woensdag 8 april 2015

Opgeruimd staat netjes

Vandaag neemt Sander een tas met babykleding mee naar zijn werk. Een collega van hem is net vader geworden en kan deze kleding hopelijk nog wel gebruiken. Ik heb expres niet in de tas gekeken toen ik hem meegaf, want zodra ik de kleertjes zie word ik weer nostalgisch en wil ik ze niet meer wegdoen. Dus ik heb ze nu maar zonder er teveel over na te denken meegegeven.

Toch heb ik het er nog wel een beetje moeilijk mee. Verstandelijk weet ik dat Tobias die kleertjes toch nooit meer kan dragen, maar het stond hem allemaal zo lief!!

Gelukkig heb ik ook niet alles weggedaan. De kleertjes waar ik echt geen afscheid van wil nemen zitten in een grote doos en die bewaar ik gewoon.

Bewaren jullie veel kleding van jullie kinderen??

16 opmerkingen:

 1. Zeker heb ik wat bewaard. Van de oudste niet heel veel, van de jongste wat meer.
  Ik had moeite met het weg doen van de wandelwagen. Net toen ik besloot hem toch maar te verkopen, liet mijn zus weten hem wel een tijd te willen lenen. Daar was ik best blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb alleen het eerste pakje en de eerste schoentjes bewaard. Het is ook zo zonde als het alleen maarop zolder blijft liggen te verstoffen. Als ze groot zijn kijken ze er naar en zeggen tja leuk dat ik dat aan heb gehad,,, maar wat moet ik er mee.. Onze zoons hebben het eerste pakje van manlief nog aan gehad. Maar de rest hebben we weg gegooid. Leuk hoor dat het bewaard is, maar wat moeten we met een tas vol kleding van malief die hij niet meer past. Dan denk ik achter af wat zonde dat er niemand anders blij mee gemaakt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen wat leuke baby kleertjes en een paar baby/peuter jasjes. Wel voor de rest nog een paar speciale dingen zoals bijvoorbeeld de communie kleren. Van de spullen heb ik alleen de wandelwagen en het ledikantje bewaard en duur speelgoed zoals lego, knex en barbie poppen. De rest is allemaal weggedaan, anders wordt je huis een pakhuis en je kunt nu eenmaal niet alles bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wat basis-dingen bewaard en van ieder kind 1 stelletje babykleding die ik erg leuk vind. En hun eerste schoentjes. Verder heb ik veel weggegeven, want op zolder heeft niemand er wat aan en als het een paar jaar op zolder gelegen heeft en ik zou het weer nodig hebben doe je het vaak toch niet meer aan omdat je het toch niet mooi meer vind.
  De wandelwagen was na nummer 6 totaal versleten. Daarvan hebben de jongens nu van het onderstel een wagentje gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb van ieder kind een doos met bewaarde kleertjes. De rest heb ik weggedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog kleertjes van mezelf en ook de voor mij gemaakte rotanwieg. Toen mijn dochter werd geboren had ik mijn gehaakte babycape nagemaakt. Van mijn oude kleertjes heeft ze ook nog wat gedragen. Bij verhuizing vorig bijna alles gedaan, alleen 2 jurkjes en een wit slobpakje bewaard, dat had ik van mijn schoonvader gekregen. We waren in London toen ik zwanger was en ik mocht bij Harrods iets uitzoeken.

  De wieg is al de hele familie rond gegaan en nu bij achterneef in gebruik, en hij gaat ook ervoor zorgen dat het weer goed terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb alleen het eerste pakje van onze kleine man bewaard. Ik ben nu bezig om alle kleertjes uit te zoeken en weg te doen. Ik had er ook wat moeite mee... Maar 3 kindjes lijkt me wel genoeg ;) en ik kan de hormonen nog de schuld geven :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar! Van beide hun eerste kleertjes die ze aankregen na de geboorte en hun kleding van hun eerste verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In onze tijd de jaren 70 was het heel gewoon om kleertjes door te geven. Wieg en alles wat er bij kwam kijken.
  Als je weet dat diegene er blij me is , geniet je daar ook weer van.
  Zolang je Tobias maar niet afgeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een jaar of drie geleden hebben wij onze zolder laten isoleren en toen heb ik 'kuising' gehouden in de dozen met kinderkleren die er stonden. Onze kinderen zijn 29 en 31 jaar en ik had zo goed als alle kledij die nog ongeschonden was, bewaard. Dochterlief heeft haar keuze gemaakt en een aantal stuks opzij gelegd die, volgens haar, nu terug 'in' en retro zijn en die ze nog wil gebruiken voor haar kinderen. De babykledij had ze al meegenomen toen haar eerste kindje geboren werd.
  Ik heb op zolder wel nog een aantal oude 'eersterlingskes' liggen : eerste babybrassièrekes van toen mijn oudste broer geboren werd. Die babykleedjes waren unisex met smokwerk en zijn ondertussen 60 jaar oud. Onvoorstelbaar welke kwaliteit dat moet geweest zijn want ze zien er nog heel goed uit.....
  Ik heb hier ook nog het doopkleed en de doopmantel van mijn man liggen (58 jaar) die mijn schoonmoeder destijds gemaakt heeft.
  Van de familiewieg kan ik ook geen afscheid nemen want daar hebben mijn grootmoeder en haar broers en zussen nog in gelegen. Die wieg moet op zijn minst 110 jaar oud zijn en als ik eens tel, werd die wieg gebruikt om in totaal 22 babietjes te slapen te leggen. Doorheen de jaren is die wieg wel een paar keer van kleur veranderd maar het is en blijft een mooi retro stuk. De wieg staat nu 'te wachten' tot het volgende babietje in de familie geboren wordt.Ik veronderstel dat de volgende die nog een kleintje zal krijgen, onze jongste zal zijn maar wanneer die aan kindjes 'begint' is nog de vraag....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja sommige dingen moet je echt niet weg doen. Die zijn van zulke (emotionele) waarde. IK heb voor al onze kinderen de commode gebruikt waar mijn moeder, oom en tante op hebben gelegen. Die heeft mijn moeder ook voor mij en mijn broers en zus gebruikt. Nu heb ik hem nog in gebruik voor onze jongste. In totaal is hij gebruikt voor 14 kinderen in een periode van zo'n 65 jaar.
   Ook de wieg waar ik zelf in heb gelegen heb ik voor een aantal van onze kinderen gebruikt. Het kon 1x niet omdat mijn broer en schoonzus hem in gebruik hadden. De jongste heeft weer in de wieg gelegen waar o.a. manlief in heeft gelegen.

   Verwijderen
  2. Wat leuk dat er toch best veel zijn die familiestukken hergebruiken. Het zijn meestal erg duurzame produkten en gemaakt voor levenslang.

   Verwijderen
 11. voor elk kind het eerste kleertje in de bewaardoos. en een tas op zolder met kleertjes die écht helemaal van dat kind waren (dit hou ik t/m basisschool vol).
  de rest zit in de wisseldozen in de kast voor de volgende (we zijn nog niet klaar ;) ). Die speciale kleertjes op zolder ga ik per kindje verwerken in een lappendeken/quilt/achtig iets (zoals dit: http://www.jellybeanquilts.com/portfolio.htm )
  de rest gaat tzt in kliko/kledingzak/op marktplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helemaal niets. Ik hou van mijn kinderen, niet van hun kleren en herinneringen zitten in mijn hart. Is geen kritiek hoor, iedereen moet doen waär hij of zij zich prettig bij voelt. Ik hecht er gewoon geen waarde aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nog wel.. eerst heb ik kleding van de eerste bewaard, in de hoop dat we een tweede zouden krijgen. de 2e werd een jongen terwijl de eerste een meisje was. langzamerhand doen we nu kleding weg. eerst een deel naar mn zusje die zwnager is en naar vrienden die nu kids hebben. wij zijn de eersten, maar nu kan er eindelijk kleding weg. als ik mn verjaardag vier ff wat uitzoeken voor ze, kunnen ze zelf snuffelen wat ze meenemen :) ideaal. ben ik weer blij mee en zij ook :D

  qua echt bewaren, 1 setje voor zoontje die we zelf hebben gekocht zodra we wisten dat het een jongen was en van dochter ook een setje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ...slechts 1 jurkje (mijn eerste zelfgemaakte creatie) en de eerste schoentjes. Verder alles meteen weggegeven!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)