maandag 6 juli 2015

18 cent rente ;)

Vanmorgen logde ik in op de ASN bank en zag dat er wel 18 hele centen rente waren bijgeschreven op mijn betaalrekening. ASN is namelijk een van de weinige banken die nog 0,6% rente geeft op de betaalrekening. En aangezien er tijdens onze vakantie wat geld op die betaalrekening stonden hebben we nu dus 18 cent rente gekregen.

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik hier heel erg blij mee ben! Ik zit alleen nog wel te twijfelen: zal ik het gebruiken voor een extra aflossing of zal ik het op de rekening laten staan voor het rente-op-rente effect? ;)
19 opmerkingen:

 1. Heb je 2 betaalrekeningen dan? Dan betaal je aan kosten (bv. Voor je bankpas) waarschijnlijk meer dan die 18 cent die je nu aan rente hebt ontvangen.
  Lekker een ijsje van gaan kopen, zou ik zeggen. Oh nee, dat lukt ook niet met 18 cent ;p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, klopt. We hebben een gezamelijke rekening en beide een eigen betaalrekening.

   Verwijderen
  2. Vind je dat niet zonde van al die kosten? Of houd je die bewust aan voor zakgeld?

   Verwijderen
  3. Aan de ene kant vind ik het inderdaad wel zonde. Maar we hebben het inderdaad voor zakgeld, en vooral Sander heeft het gewoon nodig dat zijn geld op een gegeven moment op is, want hij houdt niet zo goed bij hoeveel hij uitgeeft van zijn zakgeld ;)

   Mijn betaalrekening zit dan weer gekoppeld aan twee spaarrekeningen. Als we daar geld vanaf willen halen gaat dat via mijn betaalrekening. Verder gebruik ik hem heel weinig.

   Verwijderen
 2. Ik zou een dergelijk kapitaal denk ik verdelen: de helft als aflossing en de helft als soort investering voor rente-op-rente-effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las vanochtend dat de sns bank de hypotheekrente verhoogt. Jammer genoeg, lees ik nooit dat de rente op spaarrekeningen verhoogd wordt. Gooi die 18 cent maar gewoon in het potje voor leuke dingen. Aflossen is zeker in veel gevallen verstandig en ook gewoon nodig maar vergeet niet, als je het geld tenminste kunt missen, ook gewoon te genieten van het leven. Het leven gaat zo snel voorbij en is zo kort, vergeet ook niet te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een bedrag zeg! Even van genieten hoor van die rijkdom voor je het ergens voor gebruikt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Investeren dit kapitaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de 18 cent pinnen, in mijn badkuip leggen en dan baden in het geld! :D Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de SNS krijg ik ook rente op de betaalrekening. Er staat altijd zo weinig mogelijk op, alles wat "over" is sluis ik meteen over naar de spaarrekening. (wat nu qua rente niet zoveel uit maakt overigens). Wel kreeg ik... (tromgeroffel!)... veel en veel meer dan jij hebt gehad. Wel 2,30!!!!!!!!!! Ik stop het in de aflossing, zoveel is me al wel duidelijk. Dat zijn nog eens stappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto van Tobias.... Zijn haartjes zijn al goed gegroeid. Onze jongste was destijds ook zo'n wittekopje maar zijn haar werd later donkerblond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias wordt ook op sommige plekken al iets donkerder dan hij was.... Ben benieuwd op welke kleur het uiteindelijk uitkomt. Sander was ook witblond en nu meer peper en zout kleur.

   Verwijderen
 9. Leuke blog, vooral de reacties :-)
  Ik zou net als Ellen doen: pinnen, in je badkuip, en dan heerlijk baden in het geld :D
  Wel oppassen dat de centen niet door het putje verdwijnen ;-)

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Iedere cent een keer omdraaien, dan heb je zo 36 cent!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke reacties, mijn eerste lach van vandaag, dank :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mijn lezers hebben zeker weten humor, dat hebben ze wel bewezen :D

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)