dinsdag 7 juli 2015

€2.000 bespaard door te kiezen voor iets minder luxe

Een paar weken geleden heb ik een offerte opgevraagd voor het vervangen van onze radiatoren. Dit zou ongeveer €2.500 gaan kosten, volgens hen. De hele aansluiting van de radiator zou dan vervangen worden en we zouden dan nieuwe radiatoren krijgen.

Dit vonden we best wel duur en daarom hebben we toch nog even verder gekeken. En hebben uiteindelijk besloten om voor de iets minder luxe oplossing te gaan, namelijk de bestaande aansluiting houden en op basis daarvan een nieuwe radiator uitkiezen. Uiteindelijk werd het er eentje van het merk Plieger. Hij is 20 centimeter lager dan de oude radiator en de helft minder breed.

Daarnaast hebben we ook zelf verder gezocht naar iemand die de radiator wilde plaatsen. Gister kwam er een loodgieter langs en die zei dat hij het voor €250 wel voor elkaar kon krijgen. Dit is dus ook een flinke besparing ten opzichte van wat we eerst zouden doen.

In totaal besparen we dus zo'n €2.000 ten opzichte van de offerte die we hadden ontvangen. Die kunnen we dan weer mooi uitgeven aan de nieuwe gordijnen en vloer die we ook nog willen aanschaffen. Wie weet lukt het dan toch wél om beide doelen te bereiken; zowel €10.000 op de spaarrekening aan het eind van het jaar als een woonkamer die helemaal af is :)

11 opmerkingen:

 1. Dat is een enorme besparing zeg! Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie oplossing! Houd je er trouwens wel rekening mee dat het kan zijn dat je ook iets aan de muur moet doen, omdat de nieuwe radiator lager en minder breed is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De radiatoren zitten voor een raam ;) Dus dat scheelt gelukkig :D

   Verwijderen
 3. Misschien is een rolluik aan de buitenkant van het raam een goede oplossing, dan zit je in de avonduren in de winter vrij en een rolluik is extra isolatie in zomer en wintet. Je bent dan geen extra ruimte binnen kwijt voor gordijnen. een leuk dun gordijntje volstaat dan voor overdag en de radiator kan de warmte goed kwijt. Maar ja, ik weet dat sommige mensen rolluiken aan een huis spuuglelijk vinden. Vind het zelf ook niet echt mooi, maar het is wel praktisch en zowel zon als kou werend, en je hebt nog een extra beveiliging tegen inbraak. Kan bovendien niet goed slapen zonder rolluiken, dan ben ik in de zomer maanden veel te vroeg wakker vanwege het licht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt herkenbaar, dat te vroeg wakker worden in de zomer! Wij hebben inmiddels verduisterende rolgordijnen en dan nog eens verduisterende gordijnen ook ;)

   Maar voor beneden en voor Tobias' kamer is dit inderdaad wel iets wat we overwegen, vooral vanwege de warmte in de zomer. Maarja, met een plat dat hou je het sowieso niet tegen

   Verwijderen
 4. Let je er wel op dat je over capaciteit hebt op je radiator aangezien dit een stuk zuiniger stoken is. Laat je hier in heel goed inlichten! Want in de kou zitten is niet fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, zeker niet :) We hebben ons laten voorlichten en het zelf ook nog uitgerekend, maar aangezien wij nooit warm stoken en daarnaast ook nog een houtkachel hebben, hebben we voor een iets lagere capaciteit gekozen dan geadviseerd. Maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen :)

   Verwijderen
  2. jullie hebben ook een hout kachel, wat fijn zeg. Wij zijn zelf bezig met een flinke opknap beurt in de woning, en vervangen de radiatoren ook ( en ketel) wij hebben wel gekozen voor over capaciteit, mede door dat we in een oud huis wonen. En Mijn lichaam door de reuma een extra graadje stoken wel kan waarderen is dit voor ons voordeliger op lange termijn.

   Verwijderen
 5. Zo zeg, dat scheelt nogal! Ik denk wel dat jullie op deze manier de doelen halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dati is nog een besparing, Wat fijn om je doelen te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk, zo'n oplossing! Slim om het zo te doen. Wij hebben nu een schilderklus waarbij we flink op de kosten konden besparen door meerdere offertes op te vragen.

  Weet je al wat je nu met de vloer gaat doen?

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...