donderdag 3 maart 2016

Netflix stream tag

Via Linda kwam ik een leuke vragenlijst tegen over Netflix. Aangezien ik nogal fan ben van Netflix, als in: ik kan niet meer zonder! vond ik het leuk om deze vragenlijst in te vullen.


1. Wat was het moment dat je dacht 'nu moet ik wel' en een abonnement nam op Netflix?

Wij waren early adopters wat Netflix betreft. Sander kende het al vanuit het buitenland en was dus al maaaaanden voor Netflix naar Nederland kwam aan het 'zeuren'. Ik zag er zelf het voordeel niet van in (dom, dom, dom ;) ) , maar omdat Sander het zo graag wilde hadden wij op de eerste dag dat het in Nederland werd geïntroduceerd al een account. En binnen een paar dagen was ik om!

2. Hoe vaak kijk je naar Netflix?

Dagelijks! Wij hebben onze kabel eruit gegooid en kijken nu alleen nog maar films en series via Netflix. Stukken goedkoper!

3. Waar kijk je naar Netflix?

Vooral in de woonkamer op de bank, maar nu ik na de operatie veel op bed lig kijk ik ook regelmatig Netflix op bed. Op zulke momenten ben ik nog eens extra blij met Netflix, trouwens. :)

4. Zijn er series op Netflix die je wel kijkt, maar eigenlijk niet echt leuk vindt?

Nee, want als ik een serie niet leuk vind dan kijk ik liever iets anders. Dan haak ik dus na één of een paar afleveringen af. Dit had ik bijvoorbeeld bij Breaking bad; ik kom er gewoon niet goed in. Al hoor ik van andere mensen dat ze het erg goed vinden. 

5. Wat is je favoriete Netflix hapje en -drankje?

Uiteraard niet in combinatie, maar mijn favoriete hapje tijdens het Netflix kijken zijn Happas uit de Airfryer en mijn favoriete drankje is warme chocolademelk met slagroom. Maar dus nooit gecombineerd, bah! ;)

6. Is er een serie die je samen met je partner kijkt?

Wij kijken / keken meerdere series samen:
 • Dexter
 • The mentalist
 • Once upon a time
 • Walking dead
Het irritante van series kijken met Sander is dat hij na een paar afleveringen eigenlijk wel weer even klaar is met een serie, terwijl ik een echte binge-watcher ben; ik kijk het liefst een hele serie achter elkaar. 

7. Wat is je favoriete Netflix original?

Ik heb er twee: Unbreakable Kimmy Schmidt en Orange is the new black. Dat zijn dus twee van die series die ik het liefst in één keer uit zou kijken, maarja, ik heb een gezin ;) Dus meestal doe ik er een weekje over ofzo ;) Nee hoor, grapje, iets langer... 

8. Wat is mijn top 5 Netflix aanraders voor volwassenen?

 1. The walking dead - superspannend, goed geacteerd en lekker goor
 2. Dexter - ook heel spannend en verrassend
 3. Nashville - heerlijke serie met geweldige country muziek
 4. Ru Pauls dragrace - ik vind het hilarisch
 5. Drop dead diva - lekker romantisch

9. Welke series kijken je kinderen graag?

Tobias kijkt graag naar:
 1. Nijntje in de dierentuin
 2. Thomas de trein (helaas staat die er inmiddels niet meer op :( )
 3. Clifford
 4. Kipper
 5. Pieter konijn

10. Welke serie zou je niet snel kijken?

Pretty little liars. Mijn zusje wil heel graag dat ik die ga kijken, maar aangezien zij weigert om Nashville te gaan kijken, weiger ik om Pretty little liars te kijken. En daarnaast moet ik ook eerlijk zeggen dat deze serie me totaal niet trekt. 

11. Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflix serie?

Euh.... geen idee eigenlijk!! Ik heb niet echt een favoriete acteur uit een Netflix original serie. Echter heb ik wel een crush op Michiel Huisman in Nashville.... <3


12. Wat zijn de series die volgens Netflix op dit moment beste keuze voor jou zouden zijn?

Downton abby, American horror story en Heroes. Maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor, aangezien andere series mijn tijd opvreten.

13. Wat staat er nog op je kijklijst?

 • Seizoen 5 van the walking dead
 • Seizoen 4 van Nashville
 • Once upon a time afkijken
 • The mentalist afkijken

14. Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?

Toch die van Nashville. Ik ben inmiddels bijna bij de laatste aflevering die op Netflix staat. Vanaf halverwege maart komt er elke week één aflevering bij. Frustrerend!!

15. Welke series / films zou je graag op Netflix zien?

Qua series: Game of Thrones. Maar aangezien dat HBO is zal dat denk ik niet gaan gebeuren.
Qua films: wat leuke kostuumdrama´s zijn altijd welkom! Of leuke fantasy-films, die kijken Sander en ik altijd graag samen.


16. Zou je nog zonder Netflix kunnen?

Ik zou niet doodgaan zonder Netflix, maar ik zou het wel enorm missen. Ik denk dat we dan weer veel meer DVD´s zouden kopen en daardoor een stuk duurder uit zouden zijn! Dus ja, ik kan wel zonder Netflix, maar ik zou het niet meer willen!


Zijn er meer Netflix fans in the house? En welke series / films vinden jullie aanraders?

14 opmerkingen:

 1. Hé. Ik heb geen Netflix, maar ik ben wel fan van The walking Dead en kijk uit naar seizoen 6. Ook van American Horror Story zag ik de vier seizoenen, maar de laatste vond ik niet zo goed.
  En ik ben ook een allesachterelkaarkijker!
  Ik vind The Bridge ook héél goed en spannend. En Les Revenants (Rebound). Superseries. Zeker kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, nog niet, maar ik was het al wel sterk aan het overwegen. Na het lezen van jouw enthousiaste verslag moet er misschien toch maar weer een kijkbuis in huis.. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo`n serie kijker. Ik kijk meer naar verbouwingsprogramma`s of huizen in het buitenland en heel veel TLC. Is dat ook te vinden op Netflix?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier een enorme fan! Ik kijk het liefst Netflix series...ik kijk graag naar humoristische serie, drama of Law and Order..of dat soort series...heerlijk geen reclames! Groeten, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tatam! Dank je wel voor je aanraders! Dankzij jou heb ik ook Gossip Girl gezien. Ik ga nu dus op voor Nashville.
  Haha, lachen met je zus! Zo hoort het te gaan met zussen, die gek zijn op elkaar!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeet de documentaires niet! Zitten hele mooie tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je ook zo'n Netflix fan bent en hem overgenomen hebt! Ik ben inderdaad ook wel heel benieuwd naar nieuwe seizoen Nashville. Bij vorige afleveringen was donderdag badavond. Als de kinderen op bed lagen kroop ik in bad tot ik de aflevering had gezien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een fan. Ik vond Breaking helemaal geweldig. Heb de serie twee keer bekeken. Maar ik moest er wel even in komen. Daarna voelden de hoofdpersonen als een soort familie :-)
  Walking Dead heb ik een klein stukje van gezien en daar blijft het bij. Niks voor mij, ik kan niet zo goed tegen horror.
  Dowton Abbey vond ik super. Ik zit echt te wachten op de verdere seizoenen. Gisteravond ben ik begonnen aan Orange is the new Black en ik kan niet wachten om verder te kijken :-)
  Ik heb een aantal goede docu's gezien zoals Food Inc en Cowspiracy enzo. Ik vind alleen het aanbod van films wat tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zojuist de serie white collar gezien ook heel leuk in elkaar gezet. Ik ben ook een grote fan van Netflix vooral op mijn slechte dagen is het heerlijk vermaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je van kostuumseries houdt kun je misschien Mr. SElfridge eens proberen. Wij zijn net begonnen aan 'how to get away with murder' en dat is vooralsnog ook erg boeiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. House of Cards! Vandaag nieuwe seizoen beschikbaar :) en wij vinden better call saul veel leuker dan breaking bad. Verder is true detective ook een aanrader. En making a murderer als docu.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O, ik (wij) ook Netflixc addicts!

  Breaking Bad had ik ook heel erg twijfels over na de eerste paar afleveringen, man duwde door. En wat een geweldige serie! Werd echt elke aflevering beter. Maar je moet er even inkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Breaking Bad is een serie waarbij het inderdaad kan zijn dat je er even in moet komen, maar dat is echt zo enorm de moeite waard! Verder staat op Netflix ook Broadchurch, die vinden wij prachtig, en Suits vonden we ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...