maandag 13 juli 2015

40 dagen - the numbers!

Gister was de laatste dag van het Ninjamoeder kickstart programma dat ik heb gevolgd. Tijdens dit programma werkte ik samen met een aantal andere moeders aan een gezondere levensstijl met sporten, gezonder eten en tijd voor mezelf. Echt een totale gezondheids-make over dus. Na deze 40 dagen wil ik graag even met jullie terugblikken op hoe het is gegaan.

Gezonder eten....

Het gaat zeker wel beter met het gezonde eten. Ik heb wel eens een mindere dag ertussen zitten, maar over het algemeen kies ik voor gezondere producten. Het is me zelfs gelukt om een hele maand geen chocolade te eten! Een paar dagen geleden heb ik wel weer eens een reep gekocht, maar daarna ben ik niet direct weer teruggevallen in mijn oude eetpatroon. Dit gaat dus echt stukken beter!

Het enige dat het wel lastig maakte was de hoeveelheid BBQs die ik de afgelopen maand te verduren heb gehad ;) We hadden de BBQ voor Sanders werk, Sanders verjaardag, mijn moeders verjaardag én mijn zusjes verjaardag. Elke keer als ik het gewicht van de vorige BBQ eraf had kwam er alwéér eentje aan! 

Toch ben ik wel erg tevreden over hoe het is gegaan. 

Sporten

Het sporten is iets waarin ik mezelf echt heel erg heb verbaast! Ik had niet verwacht dat ik de discipline kon opbrengen om elke week 3 keer 20 minuten te gaan sporten. Maar het is me gelukt en daar ben ik erg trots op! Ik ben ook zeker wel van plan om dit vol te blijven houden. Ik heb veel kleine overwinningen gehad op het gebied van sporten:
 • Plank-oefening kon ik eerst nog geen halve minuut volhouden. Nu doe ik het soms 90 seconde!
 • In het begin kon ik niet opdrukken, nu wel!
 • Ik heb nu voelbare spieren in mijn armen. Erg leuk!
 • Minder "dril-pudding" op mijn benen en buik ;) 
Ook op dit gebied ben ik dus erg tevreden.

Verder motiveerden Yousra en mijn mede-cursisten me ook om een Fitbit te kopen. Hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad, ik ben er nog steeds helemaal verknocht aan en gebruik hem dagelijks!

Tijd voor mezelf

Tijd voor mezelf had ik sowieso niet zoveel moeite mee. Als Tobias slaapt neem ik altijd wel even wat tijd voor mezelf. Toch ben ik er wel bewust mee aan de slag gegaan om deze tijd voor mezelf wat efficiënter te benutten om écht tot rust te komen. 

Daarnaast heb ik deze maand ook Marie Kondo opgepakt. Niet omdat dat van het programma moest, maar omdat ik een cadeautje voor mezelf mocht kopen en dat werd dus haar boek! Ook hier ben ik tijdens de tijd voor mezelf mee aan de slag gegaan, omdat ik dankzij de opdrachten erachter kwam hoeveel energie het van mij slurpt om zo ongeorganiseerd door het leven te gaan. 


De cijfers....

En dan nu: de cijfers! Tijdens het kickstart programma:
 • Ben ik 2,5 kilo afvallen!
 • Zette ik in totaal 477.691 stappen!
 • Liep ik dus 379 kilometer in totaal!
 • Liep ik 600 keer de trap op!
Ik ben dik slank tevreden! :)

12 opmerkingen:

 1. Netjes gedaan.

  Wat eet je tijdens de BBQ? Ik eet heel weinig koolhydraten en vermijd brood en aardappel, aangezien jullie veel vegatarisch eten zullen er meer groentespiesjes ijn, probeer het daarbij te houden een een minder calorierijke saus te kiezen, meestal de rode.

  Ik ben vleeseter en houd het dus voornamelijk daarbij. Als er iets aan een spies zit wat ik niet wil, laat ik het gewoon liggen. Van de buitenstaanders die dat raar vinden heb ik geleerd me niets meer aan te trekken, is soms lastig dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanalles eigenlijk. Denk dat het vooral de hoeveelheid is die me parten speelt...

   Verwijderen
  2. Ja maat houden is moeilijk altijd, kleine stapjes door bv maar de helft aan koolhydraten te nemen. Dan geniet je nog steeds en kan wel van alles eten. Succes met de stapjes!

   Verwijderen
 2. Dat doe je goed! Naast de kilo's die eraf zijn, voel je je vast ook een stuk fijner. Ga je het gezond leven ook blijven doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! :) Ik ben zó blij met het (eind)resultaat, dat wil ik graag behouden en eventueel verbeteren....

   Verwijderen
 3. Leuk hè de Fitbit. Ik ben heel tevreden met die van mij - marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen dat de omslag er is en dat je zelf tevreden bent met hoe het gaat. Het doet mij inzien dat elk stapje er een is. Het geeft mij stof tot nadenken omdat ik die kleine stapjes vaak vergeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent goed bezig geweest hoor! En 90 seconden planken doe ik je écht niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsjonge dat heb je goed gedaan zeg! Geweldig dat je ook zoveel resultaat ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook een fitbit-junkie :D. Wel aan de prijs, maar ik had eerst een simpele stappenteller van 10 euro. Na een hele middag wandelen in de bossen (zeker 12 km), beweerde dat ding dat ik 2500 stappen gezet had die dag. Dus, Fitbit it is :D
  Mijn vriendinnen en ik jutten elkaar op met de stappen per dag, dat motiveert heel goed. Ik ging al haast nooit met de lift (binnen de redelijke 5-6 verdiepingen), maar nu zeker niet meer. Ik loop nog een extra blokje om 's avonds als ik veel gezeten heb overdag en ik ben me er vooral steeds sneller van bewust als ik wéér in een stoel zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat goed bezig! Ik doe het je écht NIET na! Hoewel ik als school weer begint het ook wil gaan oppakken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...