zaterdag 5 september 2015

Verven / schilderen

Vandaag deden we een "even tussendoor" project. Namelijk het schilderen/verven* van de woonkamer. Lekker dom, maar we hadden er dus niet aan gedacht dat het misschien wel een handiger volgorde was om eerst te verven en daarna pas het laminaat erin. Gelukkig kwamen we net op tijd tot dat besef en dus werd er vanmorgen verf uitgezocht en vanmiddag druk geverfd. Het is nog niet helemaal af, maar ik ben nu al superblij met het tussenresultaat! Morgen zal ik een betere foto proberen te maken, bij daglicht is de kleur nog wel wat mooier.* Is het nou schilderen of verven? Ik twijfel altijd tussen die twee!! Het heet verf bij de Gamma, dus ik neem aan verven, maar aan de andere kant heet iemand die verf gebruikt dan weer een schilder.... Dus ik weet het niet!! ;) Streep maar door wat niet van toepassing is.

5 opmerkingen:

 1. De professionele schilder spreekt van `schilderen`. De leek gebruikt vaak het woord verven
  Gevonden op http://www.goedhuysverf.nl/content/58-verf-abc :)

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is ook een beetje moeilijk Daan, ik dacht dat een schilder verft en een kunstenaar een schilderij schildert. fijn weekend en succes met de "ververij".Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buiten laat je de boel schilderen door schilders.
  Binnen verf je

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze buurman die een schildersbedrijf heeft (en ook bij ons de buitenboel doet) heeft op zijn auto staan. "verven kan iedereen, schilderen is vakwerk". Vind ik wel een mooie.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Erg benieuwd naar het eindresultaat van je huiskamer straks!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)