zondag 23 augustus 2015

De planning voor het achtbaan testen

Op dit moment weet ik helaas nog totaal niet wat de bedoeling is met het achtbanen testen. Ik weet dat ik vrijkaarten krijg, maar ik weet bijvoorbeeld nog niet op welke termijn alles getest moet zijn. Best lastig, vind ik, want ik plan dingen graag op voorhand goed in.

We hebben wel alvast wat dingen uitgezocht over de verschillende parken en kwamen tot de conclusie dat sommige parken wel erg slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Vooral toverland spant de kroon; in het weekend moet je een uur van tevoren een bus bellen! Maar goed, misschien maken we dan een uitzondering en verblijven 1 nacht in een hotel.... Of zou het park vanaf het station ook per fiets zijn te bereiken?! Zulke dingen moeten we dus nog allemaal uitzoeken!!

Ik heb ook gelijk een vraagje: welke van deze 7 pretparken vinden jullie geschikt met kleine kinderen??

- Efteling
- Walibi
- duinrell
- toverland
- Slagharen
- Hellendoorn
- drievliet

14 opmerkingen:

 1. efteling (sprookjesbos! zorg dus voor iemand die bij tobias kan blijven of ga om en om de achtbaan in.. de baron heeft een single rider ingang ;) nog wel lange wahctrij, maar korter dan de normale!)

  drievliet misschien ook ? wat meer kinderattracties.. maar meeste attracties sowieso vanaf 90 cm..geen idee hoe groot tobias is ?

  toverland t meeste vanaf 1 meter volgens mij, maar sowieso een prachtig park! met ook een doolhof en speeltuin, binnenspeeltuintje etc. rest weet ik even niet ;) allemaal wel geweest (behalve drievliet) maar sommige lang geleden en dan niet met kleine kids :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan mij heb je niets, in geen enkele ooit geweest en ik woonde op 2 km van Drievliet.

  Ik hou er totaal niet van, ook vroeger al niet en toen mijn dochter opgroeide kon ik dat altijd aan anderen overlaten die wel graag gingen en waar zij mee mocht. Heb zelfs wel eens voor andere moeder en vriendinnetje alles betaald omdat ze zelfnet gescheiden was en weinig had, iedereen blij.

  Ging wel graag naar dierentuinen daar woonde ik dan in Amsterdam vlakbij. Daar nam ik andere kinderen dan weer graag mee naar toe die dat niet kenden.
  n

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon in de buurt van Toverland 20 km ongeveer. Ik kom er ongeveer 1 keer per jaar met mijn neefjes sinds ze geboren zijn. Ze zijn nu 9 en 12. Ik vind het juist voor peuters ook erg leuk. Zeker als ze wat durven kunnen ze echt in heel veel dingen. Maar dat geld voor bijna alle parken dat het ook af hangt wat een kind durft. Toen ze 2 en 5 waren gingen wij in de draaiende theekopjes, wildwaterbaan, achtbaan en bobbaan bijvoorbeeld. Maar ook hebben ze uiteraard peuterhoek en speciale kinderattracties. Vanuit station is denk ik km of 7-8 fietsen naar Toverland. Mocht het mij uit komen dan wil ik jullie best op de heenweg van station naar Toverland brengen tegen vergoeding van benzinekosten (ongeveer 4 tot 5 euro). Ik kan in 15 minuten ongeveer bij dat station zijn. Terugweg is denk ik niet z'n probleem met het 1 uur van te voren bellen. Geef maar als je dit wil. Efteling is ook leuk met peuters. Hier ben ik ook vaker geweest met de boys. Andere parken weet ik niet. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind alle pretparken uit dat lijstje wel geschikt voor kinderen alleen Walibi niet daar moeten ze echt wat ouders voor zijn.
  Mijn eigen kinderen vonden zo tussen 6-11 jaar Slagharen helemaal te gek.
  De Efteling kan op iedere leeftijd wel.. uitgezonderd de acht banen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toverland is denk ik wel heel geschikt met kleine kinderen. Ik woon er niet zo ver vandaan. Maar het mooiste blijft toch de Efteling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen Walibi echt niet. Slagharen en Hellendoorn zou kunnen. Rest is een aanrader met jonge kinderen en ben ik zelf ook geweest met lidstaten onder de drie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind geen enkele, op misschien Toverland na, geschikt voor kinderen van Tobias zijn leeftijd. Wij hebben dit jaar voor het eerst ook onze dochter (nu 3) meegenomen naar J.ulianatoren waarbij we dan ook gelijk een abonnement van hebben afgenomen. We zijn al heel vaak geweest en ze vind het geweldig maar ik weet zeker dat wij er voorgaande jaren lang niet zo van hebben genoten met de zoon als zij mee was geweest. Voor heel veel attracties zijn ze gewoon te klein of te jong.
  Als ik zo'n actie had gewonnen had ik oppas geregeld, je gaat toch het liefst ook met zijn 2en in zo'n achtbaan om ervaringen te vergelijken en een goed oordeel te geven en met een kind erbij vind ik het allemaal maar onhandig.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor de leeftijd van Tobias is de Efteling het leukst. De rest pas vanaf een jaar of 5. En Walibi vind ik meer vanaf een jaar of 10.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vor kinderen jonger dan 4: geen enkel van deze hier bovengenoemde. Sprookjesbos in Enkhuizen. Het is echt nog niet aan ze besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja sprookjesbos is echt een hit bij kinderen, alleen tja daar is geen achtbaan ;)

   Verwijderen
  2. Wel, je hebt daar de rupsbaan. ;)

   Verwijderen
 10. Alles behalve walibi. Daar moeten ze echt wat ouder voor zijn en tikibad in duinrell is ook niet echt geschikt voor tobias. Leuker als hij ouder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toverland. Vonden wij een eeg verzorgd park met vriendelijk personeel en voor alle leeftijden is er wel wat leuks! Succes met testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien een idee om een aantal parken met Tobias te bezoeken en een aantal niet, zodat je naar zoveel mogelijk verschillende parken kunt. Walibi is bijvoorbeeld erg leuk, maar niet geschikt voor kleine kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...