donderdag 21 januari 2016

Besparing op de offerte

Gister zijn er nog 3 bedrijven langsgeweest om op het dak te kijken. Wel een gek dagje, dus. De hele dag was ik thuis om elke keer maar weer het lek te laten zien en een praatje te maken met de dakdekkers. Je merkt wel heel duidelijk verschillen tussen hoe ze het aanpakken. De één neemt heel lang de tijd, de ander geeft eigenlijk helemaal geen informatie. Ook qua prijs en uiteindelijke oplossing wijken ze nogal van elkaar af.

Uiteindelijk liepen de prijzen uiteen van €1.300 tot €8.000. Natuurlijk krijg je voor die €8.000 wel een stuk meer werkzaamheden, maar het verschil was wel enorm groot, natuurlijk!!

Gisteravond hebben we de offertes naast elkaar gelegd en eens goed met elkaar vergeleken. En hebben uiteindelijk gekozen voor het bedrijf waar we beide het beste gevoel bij hadden. Namelijk een van de bedrijven die vanmorgen is langsgeweest en die de werkzaamheden voor €4.500 gaat doen. Dit is dan inclusief dak-isolatie. Volgens Milieu Centraal is het rendement van een investering in dakisolatie 9%, dus dat vinden we zeker wel de moeite waard. Bovendien is het momenteel ook echt heel lastig warm te krijgen boven en is het in de zomer ook echt bizar warm. Dus hopelijk helpt de isolatie gewoon heel goed!

Uiteindelijk zijn we dus alsnog wel €1.500 meer kwijt dan we hadden gebudgetteerd, maar dit valt natuurlijk enorm mee vergeleken met die €5.000 die we eerst boven het budget zaten.

Zo, en dit is voorlopig even het laatste dat jullie horen over ons dak ;)

10 opmerkingen:

 1. Heb je er al aan gedacht om de lekkage aan de verzekering te melden???
  Misschien krijg je daar wel iets van vergoed?

  Hartelijke groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scheelt wel veel.

  En ik zou toch nog maar eens de opstalverzekering checken: http://financieel.infonu.nl/verzekering/120363-lekkage-en-waterschade-wat-betaalt-de-verzekering.html

  Kan me eigenlijk niet voorstellen dat er geen verzekeringswerk tussen zit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verschil in prijs zeg! Maar wel heel fijn dat jullie nu een betere offerte hebben gekregen ten opzichte van de eerste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip van die verzekering, volgens mij is dat inderdaad gewoon gedekt.....

  Mijn complimenten dat jullie ervoor gekozen hebben om niet alleen naar prijs te kijken. Ik hoop dat je inderdaad op den duur deze investering terugverdient. Ik heb regelmatig gelezen dat verduurzamen van je woning één van de beste investeringen is die je kunt doen, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zei dat ze het al gecheckt bij de verzekering toen ik het de vorige keer aangaf. Maar ik heb nu 2x waterschade gehad buiten mijn schuld om, en beide keren zijn de schadeposten van ruim 2.000 euro betaald door de verzekering. Dus ik zou het gek vinden als er niks gedekt is, dat kan eigenlijk alleen als er geen verzekering is.

   Alleen de extra isolatie zal waarschijnlijk wel uit eigen zak moeten komen, maar dat is een verbetering van je huis en dus logisch.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De investering om het dak meteen te investeren is de moeite waard. Wij lieten een paar jaar geleden zowel ons platte als ons zadeldak isoleren en voelden na de eerste winter het verschil in gasverbruik al duidelijk aan. Met een geïsoleerd dak heb je ook niet meer het gevoel dat de koude van boven op je valt. 't Is nu misschien een grote onverwachte kost maar binnen enkele jaren is de investering 'eruit'. Indien jullie om één of andere reden niet in het huis blijven wonen en het huis zou te koop gesteld worden, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis dus zeker een aanrader.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat er een groot verschil zou zijn, had ik wel verwacht. Maar ze groot niet. Zo zie je maar weer dat vergelijken loont. Niet alleen letten op het kostenplaatje, maar ook op de kwaliteit van het werk. Veel valt op te maken uit het kennismakingsgesprek.

  De ţip over de opstalverzekering is een goede. De zus van Y. heeft zo een enorme lekkage in de vloer, inclusief nieuwe vloer, vergoed gekregen. In haar geval heeft de verzekering wel haar eigen experts en aannemers. Nog niets tekenen dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is toch veel beter dan 8000,- euro! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tsjonge wat een enorm prijsverschil zeg! Maar fijn dat je een keuze hebt kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)