maandag 3 augustus 2015

Maandmenu voor Augustus

Het is ons vorige maand goed bevallen om een maandmenu te maken. Dat gaan we deze maand dus weer doen!
Het is me wel goed bevallen om voor elke dag van de week een soort thema te doen, dus dat wil ik er wel inhouden.

Maandag = ovenschotel
Dinsdag = restjesdag
Woensdag = kookboekendag
Donderdag = iets met peulvruchten of bonen dag ;)
Vrijdag = patatdag
Zaterdag = soepdag
Zondag = uitgebreid koken dag

Woensdag is dus kookboekendag. Op die dag ga ik iets maken uit een kookboek, want ik heb best veel kookboeken, maar ik gebruik ze eigenlijk maar weinig. Daar wil ik verandering in brengen door elke woensdag uit een kookboek te koken!


  1. Eten in de sauna
  2. Eten bij Walibi
  3. Quiche - recept
  4. Restjesdag
  5. Risotto met wortel en tuinbonen - recept uit kookboek Veggie!
  6. Linzensalade
  7. Patat
  8. Tomatensoep
  9. Vegan Turkse pizza - recept van de Groene meisjes
  10. Lasagne - recept 
  11. Restjesdag
  12. Driedubbele tomatenrisotto - recept uit het kookboek 500 vega gerechten
  13. Chili sin carne met rijst
  14. Patat
  15. Gevulde bonen groentensoep
  16. Courgette bolognese - recept van Mamaliefde
  17. Mousakka
  18. Restjesdag
  19. Triple cheese mac - recept uit het kookboek Carb lovers cookbook
  20. Wraps met bonen
  21. Patat
  22. Bloemkool cremesoep
  23. Canelloni met spinazie en champignons
  24. Aardappel anders
  25. Restjesdag
  26. Pasta met spinazie en tomaatjes - recept uit het kookboek Carb lovers cookbook
  27. Gebakken aardappeltjes met sla en een bonenburger
  28. Patat
  29. Courgette-preisoep
  30. Risotto met zoete aardappel

11 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee: zo'n kookboekdag. Dat moet ik misschien ook maar eens invoeren, want nu staan die boeken alleen maar stof te verzamelen op de kast ;-)
    Bedankt voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit.
    Op de dag van bv aardappel anders. Is dat t enigste wat je dan eet? En met een soepdag...eet je er dan brood bij ofzo? Anders lijkt het mij zo weinig.
    En eet de kleine man ook dingen als bloemkool en linzensalade en bonen? Hier nml een 2 jarige die niets meer wil eten savonds

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij soep eten we inderdaad vaak (stok)brood. En door aardappel anders doe ik ook altijd een groente, alleen wacht ik even af welke groentes er die week in de aanbieding zijn en dat doe ik er dan doorheen ;)

      Tobias is dol op bonen gelukkig! Maar er zijn ook een hoop dingen die hij dan weer niet lust.... Het blijft altijd een verrassing of hij goed mee-eet of niet...

      Verwijderen
    2. Aardappel anders kan je ook lekker zelf maken. Is recept uit kookboek geschreven door Jeroen Krabbe en Marjan Berg in de 80er jaren. 1,5 kilo aardappelen in dunne plakjes snijden en in ovenschaal doen, paar teentjes knoflook erover uitknijpen,1 l. melk en 1-2 eieren goed roeren en erover. Moet ongeveer half onder staan, zout, peper en nootmuskaat erover en in de oven -eventueel klontjes boter- en 45-60 min op 250 gr.
      Erg lekker en zonder troepjes en teveel zout.

      Verwijderen
    3. Oh, dat boek dat heb ik, het Bezuinigingskookbiek heet het :) Ik ga het recept eens opzoeken

      Verwijderen
  3. Wat leuk dat je ook een recept van mij gaat proberen. Tip: in de commentaren staat een hele goede tip om de courgette een beetje smaak te laten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor mij werkt het niet, dit soort planningen. Ik houd me er namelijk nooit aan ;-)

    Maar er is wel een tijd geweest waarin ik die structuur nodig had. Gelukkig ligt die tijd inmiddels heel ver achter me. Ik was toen aan het opklimmen uit een depressie. Op het dieptepunt at ik helemaal niets meer. Ik viel in rap tempo af en ik stond er wel alleen voor met een klein kindje. Ik heb toen geprobeerd om mezelf bij mekaar te rapen en ik ging ouderwets eten volgens het schema 'woensdag gehaktdag, vrijdag visdag', etc. (Het is al zo lang geleden, dat ik al niet meer weet wat er nou precies op welke dag gegeten wordt, maar je begrijpt wat ik bedoel.)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit soort planningen werkt voor mij ook niet, maar het klinkt (als het wel voor je werkt) wel als een ideale manier om wat extra variatie aan te brengen in je eetpatroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een goed idee om thema's aan de dagen te hangen. Ik zit hier met 3 op redelijk hoog niveau voetballende kinderen met bijbehorende trainingen. En dan loop je te hannessen met het eten. Ik heb komend seizoen de luxe dat ze allemaal op maandag en woensdag trainen (ipv alle dagen van de week wel iemand), dus ik had al heel veel gerechten verzameld die ik vroeg kon maken, maar wel later nog kon eten. Ik ga ze nu koppelen aan jouw thema's. Ipv kookboek ga ik 'iets nieuws' doen. Ik heb weinig kookboeken, haal het meeste van internet.

    Misschien een tip: ik heb op blaadjes de gerechten geschreven waarvan ik weet dat ze bijvoorbeeld snel klaar zijn, Vega, pasta, makkelijk, altijd goed etc. Als ik echt niks meer kan verzinnen,pak ik die erbij.

    Groetjes,
    Ilse (al een tijdje lezer, nu voor het eerst reagerend, leuk blog!!)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier een weekmenu-fan. Weet zaterdags al een week vooruit wat ik eet and I love it. Wel zorg ik ervoor dat ik maar één P in de week heb (dus of patat, of pasta, of pannenkoeken/poffertjes). Om het een beetje gezonder te houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)