zondag 31 mei 2015

Doelen van Mei: behaald of niet? + doelen voor Juni

Begin Mei stelde ik mezelf weer wat doelen. Bij deze een verslagje van hoe het de afgelopen maand is gegaan.


 • Niet eten op het station is prima gegaan. Hier hebben we ook niet echt moeite voor hoeven doen, want we hebben beide gewoon heel weinig met de trein gereisd :)
 • Niet over de budgetten heengaan: dit is héél slecht gegaan. We hebben in totaal 6 budgetten toch weer overschreden. Ik zal hier in een los blogje nog wel op terugkomen, want ik moet ook nog even uitpluizen waar het nou mis is gegaan. We hebben bijvoorbeeld bizar veel aan de boodschappen uitgegeven; ik kan het haast niet geloven! Dus dat moet écht even goed nagekeken worden of ik niet ergens een typfoutje heb gemaakt ofzo....
 • Uitmest-actie van de woonkamer: op 1 mei ben ik hier met frisse moed aan begonnen, maar uiteindelijk heb ik het helaas niet afgemaakt.
 • 5 dingen op Marktplaats zetten om te verkopen: dit is gelukt! 
 • Doorgaan met het koor: dit is óók gelukt :)

De doelen voor Juni zijn:
 • Niet op het station eten!
 • Budgetten beter in de gaten houden
 • Elke week een weekmenu maken en ons eraan houden
 • Alsnog de uitmest-actie van de woonkamer
 • 5 dingen op Marktplaats zetten
 • Doorgaan met het koor
 • Afvallen. Ik doe mee aan het Ninjamoeder sportprogramma en hoop hiermee af te vallen!
En hoe ging Mei bij jullie? :)

12 opmerkingen:

 1. Ik heb niet zo'n duidelijk doelenlijstje (daar zal ik eens over nadenken, dank voor de inspiratie). Een doel dat ik wel heb: minstens 50% van mijn inkomen sparen (of aflossen). Dat is deze maand weer gelukt.
  Over afvallen: ik doe echt alles op de fiets, dat bespaart geld en ik hoef er niet naast te sporten. Werkt voor mij heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet mijn overzicht nog even bijwerken. Ik zit er weer wat boven, dus doelstelling nog niet behaald. Wel extra spaarplan opgestart en volgende maand zal de rekening voor telefonie en internet lager zijn, eindelijk marktonderzoek gedaan. Vermageren lukt hier goed door mijn voedingswaarden bij te houden. Wie is de ninjamoeder?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er even een linkje van maken :) Dan kun je even op haar site kijken!

   Verwijderen
 3. Netjes! Hier ging het redelijk; ongemerkt toch iets meer uitgegeven aan eten. De komende maand maar weer iets scherper zijn op onze uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik probeer deze mnd zoveel mogelijk uit voorraad te leven diepvries/voorraadkast op enkele vers te kopen producten leven uit voorraad reden vertel ik later nog wel niet om de portemonee nu ja dels wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nog geen tijd om financieen en excel bij te werken.. eerste prioriteit is het huishouden weer op orde brengen, mrogen om 9u weer opvangkindje, maar eerst 8.15 deur uit dochter nar school brengen, boodschappen doen en 9u zoontje psz. dus morgen geen tijd ;) en gister heel de dag weggeweest naar mn zusje in assen (2u en kwartier rijden dus... ) en huis gekeken (helaas wel erg kleine tuin :( ) dochter is enorm moe van gister (en dus niet te genieten.. arme meis) dus t schiet niet echt op vandaag :p maar nu maar gauw weer verder, wie weet kom ik ook nog aan financieen bij werken toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lijstje zo goed als af, alleen retour voor zalando nog regelen (aanmelden en dan formulier printen) zodat dat terug kan van de week. en dus ook financieen bijgewerkt. helaas meer nodig gehad dan t maandgeld, maar dat is niet erg, zolang er op jaarbasis nog steeds meer binnenkomt dan eruit gaat, vind ik t al prima (al wil ik liever wel ons spaardoel halen van 10.000 maar geen idee of het realistisch is :p )
   maar op mn blog is t weer netjes bijgewerkt met een overzichtje en globaal overzichtje waar we dan zo belachelijk veel geld aan hebben uitgegeven naast het maandgeld :(

   Verwijderen
 6. Leuk om iedere maand de update te lezen. Succes met het ninja kickstart project. Heeft mij een paar kg op weg geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoeveel wil je afvallen? Ik ben ook weer begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de weegschaal zo''n 3 kilo, maar heb zelf het gevoel wel meer.... Waarschijnlijk omdat ik spiermassa ben verloren en vetmassa erbij heb gekregen. Vetmassa is minder zwaar dan spiermassa..... Dus denk dat ik wel 5 kilo vet kwijt wil en dan 2 kilo spieren ervoor in de plaats ;)

   Verwijderen
  2. Volgens de weegschaal zo''n 3 kilo, maar heb zelf het gevoel wel meer.... Waarschijnlijk omdat ik spiermassa ben verloren en vetmassa erbij heb gekregen. Vetmassa is minder zwaar dan spiermassa..... Dus denk dat ik wel 5 kilo vet kwijt wil en dan 2 kilo spieren ervoor in de plaats ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...