zaterdag 13 juni 2015

De sport-drempels die ik thuis niet over hoef....

Het is alweer anderhalve week geleden dat ik ben gestart met de Kickstart van Ninjamoeder. En het bevalt me nog steeds super! Ok, het gezonder eten gaat nog niet altijd helemaal goed, maar het sporten gaat echt zó lekker. Ik heb nog geen enkele work-out overgeslagen! En dat terwijl ik dus al een half jaar niet naar de sportschool ben geweest, ondanks mijn goede voornemens.... Dus nee, zo sport-minded ben ik normaal gesproken niet!

Vandaag zat ik dus eens na te denken... Wat is er nou eigenlijk anders deze keer? Waarom lukt het me nu wél om in beweging te komen?? Veel van de oefeningen lijken op oefeneingen die ik op de sportschool ook deed, maar toch lukt het nu wél! Al mijmerend kwam ik tot de volgende conclusies:

Waarom het thuis wél lukt om te sporten:

 • Ik hoef er de deur niet voor uit. Dat is al één drempel die ik niet hoef te nemen! Zodra ik besluit dat ik wil gaan sporten kan ik binnen 5 minuten ready to go zijn. Zelfs als ik maar een half uurtje de tijd heb kan ik nog even een work-out doen. 
 • Ik hoef me niet op te dirken voor andere mensen. Het gebeurt me zó vaak: wil ik gaan sporten, kan ik mijn goede broek niet vinden. Of hij zit nog bij de was. Of mijn haar zit driedubbel in de knoop. Nu sport ik desnoods in mijn ondergoed en mijn coupe zeeheks, met de gordijnen dicht. ;) 
 • Ik hoef geen oppas te regelen. Wat een gedoe was dat altijd! Óf 's avonds sporten, wanneer ik er nooit zin in heb, óf Tobias bij mijn ouders brengen. Wat opzich prima is, maar je bent dan wel altijd gebonden aan de tijden die voor hen uitkomen en het haalt een stuk van de spontaniteit van het sporten af. Nu sport ik terwijl Tobias slaapt of als hij 's avonds even naar Nijntje kijkt. 
 • Ik heb zelf overzicht over hoe lang het nog duurt en hoe vaak we iets nog doen. Als ik een groepsles deed op de sportschool, dan was het altijd afwachten wat er op het programma stond. Soms waren het leuke oefeningen, soms minder leuk. Maar omdat het onbekend was wat we gingen doen en hoe lang we dat gingen doen, vond ik het vaak een kleine eeuwigheid duren. Nu kan ik lekker meetellen en weet ik dat bepaalde vervelende oefeningen zó weer voorbij zijn.... 
 • Ik kan na het sporten direct neerploffen. Ik hoef niet eerst naar huis te fietsen, maar kan gewoon direct na het sporten even uitpuffen, douchen en weer verder met de dagelijkse beslommeringen!


Sporten jullie wel eens gewoon lekker thuis?

6 opmerkingen:

 1. Ik sport ook het liefst thuis. Je kan beginnen zonder het in te plannen, dat maakt het voor mij super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja ik sport ook thuis maar ik zou liever de deur uitgaan.... omdat ik dan altijd de kosten van een oppas kwijt ben doe ik dat toch niet te vaak....

  Die eerste 2-3 weken gaat het vaak wel goed, maar vervolgens heb ik toch de stimulerendere omgeving nodig van andere sporters.

  Sinds 3 weken houd ik het nu eeer vol om ook thuis wat te doen. Hopelijk duurt dat nog voort...

  Hopelijk geldt dat niet voor jou!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het tot nu toe goed te doen, maar heb natuurlijk ook veel motivatie dankzij de andere deelnemers...

   Ben wel benieuwd: wat doe jij al bergbeklimster voor thuissporten? :)

   Verwijderen
 3. Gaaf om te lezen! Goede opsomming van de voordelen én ideaal voor drukke moeders! Ik ga je blog delen :-) Tof dat je meedoet en zo enthousiast bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee.. t beetje me time wat ik uberhaupt al heb met maar 1 of geen kids, heb ik nodig om een beetje op te laden of te relaxen (naast huishouden, werken, eigen kids halen/brengen naar school/psz,, boodschappen was (oh nee dat is huishouden), plannen, afspraken maken (en dat ook nog voorbereiden zoals namen in kleding, tas inpakken enz voor nachtje slapen bij scouting) druk druk :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap van je dat het zo goed gaat met sporten! ik vind het juist lastig om thuis te sporten, dan denk ik 'toch maar wat anders doen' haha..

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...