zaterdag 12 september 2015

Walibi Holland

Vandaag ben ik met mijn schoonzusje naar Walibi Holland geweest. Het was een pittig dagje. Mijn schoonzusje heeft namelijk Asperger en het is een schat van een meid, maar soms wel heel erg vermoeiend. Waar andere kinderen / tieners vaak wel doorhebben dat ze te ver gaan met dingen, heeft zij dat niet zo. Bij haar moet je echt keihard je grenzen aangeven en als je dat niet doet dan loopt ze echt over je heen. En aangezien ik juist best wel een softy ben die dingen juist het liefst heel subtiel laat merken was dit soms best wel moeilijk. Maar gelukkig heeft zij wel een heel leuke dag gehad en dat vind ik wel belangrijk.

Qua budget was het allemaal iets duurder dan ik had gepland. Ik had eigenlijk verwacht dat mijn schoonzusje ook wel drinken en eten mee zou krijgen, maar ze had alleen koekjes en een pakje drinken bij zich. Ik had zelf juist allemaal broodjes bij me die ik best met haar wilde delen, maar ze had geen honger zei ze. Maar wel op een gegeven moment elke keer vragen om churro's en dergelijke. Uiteindelijk heb ik haar maar €10 gegeven voor eten, kon ze zelf wat kopen en hoefde ze niet elke keer aan mij te vragen als ze iets wilde. Bovendien was het voor haar dan ook afgekaderd: op = op. (Al probeerde ze me nog wel 25 cent af te troggelen aan het eind van de dag en was ze wel wat sip dat ze geen souvenir kon kopen, maarja.) (Die twee dingen staan los van elkaar trouwens, het was niet zo dat ze geen souvernir kon kopen omdat ik haar geen 25 cent wou geven.)

Qua achtbanen. Tsja, wat zal ik zeggen? ;) Ik heb inmiddels blauwe plekken op mijn schouders en knie. Niet echt comfortabel sommige achtbanen in Walibi! Alleen de Goliath en de El Condor vind ik echt leuk, de andere achtbanen vind ik eigenlijk maar nare snotdingen. Vooral de Express, waar we dus wel 4 keer in zijn geweest :/

Weten jullie nog dat stukje dat ik schreef over dat ik te oud werd voor achtbanen? Nou, dat valt dus eigenlijk wel mee. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik te oud ben geworden voor Walibi.... Maar voor bijvoorbeeld een rondje in de Baron ben ik absoluut nog wel te porren! Ik hou gewoon wat meer van kwaliteitsachtbanen! ;)


8 opmerkingen:

 1. Het klinkt of je zelf niet zo'n fijne dag hebt gehad. Volgende keer met iemand anders gaan. Met iemand waarmee je meer op 1 lijn ligt.

  Walibi is ook niet aan mij besteed. Eigenlijk nooit geweest. Het is teveel hetzelfde en ik word misschien ook wel een oude muts.
  :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog nooit in Walibi geweest - volgens mij is dat niet dikke-mens-vriendelijk, dus skip ik dat expres. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind walibi echt een tienerpretpark. Ik ga er ieder jaar heen met de leerlingen van school, maar ik zou er zelf geen kaartje voor kopen. De Efteling daarentegen. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoon is helemaal wild van Walibi. Hij is bijna 16. Van de zomer kon ik via mijn werk kaartjes kopen voor Walibi en gingen we voor weinig met het hele gezin. Ik ga alleen voor de fotomomenten hihi. Het park was wel mooi verzorgd vond ik. Ook voor dochter van 10 was er genoeg te doen. Niet mijn cup of tea ik hou meer van de fata morgana achtige attracties, maar voor jonkies heel leuk. Volgend jaar zet ik zoon wel af met een vriend.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zusje ( 10 ) en ik (12 )vinden de achtbanen in Walibi geweldig. Vraag mij echt af of jij niet door een gekleurde bril bent gaan kijken door de ballast van je gezelschap. Wil je betrouwbaar parken kunnen meten dan moet je nu eigenlijk alle parken met haar af. Tenminste dat leren wij ,kinderen in VWO 1, bij Wetenschapsorientatie. Kloppen je metingen wel wanneer je aan je meetinstrument gaat schuiven?

  Gr. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag, X ;) Ik denk dat het wel mee zal vallen, want ik ben een paar weken geleden toevallig ook met mijn man naar Walibi geweest en toen vond ik het ook al geen fijn park meer. Toen ik jouw leeftijd was vond ik het inderdaad ook helemaal geweldig, maar ik denk dat ik er gewoon iets te oud voor ben geworden ;)

   Verwijderen
 6. Ik hou van Walibi, maar ik ben ook 14. Ik ga er donderdag voor de 6e keer heen voor hij sluit :0

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn onder de mensen met Asperger ook softies hoor...je hebt nl de stille types(aloof) en de drukke types(activve but odd)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)