zaterdag 4 april 2015

Verkoop challenge 1: het verhaal van mijn nooit gedragen trouwschoenen

Het spijt me zeer voor mensen die niet van blogs over challenges houden, maar ik heb besloten om mee te doen met de challenge van Samen Besparen. Dit houdt in: elke week minstens één advertentie op Marktplaats zetten, en als het niet is verkocht als de advertentie is verlopen, dan breng ik het daarna naar de kringloop.

Om er een eigen draai aan te geven dacht ik: ik ga elke week als ik iets op Marktplaats zet een blogje erover schrijven over het verhaal achter het artikel.

Bij deze dus de eerste advertentie: mijn zwarte trouwschoenen

Toen ik mijn trouwjurk had uitgekozen was het tijd voor de trouwschoenen. Sander en ik hadden op dat moment al besloten dat we een Delfts blauw thema wilden voor de trouwdag en ik had bedacht dat kobaltblauwe trouwschoenen dan ontzettend gaaf zouden zijn. Helaas dacht mijn moeder hier anders over, die vond dat blauwe schoenen belachelijk zou staan en dat het de aandacht van mijn mooie jurk af zou trekken. Ook de verkoper raadde het toch best wel af. Dus bestelde ik zwarte trouwschoenen, ondanks dat ik er eigenlijk niet echt achter stond.

's Middags had ik er al spijt van en besloot de trouwzaak terug te bellen en de bestelling te annuleren. Maar helaas was dit niet meer mogelijk, of ik zou mijn aanbetaling van €80 kwijt zijn. Achteraf denk ik: had ik dat maar gedaan! Want nu heb ik er nog eens €80 extra voor betaald en ik heb ze dus nog nooit gedragen! In het dagelijks leven kom ik er gewoon niet aan toe en bovendien zijn mijn voeten ook wat breder geworden tijdens de zwangerschap, dus ik pas ze nu niet eens meer!

Dus ja, zodoende heb ik al 3 jaar zwarte trouwschoenen in de kast staan. Ze hebben al meerdere keren op Marktplaats gestaan, maar nooit wil iemand ze hebben. Wie weet is het deze keer wél raak en anders dan ga ik er een ander mooi doel voor verzinnen. Misschien gewoon de kringloopwinkel, maar wie weet is er ook wel ergens een stichting waar ik ze in kan leveren... We zien wel :)

14 opmerkingen:

 1. Wow, ik vind ze prachtig. Helaas mijn maat niet. Succes met de verkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je meedoet :) en wat een leuk idee om over de spullen nog een blog te schrijven! Ik ben voortvarend van start gegaan.. Er staan inmiddels 7 advertenties op marktplaats :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gratis tip: Ik zou wat meer foto's van het product op marktplaats zetten. Als je foto's van alle kanten maakt, kun je veel beter zien hoe de schoenen er uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke manier om de challenge in te kaderen. Ik heb niks meer om te verkopen. Ik heb begin dit jaar de maand-challenge gedaan. Alles is opgeruimd.
  Have fun en hopelijk een goede verkoop.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig verhaal en prachtige schoenen. Volgens mij staat er wel een foutje in de advertentie; er staat ... laten staan lid,

  Succes met de verkoop én de challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie schoenen, helaas niet mijn maat.... Succes met de challenge !
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtige schoenen. Ze komen alleen niet tor hun recht. ik zou wat meer foto's maken.

  Ze zijn prachtig. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie schoenen hoor! jammer genoeg niet mijn maat (al kom ik er misschien nog wel met een halve maat per zwangerschap :p )

  paar opmerkingen bij je advertentie, voel je vrij ze allemaal te negeren als je het niks vind, maar:
  ik zou het geen trouwschoenen noemen maar gewoon hakjes, pumps of peeptoes, nu zit je in een behoorlijk specifieke hoek terwijl het ook prima schoenen zijn voor een 'gewoon' avondje uit.
  ook zou ik meer en duidelijkere foto's maken, met minder achtergrond. bij ongedragen schoenen is een foto van de onderkant zolen ook wel aan te raden. heb je de doos nog? als die aantrekkelijk is kan dat ook helpen. en ik zou die proppen en spanner eruit halen voor de foto's, maakt de schoenen er niet mooier uitzien.
  en ik zou de nieuwprijs erbij zetten, en misschien een vraagprijs of een ondergrens voor biedingen instellen als je niet een zwik €2 euro biedingen wil krijgen

  succes met de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Noem het idd gala schoenen of feest schoenen o.i.d (de meeste mensen trouwen nl niet in het zwart).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel mooie schoenen hoor!
  Ik heb zelf ook al eens schoenen met hakken proberen te verkopen, en ik kreeg al snel een reactie op mijn advertentie... van een schoenen fetisjist. Niet leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk idee om over elk item van deze challenge een blogje te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige schoenen en ook.nog eens mijn maat. Alleen ik kan niet op hakken lopen anders zou.ik ze zo willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke challenge. Benieuwd naar wat het gaat opleveren. Zelf toevallig afgelopen week al het kinderspul op marktplaats gezet en hoop dit weekend nog wat kledingpakketten te kunnen delen. Erg snel loopt het echter niet. Succes met de verkoop van trouwschoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. eventueel ook in je advertentie vermelden dat de schoenen na je zwangerschap niet meer passen, heel logisch dus dat je de schoenen wilt verkopen.
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)