zaterdag 7 maart 2015

1 jaar weekendvrij: €256,20 bespaard!

Het afgelopen jaar hebben we gebruik gemaakt van een weekend vrij abonnement van de NS. Dit houdt in dat je voor een vast bedrag per maand van (ins ons geval) €49 dan verder "gratis" door Nederland mag reizen in het weekend. Uiteraard is het niet geheel gratis, want je betaalt dus €49, maar je kan er wel flink mee besparen. En besparen deden we; sommige maanden tot wel €100. Andere maanden wat minder, bijvoorbeeld €5 ;) En er zat ook een enkele maand tussen waarin we te weinig reisden, waardoor we goedkoper waren geweest zonder abonnement.

Uiteindelijk als ik alles bij elkaar optel kom ik op een besparing van €256,20 uit. Best netjes, vind ik!! En het was ook heerlijk om gewoon op de trein te kunnen stappen zonder erbij na te hoeven denken of het wel binnen ons budget paste; we hadden gewoon een vast reis-budget van €49 per maand! Ik vond het erg fijn.

Toch wachten we nu even of we een nieuw abonnement aan gaan schaffen. In Maart gaan we weinig reizen. In totaal voor maar €22. Dus dan zouden we al meteen de eerste maand meer betalen dan dat we gaan reizen. Dus dat doen we dan even niet. En de laatste week van April gaan we op vakantie, dus dan hebben we ook maar 3 weken om het abonnement eruit te halen.

Wat ook meespeelt is dat we momenteel niet zoveel naar mijn schoonfamilie toegaan als anders. Dit heeft zo zijn redenen waar ik niet al te lang op in wil gaan, behalve dan dat wij vinden dat de bal nu een keer bij hen ligt. Dit hebben we ook meerdere keren aangegeven, maar hier wordt helaas niks mee gedaan. Dus nu zijn wij gestopt met contact zoeken met hen en hopen dat ze op een gegeven moment eens laten merken dat wij nog wél een rol in hun leven spelen en dat ze het wél belangrijk vinden om hun kleinkind te zien. Maargoed, we zullen het zien...

4 opmerkingen:

 1. Voor de weekenden kun je ook kijken naar andere goedkope opties. Kruidvat kost € 14,00 en loopt tot 25 mei. Ik heb van de week seizoensretour gekocht op spoordeelwinkel. 1 dag reizen in het weekend voor 1 juni 1 dag reizen in weekend in juli of augustus en 1 dag reizen in oktober of november.. Dus drie dagen treinen. Kost € 33,00. Ik had nog kortingscode dus koste mij € 28,00. Ik had nog een Kruidvat kaartje. Die meteen op MP verkocht. Dit is goedkoper. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schiet voor ons niet zo op, aangezien we voor de écht lange reizen altijd een nachtje overblijven. Dan zouden we dus 4 van die kaartjes moeten hebben en zijn we alweer €56 kwijt.

   Verwijderen
 2. je kunt je abonnement ook opzeggen en dan later opnieuw aanschaffen. actieprijs van 29 euro per maand loopt nog door tot december 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ligt eraan. Als je twee seizoensretouren zou kopen dan kun je met z'n tweeën drie keer op zaterdag ergens heen en op zondag weer terug voor €66,00. Als je geen dal vrij meer neemt is dat toch erg goedkoop. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...