woensdag 3 juni 2015

€500 afgelost op de hypotheek

Het begint voor jullie misschien een beetje saai te worden, maar we hebben weer €500 bij elkaar gespaard om de hypotheek-sneeuwbal weer een zetje te geven. :) Inmiddels zitten we hiermee op een totaal van €4.750 aan extra aflossingen en besparen we elke maand €16,23 aan rente!

Deze keer bestaat het bedrag uit:

 • €200 dat we bij elkaar hebben gespaard door de hypotheek-aflossing af te romen naar €1.000. 
 • €300 van de belastingteruggave
We houden dan nog €20 over voor weer een volgende aflossing....

Mijlpaal bij het hypotheek aflossen!

Verder hebben we ook een leuke mijlpaal bereikt. Ons maandbedrag is namelijk onder de €900 gedoken! Dit betekent dus dat we vanaf nu sowieso elke 3 maanden een extra aflossing kunnen doen van €300, ook als we alleen maar afromen en verder geen andere spaar-acties meer ondernemen. De sneeuwbal is dus weer een stukje harder gaan rollen!!

€5.000 extra afgelost in zicht!

Verder is het punt waarop we €5.000 extra hebben afgelost nu ook heel erg dichtbij. Nog één aflossing en dan is het zo ver! Toen we begonnen met extra aflossen hebben we een aantal feest-momenten opgeschreven; momenten dat we onszelf een beloning geven omdat we zo goed bezig zijn ;) De beloning die we bij €5.000 hadden gezet was een dagje naar een pretpark. We hebben zegels gespaard bij de Albert Heijn en gaan dus kaartjes bestellen voor (toch wel!!) de Efteling. Maar we mogen pas gaan van onszelf als we dus daadwerkelijk de €5.000 hebben bereikt, hoor!! (Sowieso gaan we niet zo vroeg dit jaar, want mijn moeder is nu nog niet in orde en heeft nog steeds veel last van haar knie en been. Hopelijk is dat over een paar maanden weer een heel stuk hersteld!) 

15 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je! We zijn zelf ook erg tevreden, we hebben tot nu toe €1.600 afgelost dit jaar, dus toch gemiddeld ruim €300 per maand! Ben daar best trots op!

   Verwijderen
 2. Goed bezig Daantje! Sparen en aflossen met beleid en ook nog leuk leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie zijn lekker op stoom. Dat sneeuwbaleffect is zoo fijn om te merken. Nu al 1600 afgelost dit jaar en er komt dus in ieder geval nog 600 bij. Top gedaan. Geeft je veel meer het gevoel dat je de hypotheek ook echt terug kunt brengen naar nul, vind je niet?! Gefeliciteerd zeg!

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig hoor! Wij moeten nog steeds beginnen met extra aflossen! Ik heb het idee dat als je eenmaal begonnen bent het toch verslavend werkt... Maar wij hikken nog tegen het beginnen aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het superknap!
  Wij krijgen het niet voor mekaar om ook nog af te lossen...
  (kwestie van prioriteiten denk ik :))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg! Dat gaat lekker door. Ook mooi dat de €5000 extra nu in zicht begint te komen. Dat wordt dan zeker genieten van dat dagje Efteling!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig! En leuk hoor, zo'n dagje uit in het vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap, mooi om dat sneeuwbaleffect te zien. Bijna een 'feestje' te vieren, mooi dat jullie dat jezelf gunnen, dat motiveert meteen weer om door te gaan! Op naar de volgende €500,-

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de eerste versnelling van de sneeuwbal merk je nu. Dat gaat nog wat worden over een jaar of 2, 3..... Dan moet je je vasthouden! (of gaat dat voor de bank gelden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super hoor. Alweer een stukje afgelost. Op naar de volgende aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap hoe jullie dat doen hoor. Toen ik, een half jaar geleden ofzo, daarmee bezig was, kwam ik er echt niet uit. Intussen is het iets ruimer, ik zal eens gaan onderzoeken welke bedrag de moeite is. Per maand 16 euro minder betalen klinkt als weinig voor mij, ik zou 160 euro per maand besparen meer de moeite vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...