zaterdag 27 juni 2015

Mijn nieuwe "verslaving"

De twee weken zonder chocolade zijn inmiddels al 3,5 week geworden! Dit is denk ik het langste wat ik ooit in mijn volwassen leven zonder chocolade heb doorgebracht en het word eigenlijk steeds makkelijker. Maar dat komt ook doordat ik een nieuwe verslaving heb. Iets anders dat ik elke dag eet en wat voor mij echt een pure verwennerij is, zoals dat chocolade dat voorheen was. Alleen dan wél gezonder, vullender enz.

kwark met walnoten en honing!! 

Echt zo'n heerlijk "gerecht" wat ik eigenlijk altijd in de sauna wel bestel, alleen dan met Griekse yoghurt. Maar sinds kort maak ik het dus ook lekker thuis klaar, maar dan met kwark, omdat dat magerder is. Ik krijg er tot nu toe nog lang geen genoeg van!

Voor de grap heb ik even de voedingswaardes van een reep chocolade en van deze combinatie op een rijtje gezet:

chocolade (100 gram)sauna-toetje (250 gram kwark, 30 gram walnoten, 20 gram honing)
Kcal555367
Koolhydraten5128
Vetten3521
Eiwitten715

Bizar eigenlijk, he? Dat drie keer zoveel van mijn "sauna-toetje" nog steeds minder caloriën, koolhydraten en vetten bevat?! En dan heb ik het nog niet eens over kalium, vitamine C, ijzer enz. wat in walnoten zit! 

Dus ja, ik denk dat chocolade en ik gewoon niet meer zulke dikke vrienden zijn als vroeger en ik betwijfel of we ooit weer zo close zullen worden als voor ik de Ninjamoeder challenge begon!


5 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker zoals je het omschrijft. En zeker een stuk beter dan de chocolade. Je bent goed bezig.

  Ik eet ook meer walnoten/hazelnoten om het snoepen tegen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat goed dat je geen chocola meer eet! Dat is ook mijn zwakke punt... Ik ontbijt sinds een paar weken met kwark en noten, heeeel lekker en gezond, maar van de choco kan ik vervolgens toch niet afblijven... Wat is de ninjachallenge?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Ninjamoeder-challenge is een programma dat ik volg via de website www.ninjamoeder.nl heb ik me daarvoor opgegeven. Het is een hulpmiddel om een gezondere levensstijl aan te meten. Je krijgt sport-instructies, eet-instructies, motivatiemail, enz. En persoonlijke begeleiding op de momenten dat het nodig is. Ik vind het heel erg motiverend en leuk :D Ben al 3 kilo kwijt en zit een stuk strakker in mijn vel :)

   Verwijderen
 3. Hoewel ik heel erg van chocola houd, eet ik het toch maar heel weinig, omdat ik weet, zoals je ook aangeeft, dat er ontzettend veel calorieën inzitten. Slecht voor de lijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe je nog een update over de ninja challenge? Ben benieuwd of het je goed afgaat met al die oefeningen enz?
  En hoe is het met je fitbit?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...