zaterdag 13 juni 2015

Een interview met Meneer Dubbeltje

Kennen jullie Meneer Dubbeltje nog? Twee maanden geleden is hij gestopt met bloggen over financiën, voetballen en Duran Duran. Ik ben hem blijven volgen via zijn Twitter en ik dacht: misschien vinden jullie het ook wel leuk om weer eens wat van hem te horen! Dus heb ik gevraagd of hij openstond voor een klein interviewtje. En dat was dus het geval! Dus bij deze: een interview met Meneer Dubbeltje!!Hoi meneer Dubbeltje!

Fijn dat je wilt meewerken aan een interview! Het is nu inmiddels al 2 maanden geleden dat je bent gestopt met bloggen, en dat je stopte kwam voor veel mensen erg onverwachts! Hoe kijk je zelf terug op die beslissing?


Ik maakte de beslissing destijds niet van de ene op de andere dag; het speelde al wat langer maar daarover schreef ik destijds niets op m'n blog. Het stoppen was in de eerste dagen even wennen, maar het voelt erg goed. Het bijhouden van m'n blog zette mij op 't spoor waarop ik wilde reizen richting de toekomst. Nu, twee maanden later merk ik vooral dat er destijds toch wel veel tijd in het bloggen is gaan zitten; tijd die ik nu over heb en kan besteden aan andere dingen.

Wat doe je nu dan met de tijd die is vrijgekomen doordat je bent gestopt met bloggen?

Ik probeer meer tijd vrij te maken om naar buiten te gaan, wandelen met het jongste gezinslid of mee te gaan naar de sporttraining en wedstrijden van onze oudste zoon. en ... ja ... zo af en toe help ik ook in het huishouden, maar een favoriete bezigheid is niet echt.
Verder hou ik ook tijd over door veel minder naar het voetbal te gaan; dat besluit (ik denk dat velen mijn gezever over voetbal nog wel kunnen herinneren) is een prima besluit geweest waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

Hihi, ja het voetballen kwam inderdaad vaak voorbij!! Heb je daarna eigenlijk nog wat gehoord van je voetbal vrienden of klopte je vermoeden dat het contact zou verwateren?

Ik wil deze personen niet zozeer 'vrienden' noemen, maar eerder 'gelijkgestemden'. Met elkaar deelden we een interesse maar doordat ik de interesse verloor, verwaterde het intensieve contact van voorheen. Doordat het langzaam maar zeker verwaterde was er destijds ook vrijwel geen reactie waar te nemen toen ik mijn koerswijziging openbaar maakte. Enkele van deze voetbalfreaks volg ik nog op Twitter, van anderen verneem ik geen taal of teken meer.

Heb je al andere gelijkgestemden gevonden op gebied van consuminderen? :)

Nee, die heb ik niet gevonden, maar ben daar ook niet naar op zoek. Alleen via Twitter volg ik een paar mensen die dezelfde ideeën hebben. In 'real life' hoef ik niet zo nodig contact met consuminderfreaks.

En hoe gaat het verder met het consuminderen? :)

Het hele fanatieke is er wel vanaf. We zijn ook meer gaan kijken naar de kwaliteit van het leven. Je leeft immers maar één keer. Dat betekent natuurlijk niet dat we geld verkwisten. Qua bezuinigen op vaste lasten ... dat gaat prima. We hebben afgelopen weekend bijvoorbeeld goedkopere abonnementen voor onze telefoon afgesloten; dat gaat in totaal zo'n € 30,- per maand schelen.

Super!! En laat me raden: de besparing steken jullie weer in de hypotheek? Of niet??

Nee, dat was ten tijde van m'n blog wel 't geval, maar tegenwoordig niet meer. De kinderbijslag gebruiken we voor onze aflossing op de hypotheek. Per keer bekijken we hoeveel spaargeld we hier weer aan toe zullen voegen om zo een mooie aflossing te krijgen. Alle besparingen die voorheen direct richting aflossing gingen, gaan nu naar de spaarrekening en, zoals ik hierboven al schreef, kijken we 4 x per jaar hoeveel spaargeld er wordt toegevoegd aan de kinderbijslag om de hypotheekschuld mee te verkleinen.

Zijn jullie momenteel voor een speciaal doel aan het sparen?

In juli laten we een nieuwe vloer leggen en vervolgens sparen we door om de badkamer en het toilet te verbouwen. Het mag echter niet ten koste gaan van onze buffer of van ons aflossingsbeleid op dit moment.
Dat zijn ook belangrijke zaken!!

Even heel iets anders: toen je blogde schreef je ook wel eens over je sollicitaties.  Hoe gaat het nu met het solliciteren??

Ik schrijf me nog steeds een ongeluk, maar een baan heeft het me nog niet opgeleverd; wel heb ik het qua branche nu over een andere boeg gegooid. Meer vertel ik nog niet. Mocht het succesvol zijn, dan schrijf ik het zeker op Twitter ...

Spannend!! Hopelijk levert deze verandering je snel een baan op!!Meneer Dubbeltje, bedankt dat je mee wilde werken aan een interview, ik wens je het allerbeste en blijf je uiteraard volgen via Twitter! :)

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, fijn om weer wat te kunnen lezen over meneer dubbeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk interview, ik volgde mijnheer dubbeltje ook en vond het jammer dat hij stopte met bloggen. Ik vind het alleen jammer dat voetballiefhebbers en consuminderaars nu als 'freaks' afgeschilderd worden. Klinkt niet echt aardig ofzo maar wellicht bedoelt hij het minder negatief dan ik het oppik? Hou niet van voetbal maar consuminderen met doel eerder te kunnen stoppen met werken en de aarde te sparen, vind ik superleuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om weer eens iets van Meneer Dubbeltje te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blog, Daantje! Ik houd van mensen die bewust bezig met alles in het leven. Consuminderen, minder vlees eten, meer quality time met de kids. Heb je geen plannen om je vegetarische recepten te publiceren? Misschien iets om te overwegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nell, Bedankt voor je reactie :D Ik heb wel wat recepten op de site staan, maar niet veel inderdaad. Die recepten staan meer op mijn andere site: Positief Besparen. Als ik een recept heb bij iets wat ik in mijn blog opschrijf, dan zet ik er altijd een linkje bij :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...