6. Wij blijven lekker thuis. Maar de voorpret van zoeken naar een leuke bestemming kan ik zeker waarderen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn ons aan het oriënteren. Een weekje weg in de zomervakantie vinden we wel fijn. We blijven meestal gewoon in NL. Een enkele keer zijn we naar België geweest.
  We zitten er nu ook over te denken om naar de Ardennen te gaan. Dat is ver genoeg met 6 kinderen.
  Geen dure vakantie, maar gewoon een huisje. Lekker een weekje eruit en met elkaar leuke dingen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke plek om heen te gaan! zeker een aanrader. korte vlucht (ook wel fijn de eerste keer).

  Wij gaan dit jaar weer naar Egypte. afgelopen zomers in centerparcs geweest, maar nu wil mama ook echt vakantie. niet koken, geen huisje poetsen en vooral zon. verplicht nu aan het hoogseizoen gebonden dus een flinke rip uit ons lijf, maar twee weken zo'n maakt dat helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nou wij plannen altijd de week van te voren waar we heen gaan :-)
  Dat lukt altijd en ook wij hebben de meest waanzinnig leuke vakanties :-) met de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is grappig ik ben 20 jaar geleden in Cala dÓr geweest. Erg leuk. Wij zijn nu ook aan het kijken om daar heen te gaan maar ik schrok erg van de prijzen die zijn duurder dan wanneer we naar de Canarische Eilanden zouden gaan. Ik ben mij nu ook aan het verdiepen in Menorca. Dit schijnt een heel kindvriendelijk eiland te zijn. De keuze is zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Luxe probleem natuurlijk. Wij zijn er nog niet uit. Succes met het uitzoeken.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er heerlijk uit op die foto... Gewoon doen, je kunt nu nog buiten de schoolvakanties en inderdaad Tobias is nog heel voordelig. Die vakantieparken kunnen nog lang genoeg. Wij willen dit jaar naar Duitsland (met 5 kids), toch een beetje buitenland. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga dit jaar weer met pap, mam en rolstoelafhankelijk familielid naar een bungalowpark in Nederland. Ik ben er voor de hand- en spandiensten. Mam, komt uit de zorg, verzorgt samen met pap ons familielid.

  Daarnaast gaan we met de hele bende lekker 2 weken naar een oude jachthut in de Ardennen. Water uit een bron, warm water via geiser en warmte via houtkachels. Was vorig jaar héél erg leuk. Tenminste als de hut vrij is in de vakantie.
  En heel misschien dat ik in de oktobervakantie nog een weekje in een bungalow in Duitsland of zo boek. Maar dat zie ik dan wel weer.

  Ja, heel erg luxe drie keer met vakantie gaan. Maar de eerste vakantie zijn we alleen maar daar om ons familielid een leuke tijd te bezorgen. Dus dan doen we van hij wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meer door minder3 februari 2015 om 14:27

  wij gaan regelmatig buiten het seizoen een midweekje naar centerparcs. Als je wat verder van te voren boek heb je 20% vroegboekkorting en 20% familiekorting dit kan je combineren met een kortingsbon van 37,50 die 150 euro waard is. op deze manier kost het midweekje +/- 75.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. grouponnetjes gekocht voor eurocamp. stacaravan weekje voor 219 euro op een ***** sjiek met friemels ***** camping. we gaan een weekje in juni en een weekje in september. autoslurp/knaag/snaai/enz erbij kunnen we voor 500 euro totaal per week klaar zijn (maar 700 is reëler haha).
  maar: ik hou eigenlijk niet van zon. en al helemaal niet van vliegen. anders zou je mij misschien ook op een of ander exotischer bestemming betrappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij gaan twee weken naar Kreta. Sinds oudste een half jaar is gaan we al op vakantie naar de zon. Tussendoor twee keer naar Tsjechie geweest maar de tweede keer viel letterlijk in het water dus snel weer naar de zon. Onze kinderen vinden vliegen heel leuk (leuker dan ik) en zijn gek op strand en zwembad. We gaan nooit naar all inclusive want daar houdt man niet van. We zoeken iedere avond een tentje om te eten want moeders heeft ook vakantie. Man kan ook heel goed koken maar niet op een twee pitter die vaak niet werkt en zonder ruimte. We kijken er al weer enorm naar uit.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 8 dagen Ibiza
  Lekker all in met waterpark voor de kids.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)