woensdag 24 juni 2015

Frambozen plukken!

Er zitten al behoorlijk wat rijpe frambozen aan onze struik! Gisteravond had ik er een stuk of 10 geplukt, maar vanmorgen zag ik dat er alweer een aantal rijpe in de struik hingen. Het was eigenlijk de bedoeling om die bij de lunch op te eten, maar Tobias had blijkbaar andere plannen...

Na een lekkere boswandeling met mijn zusje was ik nog even lekker in de tuin gaan zitten, terwijl Tobias een beetje rondscharrelde. Opeens plukte hij een rijpe framboos van de struik af! Ik zei dat hij hem mocht opeten, maar dat wilde / durfde hij niet. Dus toen zei ik: geef hem dan maar aan mama!

Hij kwam hem heel lief in mijn mond stoppen en rende vervolgens zeker een stuk of 10 keer heen en weer naar de struik om nog meer frambozen te plukken zodat hij die aan mij kon voeren. Bij elke framboos die hij had geplukt schreeuwde hij het uit van vreugde. Het was zó lief! En ik vond het wel apart dat hij echt de rijpe frambozen er tussenuit zocht, terwijl er toch ook een hoop grote groene frambozen in de struik hingen.

Toen opeens durfde hij het aan om er ook zelf eentje te eten. Net toen ik had besloten om er een filmpje van te maken omdat het zo schattig was. Ik denk dat we er nu een frambozen-fan bij hebben hier ;) Dus ja, het gaat weer helemaal goed met hem (gelukkig!!)

Hmm, het filmpje doet het (nog) niet, maar is (ook) hier te bekijken.
PS: ik weet dat je ze eigenlijk eerst moet wassen, maar kom op.... Zou jij dat doen als je ventje zo lief aan het plukken is en je wil voeren?!

6 opmerkingen:

 1. Wat lieg!
  Hier in Drenthe nog geen enkele rijpe framboos maar misschien woon jij wat zuidelijker.
  De rode bessen kleuren al wel mooi :)
  Binnenkort weer fruit in overvloed. Ik verheug me al op de frambozenlikeur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier al volop aardbeien, rode bessen en rode frambozen. Enkel de gele frambozen doen het dit jaar minder goed.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gossie wat lief :) Zo schattig als hij er aan likt (zo lijkt het) en dan toch maar afgeeft, net iets te spannend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, kijk maar uit dat hij nu niet overal rood fruit gaat plukken en eten. Uit je eigen tuin lijkt het mij onbespoten fruit. Hoe erg is het dan om ze zonder wassen te eten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kans op wormpjes is ook uit eigen tuin redelijk groot.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...