vrijdag 26 juni 2015

Ik heet géén Sandra

Haha, hoe vaak ik wel niet word aangesproken met de naam Sandra door mensen die onze blog lezen.... Als ik voor elke keer een kwartje kreeg, dan zou ik nu miljonair zijn ;) (Bij wijze van spreken!)

Ik wil het nu dus toch eventjes voor eens en voor altijd rechtzetten. Mijn naam is géén Sandra. ;) Nee, écht niet ;) Hoe heet ik dan wel? Vragen mensen wel eens. Want mijn mail onderteken ik met een andere naam dan die ik op Facebook gebruik enz, enz. Dus ik besloot wat duidelijkheid te geven :)

Mijn ouders kozen de naam Daniëlle voor me uit en mijn roepnaam zou Dana worden. Maar mijn opa was het daar niet mee eens en zei: "ik noem haar lekker gewoon Danielle, want dat vind ik een veel mooiere naam". Vanaf dat moment werd ik eigenlijk meestal Daniëlle genoemd en dit is dus ook de naam die ik vaak in correspondentie en emails gebruik.

Maar op sociale media, bijvoorbeeld op Facebook gebruik ik liever de naam Dana. Dit voelt voor mij prettiger, omdat ik het niet fijn vind dat sommige mensen me makkelijk op Facebook kunnen vinden. Ik ben vroeger gepest op de basisschool en middelbare school en ben hierdoor wat voorzichtiger geworden. En mensen die me goed genoeg kennen weten dat ik de naam Dana ook regelmatig gebruik.

En waarom dan Daantje? Dit vonden we gewoon lekkerder klinken dan Sander en Danielle's mintgroene blog of Sander en Dana's mintgroene blog ;) Bovendien is Daantje een soort koosnaampje en werd ik door mijn ouders en door Sander ook wel zo genoemd voor we de blog startten.

Maar Sandra?! Ik denk dat mensen denken dat ik zo heet omdat de URL San Da Groen is. En dat ze hier dan zelf een R tussen plakken. Maar San Da zijn dus de eerste letters van onze beide namen (Sander en Danielle, dus!!). Misschien had ik daar toen ik de blog begon wel beter over na moeten denken, maar ik heb er toendertijd niet zo bij stilgestaan dat het verwarrend kon zijn ;)

9 opmerkingen:

 1. Wel Dana, leuk om jou op deze manier nog wat beter te leren kennen. Ik vind Dana het mooist, dus ik ga het in mijn geheugen prenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is goed sandra, noemen we je toch gewoon daantje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon altijd gedacht dat je Daantje heet, maar Danielle is een mooie naam. En Sandra hoe komen ze er op, omdat je man Sander heet. Zou wel heel grappig zijn als dat zo was, Sander & Sandra.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik heb ook in het begin goed moeten kijken hoor, tot ik doorhad dat de R ontbrak. Toen viel het kwartje wel snel, dat het een samenvoeging was van jullie namen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat leuk. Ik dacht dus dat je Daantje heet. Dus we moeten overstappen naar Daniëlle. Daantje is voor mij vertrouwder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig van je opa! Danielle is op zich wel voor de hand liggend, maar dat komt misschien ook omdat ik er nog twee ken die ook altijd Daan of Daantje genoemd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat grappig. Ik dacht ook dat je Daantje heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi ik ken je juist eerst van facebook dus dacht dat Daantje een verbastering is van je echte naam Dana! Ach zo te zien weten mensen je blog te vinden dus dan maakt de naam ook niet meer uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grinnik.....Dana vind ik eigenlijk wel leuk...maar Daniëlle ook!
  Bij Jan in de klas zitten twee Daans....alleen zijn dat jongens...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...