vrijdag 15 mei 2015

Hoe ziet de tweede dag sapvasten eruit?

Dag 1 van het sapvasten zit erop en het eerste sapje van vandaag is ook alweer achter de kiezen! Nog 9 sapjes te gaan en dan zit het er alweer op!!


 • Als ontbijt aten we een combinatie van wortel, bietjes en sinaasappel
 • Tussendoor weer kokoswater
 • Als lunch drinken we een combinatie van romeinse sla, aardbeien, spinazie, bleekselderij en munt
 • Als tussendoortje hebben we ananas met bleekselderij en citroen
 • Als avondeten groene appel, bleekselderij, komkommer, raapstelen of groene kool en spinazie. 
 • Als nagerecht een sapje met pruimen, rode kool, bleekselderij, rode biet en appel
Nou, dat was hem weer ;) Ik word al moe als ik eraan denk om dit allemaal weer op te moeten drinken, maar tot nu toe gaat het goed. Ik heb wel 2 keer gezondigd: gisteravond heb ik mijn laatste sapje opgegeten (oftewel: 250 gram blauwe bessen en 30 druiven zo uit het handje in plaats van gesapt!) en vanmorgen heb ik een stukje appel van Tobias gepikt en opgegeten. 

Verder voel ik me gelukkig nog prima. Het hongergevoel komt en gaat en als je er niet teveel aandacht aan besteed is dat lang niet zo vervelend als dat ik altijd dacht. En vanmorgen gaf de weegschaal 2 kilo minder aan. En nou weet ik wel dat ik heus geen 2 kilo ben afgevallen, maar toch vind ik het wel leuk ;) 

7 opmerkingen:

 1. Ik wens je veel succes met je sappenkuur. Persoonlijk denk ik , getver.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat dacht ik net dus ook bij het tweede sapje van de dag.... (We hebben lunch en diner omgedraaid inmiddels) Was echt héél vies. Maaar dat was het eerste sapje dat niet óf ontzettend meeviel óf gewoon superlekker was.

   Verwijderen
 2. Super knap dat je dit doet en ook volhoudt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor!
  Zo'n sapkuur heb ik nog nooit gedaan. De citroensapkuur probeer ik minstens 1 x per jaar te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stomme vraag misschien: maar is het zoveel anders om een stukje zo te eten of te sappen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal geen stomme vraag hoor!! Ik vroeg mezelf dat namelijk ook af. Maar wat ik erover heb gelezen zit er wel een verschil in. Je scheidt namelijk het sap van de vezels. Hierdoor zou je de vitamines veel beter kunnen opnemen, zeggen ze. Of dat waar is weet ik niet... Maar we voelen ons er wel goed bij in elk geval...

   Verwijderen
 5. Ontzettend veel bewondering voor jullie !
  Af en toe probeer ik een gezond sapje, maar het lukt me nog niet om het in plaats van een maaltijd te doen. Dan snoep ik de rest van de dag!
  Over die suikerbehoefte: ik las laatst op een blog dat iemand had gelezen dat je dan je tanden moest poetsen. Maar, lastig, helemaal naar boven enzo. Had ze mondwater beneden staan. Dat probeer ik nu ook. Misschien een tip voor na je sapdagen?
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...