vrijdag 22 januari 2016

5 redenen waarom ik Ronnie de Robot nu al helemaal geweldig vind

Daar was ie dan eindelijk: onze robotstofzuiger! Helaas moesten we direct de deur uit nadat we hem in ontvangst hadden genomen, maar inmiddels hebben we hem opgeladen en dus ook al in actie gezien. Het was de bedoeling om hem eerst een keer uit te proberen voordat we zouden beslissen of we hem zouden houden, maar hij is nu halverwege zijn rondje en ik weet het zeker: het is liefde op het eerste gezicht tussen 'Ronnie' en mij....

Omdat hij ook onder het lage tafeltje stofzuigt

Heerlijk! We hoeven de tafel niet meer van zijn plek af te halen om ervoor te zorgen dat het echt schoon is onder de tafel. (Mijn zusje denkt nu: alsof je dat ooit deed.... ;) ) Ronnie duikt zonder moeite onder de tafel om het schoon te maken. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de bedden! Wat een luxe :)

Omdat hij een speciale functie heeft om één vierkante meter schoon te maken

Ideaal voor al die kruimels die zich elke ochtend verzamelen onder de eetstoel van Tobias! Geen gezeur meer met een kruimeldief, maar gewoon even Ronnie zijn werk laten doen op die specifieke plek. 

Omdat ons vloerkleed schoner dan ooit is!

Het vloerkleed is inmiddels schoner dan het in de afgelopen jaren is geweest. Ik durf zelfs te beweren dat het er weer als nieuw uitziet. Kortom: deze stofzuiger maakt blijkbaar beter schoon dan onze gewone stofzuiger (of is in elk geval geduldiger om gewoon door te gaan tot het schoon is!!)

Omdat het stiekem heel vermakelijk is om te kijken hoe dat ding in het rondrijdt

Het is eigenlijk een soort van entertainment om te kijken hoe die robotstofzuiger door het huis rijdt en commentaar te geven op zijn manier van schoonmaken en rondrijden. Bij Sander mag ik dat nooit doen, maar Ronnie kunnen we lekker samen becommentariëren. 

Omdat zelfs Sander overtuigd is!

En geloof me: Sander was echt enorm sceptisch over robotstofzuigers! Dat hij erin gelooft dat het écht werkt betekent dus voor mij ook dat het écht een goed ding is.  En dat is het ook: hij loopt niet vast, hij komt zelfs tussen de stoelpoten door om onder de tafel schoon te maken.... Ik heb nog geen nadelen gevonden!

24 opmerkingen:

 1. Hoe maak je hem schoon? Er zal geen zak of zo in zitten neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit een speciaal uitneembaar vakje in waar hij al het stof in verzamelt. Die kun je eruit halen en leeggooien. :)

   Verwijderen
 2. Duurt het heel lang voorďat hij een grote kan er klaar heeft? In is dan ook alles gedaan en mist hij geen stukken? Klinkt erg interessant want ik heb een hond en stofzuigen is voor mij heel zwaar dat doet mijn man. Maar dit zou erg handig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was met onze huiskamer in ongeveer anderhalf uur klaar. Hij heeft wat kleine stukjes gemist, maar niet storend. En als je natuurlijk elke avond dat ding laat stofzuigen zal er ook minder snel stof de hoeken inwaaien, omdat er gewoonweg minder stof ligt :D

   Verwijderen
  2. Da's nog best een tijdje. Maakt ie veel geluid? Ik weet dat je m kan programmeren, zodat ie stofzuigd als je weg bent, maar 1,5u stofzuigherrie als ik thuis ben, lijkt mij minder fantastisch

   Verwijderen
  3. Wij sluiten m snachts op in de woonkamer, de rest doe ik/hij overdag kamer voor kamer

   Verwijderen
 3. Mijn zus had vroeger een robotstofzuiger en globaal gezien was ze daar niet zo tevreden over omdat de stofzuiger niet tot in de hoekjes van de kamer, hoekjes aan meubels kon stofzuigen ondanks er van die kleine borsteltjes opzij stonden om het vuil weg te vegen zodat het kon opgezogen worden. Haar stofzuiger reed zich meermaals vast onder het bed, zetel, kast en raakte dan niet meer vooruit noch achteruit. Ze heeft die stofzuiger op de duur weggedaan en hem vervangen door een gewone dyson.
  Onze zoon heeft ook een robotstofzuiger gehad om de bovenverdieping te stofzuigen en die robotzuiger is eens gewoonweg van de trap gedonderd (ondanks er in de handleiding stond dat de stofzuiger stopte aan trappen en dan terugreed in de richting van waar die kwam)
  Ikzelf zou niet voor zo'n stofzuiger zijn want die kan misschien wel onder de tafel stofzuigen maar als alle stoelen aan tafel staan aangeschoven kan die toch niet tussen al die stoel- en tafelpoten doorrijden om te stofzuigen.
  Ik denk dat dergelijke stofzuiger goed is voor een oppervlakkige stofzuigbeurt maar dat die een grondige stofzuigbeurt niet kan vervangen. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dan wel benieuwd welk merk je zus en zoon hadden... Ik ben in elk geval heel tevreden over de Roomba en heb niet het idee dat ie alleen oppervlakkig stofzuigt en hij komt ook prima tussen de stoelpoten.

   Verwijderen
 4. Klnkt heerlijk! Helaas hebben wij in dit huis een berg drempels... kan hij daar ook wat mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het ligt er er een beetje aan hoe hoog de drempels zijn. Kleine drempeltjes pakt ie wel in elk geval. En hij duwde zichzelf ook over de dwarslat van onze Poang heen. Dus het is opzich best een krachtpatsertje / rauwdouwer ;)

   Verwijderen
 5. Leuke gadget maar een robozuiger zal nooit de stofzuiger kunnen vervangen en is heel beperkt en is duur in aanschaf en ook heeft veel onderhoud nodig.

  Nee, ik had die centen in het dak gestopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heeft een robotstofzuiger voor onderhoud nodig?

   Verwijderen
  2. Je moet na elke schoonmaakbeurt controleren of er geen haren of stof in de borsteltjes zijn gekomen. En of de sensor schoon is. Doordat mensen dat niet doen vallen die dingen wel eens van de trap af, want dan is de sensor niet schoon en registreert dus het randje niet.

   Het valt dus enorm mee met onderhoud.

   Verwijderen
  3. Ah okee duidelijk! Valt inderdaad wel mee!

   Verwijderen
  4. dagelijks legen want stofopvang is erg klein.

   Verwijderen
 6. Ik heb een aantal kasten die aan de zijkant ong. 10 cm van de muur staan, mijn banken staan ook zo ongeveer 10cm van de vloer, ik heb een salontafel in een hoek tussen de banken staan, ik denk toch niet dat een robot daar allemaal bij kan. En boven je hoofd zal hij ook niet kunnen zuigen, denk aan stofdraden en spinrag aan het plafond en gordijnrails. Dit zijn allemaal dingen die ik meteen meeneem als ik zuig, dus als ik dat nog apart moet gaan doen kan ik net zo de vloer ook meteen zuigen denk ik dan. Maar evengoed wens ik veel plezier van je robot, als het voor jou werkt is het goed toch. L.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaa dat is ook mijn held, al heet hij hier Wall-e ;-)
  Tapijt doet hij hier oppervlakkig, en ik doe 1x per maand ofzo even met de gewone stofzuiger de hoekjes waar hij niet komt. Wat ik ook ideaal vind is de timer, smorgens dus een schone woonkamer!
  Let wel goed op met snoertjes, daar verslikt ie zich makkelijk in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nadelen.. zo'n ding zuigt speelgoed op van de kinderen omdat hij geen onderscheid kan maken tussen vuil en speelgoed ;)
  maar verder lijkt het me ideaal idd :D gelukkig een huishoudelijke hulp die 1x per week heel t huis stofzuigt en zelf elke dag met een veger of stofzuiger (meerdere keren per dag helaas) ach..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je er blij mee bent.
  Straks ook handig voor na de operatie.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi dat het tot nu toe zo'n goede koop blijkt te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. fijn dat hij goed bevalt!
  en ik vind dat je m wiebeloogjes moet geven :p

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ik zou ook wel echt graag zo'n robot willen! Niet ter vervanging van een gewone stofzuiger maar meer als aanvulling. Ik ben benieuwd of hij so goed blijft bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ronnie Robot lijkt mij ook wel grappig; ik denk alleen dat het hier thuis juist niet handig is in verband met de drie verdiepingen. Ronnie zou hier binnen no time ook van de trap afvallen, denk ik. Hier voorlopig nog maar even met de gewone stofzuiger of stoffer en blik aan de gang.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...