maandag 8 juni 2015

Spierpijn....

Wat zegt het over mij als ik zeg dat ik spierpijn stiekem best wel fijn vind?! Ben ik dan een soort van masochist? ;)

Gister heb ik de derde work-out van het kickstart-programma van Ninjamoeder gedaan. De work-outs hebben allemaal een eigen naam en deze heette "burn baby burn". Nou, ik begrijp wel waarom! Het was een flink pittige work-out waar ik nu dus best wel spierpijn van heb. Vooral mijn kont en benen branden bij elke beweging die ik maak. Iets van de grond oprapen is flink pijnlijk!Toch hoor je mij niet klagen hoor ;) Zoals ik al zei: ik vind spierpijn de lekkerste pijn die er is! Het gevoel dat je écht iets hebt gedaan maakt dat ik spierpijn meer als een beloning zie voor de inspanning die ik heb gedaan dan als een straf!

Vandaag gaan we lekker op de fiets naar het centrum, even bij de Markthal langs! Leuk! Ben wel benieuwd hoe dat zal gaan met spierpijn :)

Houden jullie van spierpijn?!

11 opmerkingen:

 1. Het is één van de 'lekkerste pijnen' die er zijn: spierpijn! Vraag me daarom af of je het 'pijn' kunt noemen.

  Heb ik ook hoor, spierpijn ervaar ik meer als een beloning dan als straf. Dus, mocht jij een zogenaamde 'masochist' zijn, dan moet ik er ook één zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben ik toch niet zo raar als ik dacht ;)

   Verwijderen
 2. Oh jeah, you go girl!
  En ja ik snap dat je die spierpijn fijn vindt...: je voelt de hele dag dat je zo goed bezig bent geweest...

  Overigens heb ik dat niet hoor! Zoals je weet is fit worden ook voor mij een thema, en ja ook ik heb regelmatig spierpijn, maar loop toch liever gewoon lekker ontspannen rond... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das voor mij juist de kick van het sporten🏃🚴🏊 heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is alleen niet zo gezond en een teken dat je over je grenzen bent gegaan. Je mag wel vermoeidheid voelen, maar dat is iets anders als spierpijn.

  Volgende training toch wat rustiger aan doen en pas aan beginnen als deze spieroverbelasting genezen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb altijd spierpijn. Wat jij nu voelt voel ik 24 uur per dag, alle dagen in het jaar. Ik heb fibromyalgie.
  Hoe het voelt om fibromyalgie te hebben is soms moeilijk uit te leggen aan andere mensen. Maar jij weet nu hoe ik me voel.

  Je bent goed bezig met je work-outs. Misschien ietsje te? Hopen dat de spierpijn snel zakt en je je weer normaal door het huis kan bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dan lijkt het me helemaal niet meer fijn, nee :( Het is nu zo fijn, omdat ik weet dat het weer weggaat. Maar als het nooit meer weg zou gaan zou ik het op een gegeven moment erg zat zijn. Wat rot voor je Maaike :(

   Verwijderen
  2. Fibromyalgie is een erg nare aandoening. Je weet ook nooit waar je aan toe bent, elke dag is het weer een uitdaging om je energie goed te verdelen en de spierpijn zo te aanvaarden dat je ermee om kan gaan. Nooit te voorspellen wanneer je wat kunt, elke dag weer een verrassing. Soms goed begin van de dag maar dag kan ook slecht beginnen en in de loop van de dag gaat het wat beter of andersom.

   Helaas wordt het nog steeds als een aandoening beschouwd die "tussen je oren" zit.

   Verwijderen
 6. Op zich voelt het niet fijn, maar ik beschouw het wel als bewijs dat ik iets gedaan heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent lekker bezig!
  Ik heb door de ME ook veel spierpijnen en het went nooit. ME lijkt wat dat betref op fybromyalgie. Spierpijn is voor mij dus een teken dat er iets mis is. Nu heb ik tegenwoordig minder pijnen en soms dus ook spierpijn van bewegen, in het begin moest ik er erg aan wennen dat dat dus normaal was. En inderdaad: spierpijn omdat je hebt bewogen is lekkere pijn, vooral omdat je weet dat je er iets voor deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad voelt spierpijn na een intensieve training als een voldoening. Maar die pijn vind ik verder niet echt lekker hoor! Ik gebruik zelf als ik last krijg gelijk Ice Power gel.. dan is het zo weg. Trouwens is deze gel ook geschikt oor mensen met reuma, las ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...