dinsdag 23 juni 2015

In het gareel (+ link recept carrot cake)

Na een verjaardag vind ik het altijd weer erg lastig om in het gareel te komen wat gezond eten betreft.

  • Er is altijd wel eten en drinken over. Normaal drink ik alleen thee, water en melk, maar als er ijsthee in huis is dan vind ik dat erg verleidelijk. En taart.... HMM
  • Na een verjaardag ben ik altijd moe en vind ik het lastiger om nee te zeggen tegen verleidingen.
Gister was dus geen uitzondering daarop. De restjes gingen sneller op dan ik had gepland. Een hapje hier, een hapje daar.... :/ Eigenlijk baal ik daar wel van. Maar ik had ook geen gezonde alternatieven voorhanden en het bleef maar regenen.... 

Maargoed, ik heb gisteren dus maar bestempeld als vreet-dag. Vandaag ga ik weer vol er tegenaan. Veel wandelen, gezond eten en vanavond een work-out!

Sander gaat morgen nog carrot cake trakteren op zijn werk. Gisteravond zelf gemaakt volgens dit recept. Ik wilde hem zooo graag proeven! Dus heeft Sander het gisteravond nog helemaal afgemaakt, inclusief glazuur. Het was echt heerlijk! En zo kan ik vanochtend dan toch een nieuwe, frisse start maken en word dat niet gelijk weer bezoedeld door de carrot cake. Blijkbaar heb ik niet alleen een mentale boekhouder, maar ook een mentale ehmz.... dietiste ofzo? :P


6 opmerkingen:

  1. Elk moment is een kans voor een nieuwe start. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha grappig dat jij wél 's avonds die carrotcake mag en de volgende dag niet... 's avonds is 'ie net zo veel calorieën hoor!

    ;-)

    Ik snap wel hoe het werkt overigens, zeker met die restjes. Mijn nieuwste truuk is het gewoon écht niet in huis halen... (maar goed ik had geen bbq afgelopen weekend).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet in huis halen werkt hier ook super!! :) Zo is het al 3 weken gelukt om geen chocolade te eten!!

      Verwijderen
  3. Hmmm, lekker! Carrot cake (of zoals ze in Oostenrijk zeggen: Karottenkuchen) is echt mijn favoriete lekkernij. Overal lekker bij en het smaakt overheerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is zo'n heerlijk recept! Makkelijk, smeuig en z'n tijd helemaal waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je het glazuur weglaat, de helft van de zonnebloemolie vervangt door zelfgemaakte (suikerloze) appelmoes dan heb je nog steeds een heel lekkere taart met een stuk minder calorieen.
    Of ipv het glazuur een heel klein beetje abrikozenjam.

    Ik wil ook een paar kilo kwijt, meer hoeft bij mij niet maar ik wil wel graag weer goed in mijn kleding passen. Veel warm water drinken helpt tegen het snaaien en je gaat je er lekker schoon bij voelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)