donderdag 26 november 2015

Onze top 5 uitgaves in November

Net als vorige maand wil ik ook deze maand weer een overzichtje geven van onze 5 grootste uitgaves. De inkomsten lagen een stuk hoger, want er kwam een salaris bij en ook ontvingen we kinderopvangtoeslag. Daarentegen lagen de kosten natuurlijk ook een stuk hoger!


 1. Kinderopvang. 21,4% van onze uitgaves werden besteed aan de kinderopvang. Dit gaat dan om de bruto kosten. Als we de kinderopvangtoeslag hier vanaf trekken komt het gelukkig een stuk lager uit, namelijk op 8,5%.
 2. De hypotheek. 19,2% ging naar de bank aan rente en aflossing voor de hypotheek. Dit is een daling ten opzichte van vorige maand, maar dat is dus helemaal te wijten aan de kinderopvang, want we betalen nog precies evenveel.
 3. Uitstapjes - 12%. We hebben deze maand dus best veel geld uitgegeven aan leuke dingen doen. Er was ook veel te vieren; een nieuwe baan, een rijbewijs, door de proeftijd heen.... We zijn eigenlijk een beetje téveel losgegaan deze maand. 
 4. Boodschappen - 9,7%. Je zou verwachten met al dat uit eten gaan dat dit wat lager zou zijn, maar ook aan de boodschappen hebben we veel geld uitgegeven! 
 5. Flexgeld - 5,9%. Flexgeld is een beetje ons "afvoerputje"; dingen waar we geen speciale categorie voor hebben vallen hieronder. Zo kochten we een fietszitje voor Tobias en moest Sanders rijbewijs betaald worden. Dit soort eenmalige uitgaves betalen we dan van het "flexgeld".
Volgende maand wil ik het écht beter gaan doen met de boodschappen. Dat zei ik vorige maand ook al, ik weet het! Maar ooit moet het toch wel weer lukken, toch? :)


Edit: het sparen was trouwens ook 6,1%, maar omdat dit verdeeld zit over verschillende spaarpotjes staat het niet in deze lijst. 

6 opmerkingen:

 1. Ben je er nu al met al financieel op vooruit gegaan met je baan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Halverwege december kom ik daarop terug :)

   Verwijderen
  2. Halverwege december kom ik daarop terug :)

   Verwijderen
 2. Mooi lijstje! Misschien handig om ook bij te houden hoeveel je spaart? In percentages dan? Dat lijkt me ook wel een interessante maatstaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens de statistieken zijn mensen normaal gesproken rond de 30% kwijt aan woonlasten. Dus dan zitten jullie wel lekker met maar 20%. Of gaf deze maand een vertekent beeld?

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...