donderdag 9 april 2015

1 week zonder vaste telefoonlijn

Sinds iets meer dan een week zijn we weg bij Ziggo en hebben dus geen televisie en geen vaste telefonie meer. Eerlijk gezegd heb ik het nog geen seconde gemist; televisie keken we toch al via Netflix en bellen kan ik ook met mijn mobiele telefoon.

Mijn moeder moest wel even wennen dat we niet meer via een vaste lijn te bereiken zijn. Ze liep de eerste dagen een beetje te mopperen dat ik mijn mobiel niet direct had opgenomen. Gelukkig was dat al snel over toen ik haar ermee confronteerde dat ik ook op de vaste lijn niet altijd direct kon opnemen. :)

Het enige waar ik de vaste lijn echt voor mis is om mijn mobiel te bellen. Als ik mijn mobiel kwijt was dan belde ik altijd via de vaste lijn naar mijn mobiel en had hem dan binnen de kortste keren gevonden. Nu moet ik soms wat langer zoeken. Tegelijk merk ik dat ik nu veel beter oplet waar ik mijn mobiel laat, want het is nu tenslotte nog de enige manier om iemand snel te kunnen bereiken, mocht dat nodig zijn. Bovendien zit hij nu ook bijna altijd in mijn broekzak, vanwege de stappenteller-functie!

8 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Wij missen de vaste telefoon en het televisie abonnement ook helemaal niet en het scheelt een enorme bak geld elke maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit overwegen wij ook, bij wie hebben jullie nu internet? En welk pakket hebben jullie gekozen? Hoe bevalt dat met het netflix kijken?( geen storingen tijdens het kijken?) Wij kijken ook bijna geen televisie meer, netflix is toch een stuk fijner zonder reclames. En de enige die ons belt op het huisnummer is oma. De rest gaat via de mobiel van manlief aangezien ik mijn mobiel niet gebruikte heb ik die ruim 1,5 jaar geleden weg gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben nu Telfort. Bevalt over het algemeen goed. Geen problemen bij Netflix kijken tot nu toe :) Soms doet mijn computer wel een beetje moeilijk met verbindoing maken, maar ik weet niet of dat aan de laptop ligt of aan Telfort.

   Verwijderen
  2. Ik overweeg het ook. Vooral omdat na het overlijden van mijn man in november UPC aan de lopende band geblunderd heeft. Ik heb als Brugman heen en weer gemaild, gebeld en gekletst om het contract nu op mijn naam te laten zetten. Werd door klantenservice nog teruggebeld: ja hoor, het is nu in orde. Kunnen we nog iets voor u doen, wilt u nog uitbreiding van het pakket? Nee!

   Week erna een brief van UPC: Welkom (naam overledene) als nieuwe abonnee! Wij zullen u uiteraard, bladiebladiebla..

   Vandaag een geplastifeerde flyer van Ziggo over de overname. Weer geadresseerd aan de overledene. Zucht. Dus ik zou ook wel van UPC/Ziggo afwillen.

   Kun je bij Telfort dan ook alleen internet nemen? Meestal hebben providers toch alleen zo'n 3 in 1 aanbieding?

   Verwijderen
  3. Anoniem, ja alleen internet is ook mogelijk is ongeveer 22,-

   Verwijderen
  4. Dankjewel, ik ga dit ook uitzoeken en verschillende aanbieders van een los internet ab vergelijken.

   Verwijderen
 3. Wij hebben nooit een vaste lijn gehad en een gsm hebben we ook nog maar enkele jaren. Gsm vind ik makkelijk om steeds en overal bereikbaar te zijn vooral voor onze bejaarde ouders en schoonouders en de kinderen. De kinderen hebben vaak om 't onverwachts opvang nodig voor de gastjes en dan is het makkelijk dat ze ons direct kunnen bereiken.
  Ons mama heeft een vaste lijn en gsm. Met haar vaste lijn belt ze tijdens de daluren gratis naar andere vaste lijnen en naar gsm's. Als ik haar wil spreken, rinkel ik met mijn gsm naar haar gsm. Op het display van haar gsm ziet zij dan mijn naam staan en dan belt ze me in de daluren terug met haar vaste lijn. Het kost ons alletwee niets (behalve een heleboel tijd want ons mama heeft altijd heel veel te vertellen ondanks we om de twee dagen met elkaar bellen)liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds een poosje hebben wij ook nog alleen maar een mobiel en een internetaansluiting waar we netflix en uitzending gemist op kijken. Bevalt prima. ik heb nog niets gemist.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...