woensdag 1 april 2015

Onze (financiële) doelen voor April

De tijd gaat echt superhard! En dat is fijn in dit geval, want dat betekent dat onze vakantie er ook heel hard aan zit te komen. En dit zijn onze doelen voor deze maand:
 • Een blijvend doel is om niks te eten op het station. Ik maak één uitzondering: als we terugkomen van vakantie gaan we wél even langs de Starbucks, want dat is een traditie. 
 • Na de rommelkamer en de slaapkamer is het volgende project om de gangkast eens goed uit te mesten. 
 • Als we heel goed ons best doen kunnen we eind van de maand misschien een extra aflossing doen
 • Minder op de laptop wordt ook voor deze maand weer een aandachtspuntje. Afgelopen maand is het niet zo goed gelukt, maar deze maand ga ik er echt voor!
 • Ik wil een lijst maken van leuke bezienswaardigheden in Barcelona die we niet willen missen. Als iemand tips heeft: ze zijn welkom. :) Welke dingen zijn nou echt supertof om te doen met een dreumesje? :)
Volgens mij wel een heel haalbaar lijstje, toch? :)

14 opmerkingen:

 1. Leuke doelen weer!

  Zou je het doel "minder achter de laptop" niet wat concreter kunnen maken? Bijvoorbeeld dat je twee keer per dag een kwartier "m". Of éérst vijf huishoudelijke klussen / een lekker wandeling met Tobias en/of Sander?
  Dat maakt het wat tastbaarder....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er eens over nadenken hoe ik het concreter kan maken. Thanks :)

   Verwijderen
 2. Meegaan met een wandeling door Barcelona met een gids waarbij je zelf bepaalt wat je hiervoor betaald. De achterliggende gedachte: een stadstour/wandeling moet voor iedereen betaalbaar zijn. Ik vind het een goed initiatief!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke doelen!!
  ik heb eigenlijk geen specifieke doelen voor april, wel weer een mooi overzicht geprobeerd te maken van maart, iets van de spaarrekeing afgehaald, maar het valt me alles mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is natuurlijk ook een grote dierentuin in Barcelona en als je durft de kabelbaan bij mooi weer is het strand vlakbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik durf alles ;) Ik zet deze ideetjes op mijn lijst, thanks :D

   Verwijderen
 5. Wat dacht je van Parc Guell. Er is een gedeelte waar je gratis naar toe kunt en een gedeelte wat je kunt vergelijken met een open lucht museum. De prijs valt me erg mee € 7,- als je het ticket vooruit koopt en iets duurder aan de kassa. Picknick mee en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Parc Guell stond al heeeeel hoog op mijn lijst :D Ik ga eens kijken voor het vooruit kopen van de tickets :)

   Verwijderen
 6. Op de site van IZITravel staan een aantal gratis audiotours/stadswandelingen die je in Barcelona met de bij behorende app (op je telefoon) kunt maken. Misschien zit er wat bij. Alleen Tobias wil misschien liever naar het zwembad o.i.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke doelen!!
  ik heb eigenlijk geen specifieke doelen voor april, wel weer een mooi overzicht geprobeerd te maken van maart, iets van de spaarrekeing afgehaald, maar het valt me alles mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn een paar weken geleden in Barcelona geweest, parc guell zijn we wel geweest, maar niet in het gedeelte waar je voor moet betalen. Je loopt daar een soort omheen, en kunt het ook zien, maar dus niet er in. We hebben totaal niet het gevoel dat we iets gemist hebben, ook omdat er bordjes stonden dat je maximaal 15 minuten er in mocht en dan weer er uit moest. Sagrada familia omheen gelopen, niet in geweest, voor ons helemaal prima. We hebben twee dagen de hop on hop off bus gebruikt en daardoor het gevoel de hele stad te hebben gezien, echt een aanrader. En we hebben een wandeling gemaakt door het oude gedeelte van de stad onder leiding van een Nederlandse gids, een leuke knul van een jaar of 25 die dit heel leuk en enthousiast deed, je kunt dit boeken via www.gidsinbarcelona.nl Oja nog een zeer geldbesparende tip, vanaf het vliegveld loop je in een minuut of 5-10 naar de trein, voor 10 euro koop je daar een tienrittenkaart voor de trein, metro enz die jullie samen kunnen gebruiken, je zit dan voor 1 euro pp in hartje stad of waar je ook moet zijn... Dit is heel goed bevallen en heel wat goedkoper dan de bus die voor het vliegveld stopt, die kost 7,50 pp. Veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn zeker goede tips!! Wij zijn inderdaad ook met het gewone openbare vervoer naar de stad gegaan.... Veel handiger!!

   Verwijderen
 9. Zijn mijn reacties verwijderd omdat de trip inmiddels achter de rug is? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee hoor ;) Alleen als er word gereageerd op een bericht dat ouderr dan 2 weken is, dan moet ik het eerst modereren. Omdat er vaak alleen maar door spammers op oude berichten word gereageerd. Maar in dit geval was dat dus niet zo :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)