donderdag 14 mei 2015

Sapvasten - ochtend 1

Vanmorgen zijn we begonnen aan onze driedaagse reboot. Eerst de gemberthee die ik verbazingwekkend lekker vond en waar ik dus ook iets meer dan de verplichte 250 ml van heb genomen!! Dat is wel eentje om te onthouden voor na het sapvasten!!

Het eerste sapje was vervolgens zoete aardappel met peer en blauwe bessen. Iets té zoet naar mijn smaak, ik hou meer van friszure sapjes, maar opzich was het verder wel goed te drinken hoor!! 2,5 glas per persoon. Tobias heeft ook wat slokjes genomen, hij vond het duidelijk lekker!

Na het sapje zijn we druk aan de slag gegaan in huis. Opruimen! Ik heb de kledingkast onder handen genomen en Sander de bijkeuken / mencave. Fijn om op die manier niet constant bezig te zijn met (niet) eten en het past ook wel bij het thema "opruimen". Aan de ene kant het opruimen van de afvalstoffen in je lichaam en aan de andere kant de rommel in huis.

Om 10 uur kreeg Tobias zijn banaantje en vanaf dat moment had ik het wel even heel erg moeilijk. Gelukkig mocht ik een halve liter kokoswater drinken, maar dit vult niet echt geweldig, dus was het echt eventjes doorzetten. Maar dat is gelukkig wel gelukt en toen was het alweer tijd voor het tweede sapje: appel, komkommer en andijvie. Maar bah, wat was dat ontzettend vies! Ik kreeg het alleen weg met dichtgeknepen neus. En het was ook nog eens 4 glazen, dus dat was wel erg pittig. Maar gek genoeg voel ik me nu na het drinken van dit sapje wel weer helemaal toppie, dus dat is wel weer heel erg fijn!

Het werkt trouwens wel heel erg op mijn darmen! Ik zal maar niet teveel in detail treden, maar het doet in elk geval wél echt wat...

8 opmerkingen:

 1. Moedig hoor! Het sapvasten maakt wel veel reacties los zeg op je vorige logje. Het is ook niet mijn manier van eten (drinken ;-)) maar ik vind dat je een ieder in zijn/haar waarde moet laten en iemand niet moet veroordelen op wat hij/zij denkt wat goed is.
  Als jullie je er goed bij voelen moet je het zeker doen. En wat super dat Sander al zoveel afgevallen is. Ik hoop dat het ook voor jou werkt wat betreft je hang naar zoetigheid (die ik zelf ook best wel heb). Wat bij mij goed werkt is om niet teveel zoetigheid in huis te hebben zodat ik niet in de verleiding kom. En we wonen te ver bij de winkels vandaan om even snel wat te halen, dat is wat dat betreft een voordeel.
  Succes en sterkte voor de komende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van jullie! Ik ben nu zwanger van de tweede maar volgend jaar een paar maanden na de bevalling willen mijn man en ik ook een reboot doen van een paar dagen. Dus erg leuk om te lezen en alvast inspiratie op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag je er ook thee of water bij drinken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wordt juist heel erg aangeraden ook! Kruidenthee en water is zeker wel toegestaan.

   Verwijderen
 4. poe! Knap hoor! Ik ben ook weer bezig maar pak het iets minder rigoureus aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je echt effect merkt! Ik heb nog nooit zo'n soort kuur gedaan moet ik zeggen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo zeg meestal nooit wat maar jullie verhaal staat in de flair.
  Gr Nel Ridderkerk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Nel :D Ik ga straks eens kijken of ik hem kan halen :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...